zaterdag 11 juli 2015

hot springs

Alweer een stuk beter geslapen, ik werd vandaag om 5.45 wakker en mijn moeder en Sophia zelfs pas om 6.30. Toen we wakker waren alle spullen uit de cabin opgeruimd en in de auto gepropt. (Letterlijk want die slaapzakken krijgen we nu niet meer klein) Om 7.00 waren we al weer helemaal klaar en weer te vroeg voor het ontbijt op de camping. We reden naar de safeway om te tanken en ijs voor de koelbox te kopen. Daarna besloten we eerst vast wat te gaan rijden voor we gingen ontbijten.
We reden op een schitterende weg langs the thompson river, door een soort canyon. Het was echt een schitterende rit. Na een half uurtje veranderde het landschap, werd wat heuvelachtiger en kwamen we in wat stedelijker gebied. We zagen een Perkins en besloten daar te gaan ontbijten. We hadden een reusachtig ontbijt met alles erop en eraan. Heerlijk! Toen we weer doorreden veranderde het landschap weer, nu in prairie. We hebben de hele dag door de prairie gereden. Soms zagen we een troep prairiehondjes maar we konden helaas niet stoppen om een foto van ze te nemen.
Vandaag was een echte reisdag, een dag om afstand te overbruggen. We hebben 530 km over de prairie gereden. Af en toe stopten we bij een restarea om wat fruit te eten.
Ik had nog wel wat bezienswaardigheden voor onderweg opgeschreven maar we hadden er niet echt zin in en besloten door te rijden naar hot springs.
Om 15.00 arriveerden we in hot springs, nog voor we naar het hotel gingen bezochten we de mammoth site. Dit is een opgraving van mammoetbotten, die al vanaf 1975 hier worden gevonden en nu nog steeds. Er is een gebouw om heen gebouwd maar je kunt nog steeds mensen zien die weer nieuwe botten aan het opgraven zijn.
Het was best interessant om ze bezig te zien en ongelofelijk dat er op zo'n klein stukje zoveel mammoet resten worden gevonden. Sophia vond het wat tegenvallen, zij had allemaal mammoet skeletten op ware grote verwacht. Het laatste stukje waar kinderen zelf met zand opgravingen kunnen blootleggen en een relief tekening van een mammoet maken, vond ze wel erg leuk.
Om 16.30 hebben we het gezien en gaan naar ons hotel. Ons hotel is een goedkoop maar schoon hotelletje maar heeft geen zwembad en het is nu net zo;n mooi weer. Ik zoek op internet en kom uit bij Evans wat een soort indoorwaterparkje van warme bronnen moet zijn. Dat klinkt goed dus gaan we daar heen. Maar als we er binnenkomen zijn we heel erg verbaasd. Het zwembad is al 100 jaar uit en is nog steeds hetzelfde als vroeger. Aan de ene kant heeft het wel wat zo'n ouderwets zwembad aan de andere kant is het ook slecht verzorgt, met veel bladderende verf, vieze kleedkamers etc. Het water is wel erg lekker, warm maar niet heet, natuurlijk bron water. We zwemmen een poosje, Sophia gaat van het glijbaantje maar we verbazen ons hoe vervallen dit hele zwembad is.
En dan kost t ook nog 9 dollar entree (eigenlijk 10 maar omdat we in een hotel in het stadje zitten krijgen we korting)
Om 18.45 stoppen we met zwemmen en gaan we op zoek om iets te eten. Het stadje Hot springs is een erg appart stadje. Het hoofdstraatje ziet er heel gezellig uit, maar als je beter kijkt is ook hier alles behoorlijk vervallen. Het lijkt een beetje op een oost europees kuuroord stadje...
Uit eindelijk kiezen we voor een steakhouse, als je hier binnen komt krijg je het gevoel dat je het spookhuis van Disneyland paris binnenkomt. Het lijkt er precies op. Ook het personeel is vreemd, kortaf en in vieze oude tshirts, we verwachten eigenlijk niet veel van het eten maar dat is dan weer onverwachts lekker. Na het eten terug naar ons hotel, waar ik Sophia eerst voorlees. Als het hoofdstuk is afgelopen valt ze echt direct als een blok in slaap.
Morgen trekken we verder the black hills in en overnachten dan in Hill City, hoop dat het daar weer wat welvarender is want Hot springs komt erg vervallen op ons over.






4 opmerkingen:

  1. Nou goed uitgeslapen hoor 5.45 hihi.
    Maar dan heb je wel lekker een lange dag.
    Een lange reismagazine,maar ja zomkom je nog eens ergens.
    Mooie foto's weer vandaag

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zo hee, jullie hebben al veel gedaan in de korte tijd dat jullie er zijn. Hoe is het met tante dr been? Lukt het allemaal?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het gaat echt prima, we kunnen bijna gewoon alles doen wat we gepland hadden.
      Gaat bij jullie ook alles goed? Ik heb alle foto's van Sas op facebook gezien. Hoe is het de jongens?

      Verwijderen
    2. Stoere tante!. Ja gaat wel goed. Ze hebben wel veel driftbuien en lukt niet echt om alles met zijn allen te doen. Maar ja zijn peuters hè. Dus we kijken per dag Hoe het gaat.

      Verwijderen