zondag 2 augustus 2015

Disneyland

Na een cabin slaapt het in een hotel altijd extra lekker. Nu dus ook en omdat we weten dat we vanavond tot laat in Disney zullen blijven, slapen we iets langer. Als we wakker zijn gaan we even facetimen met Kader. Om 9.30 lopen we zo vanuit ons hotel het park in. Ons hotel ligt schuin tegenover de ingang. Lekker makkelijk zo.
We hadden in Nederland al kaartjes via internet geregeld en konden nu zo het park in lopen. Het park is al open vanaf 8.00 's morgens maar toch is het nog niet druk.
Als eerste  zien we wat figuren waar Sophia mee op de foto gaat. Het is gezellig in Main street, Hierna regelen we fastpasses voor de fantasmicshow van vanavond dan heb je een plek in een bepaalde sectie. Daarna zien we dat de rij voor Big thunder mountain maar een kwartiertje is dus daar stappen we meteen in. Hij is erg leuk vooral omdat je onderweg allemaal dingen en dieren ziet die wij nu allemaal in het echt hebben gezien.
Hierna gaan we snel wat lekkers eten want we hebben niet ontbeten. Op de hoek van main street zit een restaurantje met allemaal lekkere zoete dingen. Sophia kiest haar favoriet, het Mickeykoekje. Terwijl we zitten te eten kijken we naar de paardentrams die door main street trekken. Soms zit er zelfs een orkestje in.
We zien op het programma dat er een Frozen show is en daar halen we een fastpass voor. Want het is maar een klein theatertje en er mogen bijna alleen fastpass mensen naar binnen. Ook halen we een fastpass voor Splash mountain. In de tussentijd gaan we naar Winnie de Pooh en de trein pakken we in New Orleans square. We zien wel dat het steeds drukker wordt.
De show van Frozen is grappig met twee mannen die bijna alle rollen spelen, behalve die van Anna en Elza dan, maar niet echt spectaculair zoals Disneyshows wel eens kunnen zijn. Hierna naar Splash mountain waar ondertussen een wachtrij van 120 minuten voor staat. Zijn wij even blij met ons Fast pass. Sophia zit voor, daarachter zit ik en daarachter mijn moeder. Sophia en ik worden echt drijfnat. Het is wel weer heel warm vandaag dus we zijn ook wel snel droog.
Na splash mountain willen we wat te eten halen. Bijna alles zit vol maar we hebben geluk en zien net mensen weggaan en we eten aan het water van the banks of America een heerlijke clam showder. Het is ondertussen nog drukker geworden, overal staan grote rijen en overal lopen hele hordes mensen.Na de lunch willen we naar de parade. Helaas is het zo druk geworden dat een plek vinden erg lastig is. Overal zitten mensen op kleedjes plekken bezet te houden. Het lijkt wel koningsdag.
Uiteindelijk vinden we een plekje waar Sophia vrij vooraan kan zitten. Omdat iedereen blijft zitten en niet gaat staan kunnen we het nog goed zien. De parade begint niet zo spectaculair maar wordt wel steeds leuker. Na de parade is het zo druk in het park dat we niet goed weten wat we zullen gaan doen. Zelfs gewoon lopen is al heel erg druk. Uiteindelijk gaan we nog in Buzz Lightyear en small world (die laatste is weer heel anders dan in Orlando of Parijs) en we kijken vlug rond in Toon town. Maar omdat het zo vreselijk druk is, is dat laatste niet echt leuk. Om 20.30 zijn we in onze sectie voor Fantasmic. De gereserveerde plaats houdt niet veel. Het is gewoon een sta plaats aan het water. (als je t niet doet is er bijna geen plek om te kunnen kijken) Wel maken we een goede keuze door de bovenste richel te kiezen en daar kijken we redelijk over de mensen heen. Fantasmic maakt deze avond wel weer helemaal goed, wat is dat een mooie show. Het vuurwerk dat daarna komt kan je hier vandaan ook bekijken of in main street. Veel mensen gaan weg dus wij blijven en hebben nu een rustig punt om naar het vuurwerk te kijken. Er was zelfs sneeuw bij toen er een Frozen stukje kwam. Hetzelfde vuurwerk was ook vanuit main street te bekijken en dan had je weer een heel ander perspectief. De electrical parade begint pas om 23.15 en die laten we maar zitten. We zijn moe en willen naar het hotel. Waar we gelukkig al snel zijn (disneypark uit, straat oversteken en je bent er) Het was een mooie dag, maar door de grote drukte iets minder mooi dan het ook kan zijn. Morgen naar Californie adventure, hopelijk iets rustiger. Maar ik ben bang van niet het is tenslotte weekend.









1 opmerking:

  1. Wat een prachtig park.
    Jammer dat het zo druk was.
    Ja als het weekend is merk je gelijk dat het overal drukker is..
    Maar toch weer een mooie dag..

    BeantwoordenVerwijderen