donderdag 30 juli 2015

naar Sequoya/Kings canyon no

We hebben weer heerlijk geslapen, double tree is een onderdeel van het hilton en dat is wel te merken. Alle hotelkamers die we hadden, hadden goede bedden maar de bedden in dit hotel zijn helemaal super lekker. Net als de douche die ook een massage stand in de rug geeft, de extra dikke handdoeken enz. Omdat we nog een shopwens hadden, namelijk badpakken kopen bij Macy’s en er een Macy’s in Bakersfield zit gaan we daar eerst heen. Als we daar om 9.30 aankomen zijn de winkels nog niet open. Wel is het foodcourt open en we moeten nog ontbijten. Helaas zijn het allemaal hamburger en chineestentjes. Gelukkig is even verderop een starbucks waar we lekkere dingetjes bestellen. Als dit op hebben is Macy’s ondertussen ook geopend. Het is sowieso een mooie mall, maar omdat we vandaag ook naar Sequoya moeten rijden kunnen we niet uitgebreid gaan winkelen. Bij Macy’s halen we eerst een kortingskaart voor de toeristen, daarna vinden we al snel de badmode afdeling. Het is even zoeken maar mijn moeder en ik vinden allebei twee setjes. Daarna door naar de kinderafdeling en ook voor Sophia vinden we twee setjes. Die van haar zijn helemaal spotgoedkoop. Voor 18 dollar koop ik twee setjes voor haar. Bij de walmart had ik er ook al een gekocht dus ze heeft nu drie nieuwe badpakken/tankini’s. Mooi zo want we zwemmen elke woensdag in Nederland dus dit is geen overbodige luxe. We zien nog veel meer mooie kleding, maar we hebben geen tijd en ook bijna geen plek meer in de koffers.
Om 12.0o stappen we in de auto, na een korte stop voor ijs in de koelbox, drankjes etc kunnen we gaan rijden.
Bij het dorpje Lindsay willen we geld pinnen en slaan een zijweg in. We kunnen geen ATM vinden en Tomtom laat ons nu via een klein weggetje door de fruitbomen rijden. Sinaasappels, druiven en sommige velden zijn juist helemaal verdroogd met dode bomen.
Bij three rivers komen we weer op de gebruikelijke weg en kunnen we ook pinnen. Het is hier vreselijk warm.
Om 14.00 rijden we Sequoya NP binnen. We rijden over een smalle weg, die erg stijgt de bergen in. Onderaan de weg loopt een mooi riviertje maar we hebben geen zin om er heen te gaan klimmen. De weg stijgt en stijgt en rijdt in haarspeld bochten de weg op. Het is een erg droge berg met onderweg ook allerlei Yucca’s. Het is op zich erg mooi maar door de hitte en de haarspeld bochten ben ik een beetje misselijk en geniet er niet echt van. Gelukkig als we boven aan de berg komen en aan de andere kant naar beneden rijden wordt het bossiger en koeler en minderhaarspeld bochten. Langs de weg zien we de eerste Sequoya bomen al staan. Met de auto rijden we er gewoon langs. Het is wel lastig om je auto te stoppen, de weg is erg smal en er zijn weinig plekjes om te stoppen. Na een poosje zien we allemaal auto’s op een parkeerplek maar we zien nergens de ingang van die parkeerplaats. Nou ja we gaan vandaag toch niet wandelen, morgen of overmorgen zullen we wel zien hoe het gaat.
Wel stoppen we nog bij een picknick plek die we helemaal voor ons alleen hebben. Heerlijk, we eten lekker het vanmorgen gekochte fruit op. Sophia ligt in de auto te slapen, met de deur open en haar hoofd op de koelbox, zelfs als we de koelbox openmaken om het fruit en drinken eruit te halen blijft ze doorslapen.
Als we verder rijden zien we ook een hertje tussen de picknickplekken snuffelen. Hoewel we in andere delen van onze route heel veel herten hebben gezien, is deze weer de eerste sinds tijden. Tijd om weer eens een hertje te fotograferen. Ook zijn we weer in bearcountry, overal staan waarschuwingen. Zouden we deze vakantie nog meer beren gaan zien?
Om 17.00 rijden we Grant Grove village in wat in Kings Canyon NP ligt. (Kings canyon en Sequoya zitten aan elkaar vast) We hebben hier een cabin gehuurd. Het is een schattig oud houten hutje met een veranda. Op de veranda zit picknicktafel en een grote houtkachel, leuk kunnen we vanavond weer eens een vuurtje maken. Naast ons huisje staat een lange maar dunne Sequoya. Mooi gezicht, eekhoorns (hele dikke) scharrelen rond onze cabin.
Al het eten en drinken moet voor de bear safety in de cabin bewaard. Als alles is uitgeladen gaan we lekker ons in Lindsays gebraden kippetje opeten, ook hebben we er een lekker wijntje bij. Na het eten halen mijn moeder en Sophia een ijsje. Onderweg zien ze drie hertjes.
Bij de kampwinkel verkochten ze helaas geen firestarter dus moeten we zelf in de weer. In de eerste instantie krijg ik het vuur niet aan, later wel. We roosteren nog wat marshmallows maar de meeste zijn in Las Vegas gesmolten en zijn nu een, een en al aan elkaar gekloven klomp. Ook zijn de koekjes op, maar ja het gaat toch om het idee en we zitten wel gezellig naast ons vuurtje. Ik lees eerst buiten met de zaklantaarn uit Harry Potter voor maar als er teveel insecten op af komen. (oa mijn vrienden de vliegende kevers) gaan we binnen maar verder.

Het is trouwens een cabin zonder badkamer maar wel iets luxer dan de cabins van KOA. Het is een soort ouderwetse slaapkamer en de bedden zijn prima. Ook heb je hier geen eigen slaapzak voor nodig als in de KOA. Toen we aankwamen was het nog erg warm in de cabin, nu in de avond is het echt lekker afgekoeld. Er is hier in de cabin geen internet maar dat had ik ook  niet echt verwacht…





4 opmerkingen:

  1. Ja de double tree zitten wij ook altijd graag,inderdaad heerlijke bedden.
    Onze Sem noemt het altijd het koekie hotel bij aankomst krijg je altijd een lekker koekje!!
    En wat een mooie dag weer en wat gezellig een houten huisje met een kampvuurtje..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik word altijd jaloers van jullie verhalen over winkelen daar ;) lijkt me . Leuk zo in de natuur slapen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. ja zelfs nu de dollar niet gunstig staat is kleding shoppen toch nog goedkoper!

      Verwijderen