zaterdag 25 juli 2015

zion

Super lekker geslapen, alleen gedroomd dat ik al weer uit Amerika weg was. Ik dacht echt hoe kan dat nou, ik moet nog naar Las Vegas.. Gelukkig was t een droom.
Om 8.00 werden we wakker en hebben we geprobeerd met Kader te facetimen. Het internet op telefoon en laptop werkte prima maar op de Ipad werd ik er steeds afgegooid en dus konden we weer niet facetimen. Wel hebben we gebeld via whatsapp, maar facetimen is toch leuker!
Om 9.00 zaten we in Wildcat Willy voor ons ontbijt. We mochten met vouchers van het hotel alles bestellen. Het was heerlijk, gewoon een restaurant ontbijt en dan gratis. Dus dit was van alle gratis ontbijten de beste! Na het ontbijt meteen door naar de gratis shuttlebus die ons van Springdale naar Zion brengt. Vlakvoor Zion nog wat dingetjes gekocht om vanmiddag te eten en lopend door de ingang van Zion. Voor ons was een familie die hun Nationale parkpas in hun auto hadden liggen. Ze mochten toch naar binnen maar werden wel verzocht voortaan hun pas mee te nemen. In Zion konden we direct in de volgende shuttle plaats nemen. We reden helemaal naar de achterste halte, the temple of the Sinawava. Hier liepen we de riverside walk. Zion is een canyon en hier in dit achterste stuk wordt de canyon steeds smaller. Aan het einde van de riverside walk begint de Narrows. Een wandeling door de steeds smaller wordende canyon en dwars door de rivier. Vorig jaar hebben we hem ook (gedeeltelijk) gelopen. Om hem in zijn geheel te lopen moet je een permit hebben. Dit jaar gaat mijn moeder niet verder met ons mee. Over losse stenen door een rivier lopen vinden we nu te riskant. Sophia en ik lopen hem dus alleen. Het is Sophia's droom om deze trail als ze groot is een keer helemaal te lopen. Ze vindt dit door de rivier heen en klimmen over stenen de leukste wandeling die bestaat.
Bij het einde van riverside nemen we afscheid van mijn moeder die de riverside weer terug wandelt. Sophia en ik lopen een deel van de Narrows. Waneer we beginnen is het 11.45, we lopen tot 14.15 en draaien dan weer om. We zijn verder gekomen dan vorig jaar. We hebben dit jaar geen foto of videoapparatuur meegenomen, stel je voor dat ze nat worden. De wandeling is prachtig! We zien een waterval langs de rots en daar wordt het ook al een stuk rustiger met andere mensen die de trail lopen.
Mijn moeder is ondertussen uitgestapt bij Big Bend en heeft daar de uitzichten bekeken. Ook heeft ze een ranger gesproken die wat vertelde over bevers. Bij The Grotto waren veel bevers actief. Overdag zie je ze niet, dan is het te druk. Wel heeft ze enorme omgeknaagde bomen zien liggen. Om 16.00 zien we elkaar weer bij de Zion lodge. We eten lekker een isje in de schommelstoelen voor de lodge. In de store koop ik nog een trui voor mezelf. Er hoort ook een tshirt bij, die mag Kader hebben want die is nogal mannelijk.
Met de bus weer terug naar de ingang en dan met de volgende bus naar Springdale. In de kamer rusten we even uit en gaan dan lekker zwemmen. Om 19.00 nemen we weer de bus en we stappen uit bij The Spotted dog waar we heel lekker hebben gegeten!






1 opmerking:

  1. Zo weer ff bijgelegen.
    Want wat gaat de tijd hier snel he.
    Maar wat een mooie dagen in Zion.

    BeantwoordenVerwijderen