dinsdag 8 september 2020

Europapark

 Meteen na het opstaan garage gebeld, niks te melden, ze bellen later terug.. jaja. Na het ontbijt buiten een Uber besteld, die was er erg snel! Met Uber naar het Europapark gereden. We zijn hier nog nooit geweest en wat een geweldig park! Alle landen van Europa zijn er en het is zo mooi gethematiseerd er zijn ontzettend veel attracties! We gaan eerst naar Nederland want daar is net een attractie, de piraten van Batavia vernieuwd. Het is net de pirates van Disney maar net iets anders, erg leuk! Buiten ruiken we poffertjes er wordt Nederlandse volksmuziek gedraaid, we zien draaiende delftsblauwe kopjes en dan belt de garage

Het is overal een lawaai en bij de garage zijn ze niet bereid rustig te praten en te herhalen en in het Engels praten al helemaal niet. Het duurt allemaal lang, weer ophangen weer terug bellen, weer met opel bellen. Ik stuur Sophia ondertussen maar in de eerste attractie die ik zie, autootjes want het is ook zo zonde dat we hier onze tijd besteden aan bellen en dat terwijl het hier zo leuk is.

De conclusie van het bellen, ze hebben nog niet naar de auto gekeken, ze gaan het nu doen. Als het iets kleins is wordt t vandaag nog gemaakt zo niet dan doen ze dat pas maandag. Maar wij hebben voor morgen het hotel bij Disney gereserveerd en moeten dinsdag weer thuis zijn.. dus daar hopen we niet op. We bellen weer met Opel en nu krijgen we eindelijk een daadkrachtig iemand aan de telefoon. Ze zegt ga nu genieten van Europapark, ik regel vast vervangend vervoer voor als de auto niet vandaag gemaakt wordt. 

Nou dat gaan we dan eindelijk doen! We bezoeken een sprookjesbos, maken een boottochtje door Afrika, Sophia en ik gaan in Rusland in een achtbaan, soort wilde muis maar ook heel leuk uitzicht! Met de monorail over het park heen en vooral over de waterattracties is erg leuk!





In een soort Pirana geweest, dat was de enige lange wachtrij van de hele dag, was erg leuk en een beetje nat geworden precies om mee af te koelen.

In Scandinavie naar een restaurant geweest en broodjes zalm, garnalen en de Ikea gehaktballetjes. Wat ons opvalt is dat het hier echt niet duur is! Duitsland is veel goedkoper met eten dan Frankrijk. Als we daar zitten belt opel weer. De auto wordt niet meer vandaag gemaakt maar op 140 km van ons hotel staat een huurauto daar kunnen we morgen met een taxi naar toe en dan met de huurauto naar Disneyland Parijs en dan naar Nederland. Nou met dit nieuws zijn we erg blij en kunnen we vandaag echt gaan genieten.

(er komen helaas geen foto;s meer want de batterij van mijn camera was leeg en ik had foto's met mijn tel gemaakt maar na een update zijn al mijn foto;s die niet op whatsapp staan verdwenen...) 

Sophia en ik gaan in een soort splash, hij is erg hoog en er komt veel water opgespat maar nat worden we niet. Daarna in een kleine boomstam wildwaterbaan en dan drijfnat maar met 35 graden is dat alleen maar lekker. Ook zijn er overal fonteintjes, waterspeeltuintjes en vijvertjes waar je ook met je voeten in mag zitten. Er zijn ook veel bomen dus die 35 graden is best uit te houden.

Je moet trouwens bij binnenkomst in het park een mondkapje op en daarna alleen in bepaalde wachtrijen en als je in het restaurant naar je tafel loopt. Dus dat valt erg mee. 

In Italie halen we een ijsje en er wordt net opgetreden door een zangduo die erg leuke liedjes zingen. We gaan naar Duitsland waar een soort Soarin over Europa is. Superleuk! Vooral dat we over Shonbrunn vliegen waar we nog maar pas geleden waren.

Dan is het helaas bijna 6 uur en we willen graag hier eten. We eten Italiaans, pizza en pasta, heel lekker! 

We hebben trouwens een paar keer de taxichauffeur van Uber van vanmorgen gebeld want hij had ons wel terug willen brengen maar we krijgen hem niet meer te pakken. Ik denk ik neem wel een nieuwe Uber maar die zijn hier helaas niet beschikbaar. Via guest relations krijgen we nummers van een aantal taxi maatschappijen en zo komen we toch weer terug in het hotel maar dan wel voor het dubbele bedrag. 

We gaan lekker douchen en alles inpakken voor morgen. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten