vrijdag 31 juli 2015

Kings canyon

Niet zo best geslapen, begin me toch wel zorgen te maken hoe we alle bagage weer thuis krijgen en ja daar ga ik dan ’s nachts aan liggen denken. Maar het is andere jaren ook gelukt dus t zal nu ook wel weer lukken!
Als we die ochtend naar het wchuis gaan, zien we al ons eerste wildlife. Een meisje zegt tegen me dat er een hert is. Ik tuur in de verte, blijkt dat hert vlak naast ons te staan.
Weer een keer naar dat heerlijke ontbijt en een goede bodem voor deze dag gelegd. Daarna ga ik voor de receptie zitten en zet mijn blog en foto’s online. Omdat het wel eventjes duurt gaat Sophia in de tussentijd met mijn moeder naar het visitorcenter gegaan om haar badge op te halen. Mijn moeder moest eerst de eed voor haar vertalen en daarna moet ze met haar rechterhand omhoog de eed na zeggen dat ze altijd de natuur zal beschermen. We zijn ongeveer gelijktijdig klaar en stappen in de auto richting Kings Canyon, de andere kant van dit park, te rijden. Vijf minuten later draaien we alweer om want we zijn vergeten ijs te kopen voor in de koelbox. Daarna kunnen we echt weggaan. We rijden eerst een berg op, het is echt de zuidelijke kant want het is er kaal, weinig begroeiing en wel veel Yucca’s. Beneden in de canyon stroomt een rivier, de kings river. Diverse keren stoppen we om van het uitzicht te genieten.
Hierna rijden we juist de canyon in. Totdat we naast de rivier rijden, dwars door de canyon. Wat is het hier weer mooi. Je blijft je dag in dag uit verbazen hoe mooi alles is.
We rijden een heel eind en stoppen bij roaring falls. Een mooi watervalletje die in een klein meertje stort. Helaas staan hier precies veel mensen die allemaal precies voor die waterval willen staan. Gelukkig gaan na verloop van tijd de mensen weg en hebben we de waterval even voor ons zelf. We rijden daarna verder naar de Zumwalt meadows. Als we hier aankomen is het heel drukkend warm en hangt er een donkere lucht. Verschillende mensen zijn aan het picknicken maar na een stukje gewandeld te hebben zijn we weer zo goed als alleen. Sophia speelt een poosje in de rivier. Na een poosje 0.3 mijl komen we bij een splitsing. Het is een rondje en je kan kiezen linksom beginnen door de meadow of rechtsom door de rotsen. We gaan rechtsom. Maar dan begint het te spetteren. We zijn toch bang voor onweer en gaan terug. Nemen nog even snel een kijkje bij de meadow en dan gaan we naar de auto. De spetters zijn wel een lekkere verkoeling want het is echt ontzettend warm. Bij de auto begint het onweer echt en zijn we blij dat we bij de auto zijn. Het is al snel voorbij en terwijl we terug rijden wordt het alweer veel warmer. (93 graden) We stoppen bij Lewis falls een smalle maar hoge waterval. We lopen door het riviertje waar het watervalletje in stort. Het is toch zo mooi hier.
We rijden niet rechtstreeks terug maar via een omweg over Humes lake. Hier blijkt een summercamp van de kerk te zitten. Allemaal jongeren maken plezier met elkaar. Er zijn huisjes, eettentjes, watersport op het meer, een groot zwembad en allerlei activiteiten. Leuk voor de jeugd. Daarna rijden we helemaal eenzaam verder. Heerlijk er is niemand op deze weg. Helaas door het naderende slechte weer ook geen dieren, zelfs geen eekhoorns. Wel hangt er een bijzondere gekleurde lucht boven de naaldbomen. Het ziet er zo mooi uit.
We rijden ons eigen kamp voorbij en gaan pizza eten bij Stoney creek. Lekker! Twee kleine pizza’s voor ons drieeen blijkt precies genoeg. Daarna rijden we naar de General grant tree! Het is 18.00 en er is hier helemaal niemand. Het is sowieso rustig vandaag maar nu is het helemaal uitgestorven. We genieten van al die grote bomen. Je kunt ook dwars door een omgevallen boom lopen en dat is nog een flinke tunnel. Bij ons eigen camp halen we een ijsje en bij het huisje maken we voor de laatste keer een vuurtje. Terwijl we ook al vast de koffers inpakken. Er is niet veel speling maar het zal wel gaan lukken.

Bij het vuurtje drinken we lekker en wijntje en ik werk aan mijn blog. Het is intussen keihard gaan regenen maar bij het warme vuur en met een dakje boven ons hoofd hebben we nergens last van. Een heerlijke laatste avond in de natuur. Hierna gaan we nog 3 nachten naar Anaheim en dan is het echt klaar.. Maar nu zitten we nog lekker hier!









1 opmerking:

  1. Tja ik blijf het herhalen wat een prachtige natuur.
    Zo mooi die waterval super foto's en wat een top dag weer.
    En gewoon proppen met die koffers:)

    BeantwoordenVerwijderen