zaterdag 1 augustus 2015

naar Anaheim (tussenstop santa monica)

Na lekker geslapen te hebben, pakken we alles in en rijden naar het ontbijt. Het ontbijt was weer heerlijk, hoewel Sophia vanmorgen niet veel gegeten heeft. Na het ontbijt zet ik nog even het blog online en ik check facebook. Daar vind ik een hele leuke verrassing voor Sophia. Ik heb een Raveleijn pyama voor haar gewonnen via de facebook site van de Efteling. Ze is superblij want Raveleijn is haar mooiste park show en ze wil er nog steeds (dat wil ze al vanaf haar 3e jaar) daar later werken! Met een goed humeur dus op weg! We rijden het park uit via de Fresno uitgang, daarna rijden we een hele tijd door een fruit streek. We zien vooral veel sinaasappelbomen maar ook allerlei andere dingen. Van een soort vragen we ons echt af wat het is, het lijken wel granaatappels maar ze hebben een veel langer puntje dan wat we gewend zijn.
Het schiet lekker op met rijden en om 14.00 naderen we Los Angeles. Dat is wel erg vroeg om al naar ons hotel in Anaheim te gaan. We besluiten om eerst naar Santa Monica te rijden, een dagje strand lijkt ons best wel lekker. Bij de parkeerplaats gaat er net iemand weg, die vraagt of wij voor de helft van de prijs de parkeerkaart wil overkopen. Dat willen we wel, dus voor 4 dollar ipv 8 staan we lekker bij het strand. Vlak naast de parkeerplaats is een toiletgebouwtje waar we ons kunnen omkleden. We brengen lekker een paar uur op het strand door. Mijn moeder en ik gaan om de beurt met Sophia het water in. Het water is lekker, ok niet zo lekker als in Florida maar prima te doen. Er zijn wel enorme golven dus we gaan niet diep het water in. Het is leuk zo met die grote golven. We hebben een leuke middag aan het strand. Als we ons weer om willen kleden krijgen we een beetje ruzie met de schoonmaker. Hij vindt dat we in de weg lopen en loopt tegen ons te mopperen. Nou ja, laat hem maar, hij zal wel jaloers zijn dat wij lekker vakantie hebben en hij daar de boel moet schoonmaken.
Om 17.30 stappen we weer in de auto en ja dat is precies de tijd voor de bekende files in LA. Het duurt echt uren voor we bij het hotel komen. We kruipen bijna letterlijk met de auto van de ene naar de andere weg. Om even voor 20.00 checken we in bij ons hotel. The camelot inn, hier waren we vorig jaar ook. Je zit recht tegenover Disney. We gaan meteen weer weg want we moeten nog eten. Even verderop zit een Outback, wisten we ook nog van vorig jaar. We zitten lekker buiten en eten lekker. Al is de bediening wel wat langzaam en het tafeltje erg wiebelig. Als we weg willen gaan zien we ineens dat er op de stoel waar mijn moeder met haar witte broek zat een krijtje heeft gelegen en nu zit er een blauwe vlek op haar broek. Het krijtje was niet van Sophia dus we zeggen er wat over. De maneger wordt er bij gehaald en hij biedt ons aan morgen gratis te komen eten. Maar morgen gaan we naar Disney. Hij biedt dan 40 dollar aan om de broek te laten wassen. Mijn moeder vindt dit wat teveel en noemt een lager bedrag. Achteraf hebben we spijt dat we het bedrag niet hebben aangenomen. Het was waarschijnlijk de vermoeidheid van een lange dag rijden.
Om 21.45 komen we aan bij ons hotel. Het vuurwerk van Disney is net begonnen. Sophia kijkt het vanaf de parkeerplaats terwijl we uitruimen. De parkeerplaats is vol en daarom mogen we gratis op Valet parking staan. Voor we de auto laten meenemen pakken we hem helemaal uit. Op de kamer pakken we zoveel mogelijk spullen al in, Het lijkt erop dat het dan toch in de koffers zal gaan passen. Nu maar hopen dat ze niet te zwaar zullen wegen. Maar nu eerst nog twee dagen naar Disney!





1 opmerking:

  1. He wat leuk een Pyama gewonnen van de Efteling.
    ( daar wonen wij dichtbij)
    En lekker hoor een dagje strand na al die kilometers.
    Veel plezier morgen in disney

    BeantwoordenVerwijderen