maandag 27 juli 2015

las vegas

Heerlijk geslapen tot 8.30 (dat is in de tijdzone van gisteren zelfs 9.30) nadat we de spullen bij elkaar hebben gezocht checken we uit. Bij de starbucks naast de uitgang nemen we wat lekkere dingen. Daarna stoppen we de spullen vast in de auto, maar laten de auto nog even op de parkeerplaats van Excalibur staan. Via de voetgangersbruggetjes komen we uit in New York New York. We kijken daar even rond maar gaan al snel verder met de voetgangersbrug naar de overkant. We komen uit bij MGM, waar we even naar het Rainforrest cafe kijken voor we naar buiten stappen en via de straat naar Ross Dress for less lopen. Het is een hele grote Ross met twee etages. Het voordeel van Ross is dat je er kleding kunt kopen voor hele lage prijzen. Het nadeel is, je moet echt flink zoeken want alles hangt door elkaar. Het hangt wel enigszins op maat, maar verder is het een rommeltje. Toch vinden we allemaal wat. Ik twee leuke jurkjes. Sophia een tshirt en een spijkerbroek en schoenen en mijn moeder twee dunne vestjes en een nieuwe riem.
We winkelen een uur en daarna lopen we via de m&m winkel weer naar Excalibur. Sophia wil graag m&m’s kopen maar ik ben bang dat ze gaan smelten bij de Vegas temperaturen dus we doen het niet.
Bij New York die we op de terugweg weer tegen komen kopen we een lekker Haagendaaz ijsje. Daarna zoeken we bij Excalibur de auto weer op en rijden naar het Mirage waar we vannacht zullen slapen. Ik heb dit hotel ook geboekt via My Vegas en we hoeven alleen nog de resort fee te betalen. Het is nog te vroeg om in te checken daarom gaan we eerst nog naar het hotel aan de overkant. Het Venetian. Ik vind dit echt het mooiste hotel wat er is. De straten en pleinen, het beschilderde plafand dat je het idee geeft dat je tegen de avond in Venetie rond loopt. De gondels, de winkeltjes. Bij het foodcourt eten we een hapje. We delen een bordje rijst met chicken teriyaki. Erg lekker. Nu is het tijd om te gaan inchecken in de mirage. We gaan in de rij voor het inchecken maar zijn toch vrij snel aan de beurt. Aan de receptionist vragen we een kamer zo hoog mogelijk. Hij gaat zijn best voor ons doen, want er zijn al veel kamers weg. Toch geeft hij ons een hele mooie kamer op de 15e verdieping. Lekker hoog dus! We halen nu de bagage uit de auto en lopen dwars door het hele casino heen naar de liften. Ze hebben dat hier goed geregeld. Voor ongeveer elke 10 etages een eigen lift ingang en dan ook weer 8 liften per ingang. We zijn snel boven. Moeten nog een hele gang doorlopen maar zijn super tevreden met onze kamer. Waren we gisteren in het Excalibur nog in een ridderkamer. Nu hebben we juist een hele luxe moderne kamer met uitzicht op de vulkaan voor ons hotel.
Alleen als we de kraan opendraaien gaat de kraan niet meer dicht. Mijn moeder belt de receptie en er komt iemand naar kijken. De reparateur komt erg snel maar hij kan het niet snel maken. Er moeten allerlei onderdeeltjes komen. We besluiten even op de kamer te wachten. Het is toch een heerlijke kamer en niet erg om hier even te moeten wachten. We hebben trouwens een minibar op de kamer maar die kunnen we niet gebruiken als koelkast want er zit een sensor in en als je iets verplaatst krijg je meteen de rekening voor wat je gepakt hebt.
Terwijl we op de reparatie van de kraan wachten lees ik Sophia voor. Vanavond zal het wel erg laat gaan worden dus lezen we nu vast een stukje.
Als de kraan gerepareerd is gaan we naar het zwembad. Wat een prachtig zwembad. Het is heel groot met overal ligbedden. Waar ook nog eens ruim plaats op is. Er is een grote rots met een waterval, overal palmbomen echt prachtig. Het is heerlijk en we zwemmen een poos en daarna liggen we nog een poosje op een ligbed. Om 19.00 zijn we weer op de kamer en gaan we ons omkleden. Ik heb via my Vegas 2 voor de prijs van 1 voor het buffet van dit hotel vrij gespeeld. Eerst weer even naar de mlife balie en het met de redemptioncode op de kaart laten zetten. Daarna door naar het buffet Cravings. Het is een enorme zaal met overal afdelingen met verschillende soorten eten. Het leuke aan dit buffet is, is dat er ook drankjes bij de prijs inzitten. Nu kunnen we eens lekker allebei een wijntje nemen want er hoeft vanavond niet gereden te worden. Ook de frisdrank automaten zijn heel bijzonder. Via knoppen kun je aangeven wat voor drank en wat voor extra smaken. Ik wil bijvoorbeeld een cola zero maar daar kan nog een extra smaak aan toegevoegd. (bijv kersen, frambozen, vanille, citroen) Ik kies frambozen en moet zeggen dat het lekker was.
Van allerlei afdelingen halen we lekkere dingen. Vooral de sushi is erg lekker en ook de krabbenpoten. Sophia eet wel 7 stukken pizza en een enorm bord rijst. De toetjes smaken ook heerlijk. Ja dit was echt een super buffet! Na het buffet lopen we nog even naar het love theater en kopen daar de cd.
Hierna lopen we bij het Mirage naar buiten om de vulkaan te zien uitbarsten maar helaas komt er een medewerker vertellen dat hij op zondag alleen om 20.00 en 21.00 spuit. Jammer. Dan lopen we door naar de Bellagio. Het is best een eind en ook ’s avonds nog erg warm. Maar we redden het en genieten weer van de springende fonteinen. Alleen jammer dat er alleen een soort muziekje was en geen bekend lied zoals anders. Toen we er gisteren langs reden was er bijvoorbeeld All that Jazz van de musical Chicago.

Hierna moeten we het hele stuk weer terug lopen. Onderweg kopen we twee keer een koud flesje water bij een straatverkoper. Om 23.00 zijn we super blij dat we weer bij het hotel zijn en gaan lekker naar onze kamer. Sophia valt direct in slaap. Het was een vermoeiende maar super leuke dag!












5 opmerkingen:

  1. Gave foto's zeg! En idd een erg mooie kamer.
    Wij zijn sinds gisteren weer lekker thuis. De terug vlucht ging een stuk beter dan heen.

    Kusjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Gelukkig dat het nu beter ging. Welkom thuis, succes met de jetlag

      Verwijderen
  2. Wat een mooie reis maken jullie weer.
    We lezen nog steeds met veel aandacht mee.
    Nog heel veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zo gaaf las vegas.
    En ben het helemaal met je eens het Venetiaan is prachtig.
    Hebben wij in 2011 ook een nachtje geslapen heerlijk..
    Super dag weer.

    BeantwoordenVerwijderen