maandag 20 juli 2015

yellowstone lake en firehole drive

Ik had de wekker voor de zekerheid maar om 8.00 gezet maar werd om 7.30 wakker en kon zo het blog van gisteren er nog opzetten. Toen mijn moeder en Sophia ook wakker werden gingen we ontbijten op de patio van de camping. Lekker in het zonnetje. Om 9.30 waren we helemaal klaar en gingen het park weer in. Er was in het park echter een enorme file, de reden bleek een bison te zijn. We hadden vandaag geen grootste plannen meer, ik had deze extra dag voornamelijk om dingen te doen die we nog niet hadden gezien. Nou is dat in een groot park als Yellowstone natuurlijk niet moeilijk om nog iets nieuws te gaan doen maar alle belangrijke highlights hadden we wel gezien. Behalve dan de grand prismatic in het midway geiser basin. We wilden dat voor later op de dag bewaren en reden eerst naar de lake area. Bij het lake zou een leuke korte wandeling door het bos naar het meer zijn, het pelican trail. Helaas daar aangekomen bleek het trail vanwege veel beeractiviteit gesloten.
We reden terug naar het visitorcentrum van Fishing bridge. We herinnerde ons dat daar toen we hier vroeger waren een leuke expositie over de indianen was.
Er zijn bijna geen plekken om te parkeren, als we de auto neer willen zetten komt er een oudere man aan die op de auto tikt. Hij vertelt dat hij deze plek bezet houdt. We vinden het maar raar, mopperen wat maar gaan maar weg. We hebben geen zin in ruzie. We vinden gelukkig aan de overkant wel een ander plekje. We bezoeken het visitorcentrum maar de expositie over indianen is weg. Er zijn nu allemaal opgezette (water) vogels. Sophia klaagt al een poosje dat ze buikpijn heeft. We gaan even een kijkje nemen bij het strandje maar de buikpijn wordt erger. Als we naar de auto lopen moet ze overgeven.

We gaan even in de zon aan een picknick tafel zitten en als ze zich iets beter voelt stappen we weer in de auto waar ze direct in slaap valt. We rijden het hele eind weer terug. Vlakbij het midway geiserbasin is nog een klein weggetje waar je met je auto langs geisers kan rijden. Als we uitstappen bij een van deze geisers zegt Sophia zich eerst beter te voelen, nog geen 5 minuten later moet ze weer overgeven. We besluiten het midway geiserbasin dan maar te laten zitten en gaan terug naar de cabin. In de auto slaapt ze meteen weer. Bij de cabin lees ik een hoofdstuk Harry Potter voor. Sophia voelt zich weer iets beter en vraagt of we nu een keer Monopoly willen gaan spelen. Ze houdt het water wat ze drinkt nu gelukkig weer binnen. Aan de picknikck tafel in het zonnetje spelen we een versimpelde vorm van monopoly. Helemaal voor het echie doen we het wel op een zondag met slecht weer als we weer thuis zijn. Na een uurtje stoppen we ermee. Volgens de geimproviseerde regels heb ik gewonnen. Sophia vindt het ook erg leuk. Ze voelt zich weer beter en vraagt of we dan straks kunnen gaan zwemmen. Het is inmiddels 18.15. We gaan eerst wat eten op de patio. Een bbq steak een bbq kip. Sophia eet ook iets mee maar niet zoveel. Ik zie ook dat ze weer helemaal inzakt en zeg haar dat we dus niet kunnen gaan zwemmen. Ze is teleurgesteld maar zet zich er wel overheen. Dan maar een extra hoofdsstuk Harry Potter en op tijd slapen. 





2 opmerkingen:

  1. Wat naar voor Soph! Wij hadden hetzelfde met bram. Hoop dat dit het was en ze zich na een nacht goed slapen zich beter voelt.

    Wij zijn weer in paramaribo dus ga vanavond je blog bijlezen. Kusjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. gelukkig ging t inderdaad beter met haar de volgende dag. Was Bram ook snel beter? Jullie zijn nu zeker bijna aan het einde van jullie vakantie?

      Verwijderen