woensdag 15 juli 2015

Via the devilstower naar Buffalo

Doordat het gisteravond nogal laat is geworden waren we vanmorgen niet zo vroeg als anders. Ik werd om 7.15 wakker, mijn moeder en Sophia nog later. Ik ben in de tussentijd maar wat gaan haydayen. Om 8.15 zaten we aan het ontbijt, doordat het nu wat later was, was het wel lastig een plekje te vinden. Gelukkig gingen er net mensen weg en konden wij toch lekker buiten zitten. Het was een beetje bewolkt maar wel warm. Daarna naar de kamer om de bagage te regelen en op weg. We reden eerst even naar Rapid City voor de walmart want we waren door al onze voorraden heen. In de walmart ben ik ook eindelijk geslaagd voor een camelback. Sophia heeft zich weer staan verlekkeren bij het speelgoed maar toch nog niets gekocht. (ze heeft thuis 20 euro van haar spaargeld aan mij gegeven zodat ze in Amerika iets kan kopen) Toen we bij de walmart klaar waren hebben we een mooie route gereden naar deadwood. Onderweg hebben we nog op een mooie picknickplek fruit gegeten. Deadwood is een heel leuk wild west stadje. Van deadwood had ik eigenlijk door de spearfish canyon naar spearfish willen rijden, maar we konden de weg niet vinden en voor we het wisten zaten we al op de snelweg. Nu waren we al snel in spearfish en daar zagen we wel een bord naar de canyon staan. Omdat het op de kaart maar een klein stukje leek dachten we dan rijden we even heen en weer door de canyon terug. De canyon was schitterend, we kwamen ook nog langs een watervalletje. Maar de afstand bleek niet zo’n klein stukje te zijn en dus zijn we maar weer omgedraaid. Via een ander mooi weggetje reden we nu naar de devilstower. Vanaf de verte zagen we m al liggen. Het is de berg uit de film close encounters of the third kind. Voor de vakantie heb ik m op televisie geprobeerd te kijken maar kwam er niet echt door heen. Wel leuk om die berg nu in het echt te zien. The devilstower is een national monument en ons nationaalpark pas was hier ook geldig dus dat scheelde weer. Terwijl we hier al die tijd in ons eentje reden was het bij de ingang van dit park ontzettend druk. Bussen vol met Japanners. We besloten toch de trail om de berg heen te maken. 2 km af en toe even flink omhoog maar een keurig pad. Toen we een poosje gelopen hadden waren we weer bijna alleen, al die Japanners waren alleen maar naar het eerste uitzichtpunt! We zagen gieren om de berg heen vliegen en we zagen klimmers halverwege de berg. Het is echt een indrukwekkende berg om naar te kijken. De wandeling was wel weer erg warm, 89 F graden. Het verhaal van hoe de berg is ontstaan is ook grappig. Er waren een paar indianenmeisjes die achterna gezeten werden door een beer. Ze klommen op een steen maar die begon te groeien, de strepen in de berg zijn door de nagels van de beer erin gekrast. Na deze wandeling was het ondertussen al 17.00 en we moesten nog 200 kn rijden. Na de devilstower begonnen de prairies. Bij het plaatsje Gilette zijn we even bij de supermarkt gestopt en hebben een kip en brood gekocht.
Nu moesten we nog het laatste stuk door de prairie naar Buffalo rijden. Voor ons zagen we de lucht heel donker worden en je kon de regenbuien vanaf heel ver weg zien vallen. We zagen het ook steeds weerlichten. We reden er steeds dichter naar toe en toen begon het vreselijk te regenen, echt kei en kei harde regen. Ook voelden we harde wind vlagen. Na een poosje ging de zon weer schijnen maar toch bleef het regenen. Tot vlakbij Buffalo, toen werd het weer droog, wel was de temperatuur flink gezakt.

We kwamen aan bij ons hotel, The Z bar motel. Het zijn allemaal kleine hutjes. Van buiten ziet het er een beetje shabby uit maar de binnenkant van de kamers zijn heel erg mooi. Lekker de kip op de kamer opgegeten en Sophia is nog even naar het speeltuintje tegenover onze kamer geweest. Internet in dit huisje is slecht en foto's erop zetten lukt niet..











4 opmerkingen:

  1. Weer een lange dag en een mooie verhaal over de berg ben benieuwd naar de foto's.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. De foto's staan erop hoor! en wat leuk dat jullie elke dag de moeite nemen om te reageren!

      Verwijderen
  2. Jeetje wat veel gedaan weer ;) wij hebben alleen maar gezwommen vandaag. Sas en ik gaan morgen voor twee dagen het tropisch regenwoud in dus ik zal daarna weer bij lezen. Kusjes!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wauw dat klinkt ook superspannend, ben benieuwd hoe dat was.

      Verwijderen