vrijdag 25 september 2020

Disney magic maar toch anders

 Volgens het weerbericht staat ons een hete dag te wachten. Bij het opstaan was de temperatuur nog heerlijk en we kiezen ervoor om dus lekker buiten te ontbijten. Het ontbijt was hier beter geregeld dan in het vorige hotel. Je moest in de rij en dan kreeg je een zak met een broodje en een croissantje maar als je meer wilde mocht je ook meerdere zakken pakken. Vervolgens liep je naar het volgende punt, cereals, melk en yoghurt. (alles voorverpakt) daarna naar de kaas, kalkoen, salami, soorten jam en nutella en kon je overal van aangeven wat je hebben wilde. Daarna naar het dranken station en kan je zeggen wat je voor warme en of koude dranken wil hebben, 

Er was buiten en binnen veel plaats om te zitten maar we kozen dus voor buiten. Na het ontbijt rijden we naar Disney. Het lijkt vrij vol op de parkeerplaats maar overal moet een plaats tussen gehouden worden en eigenlijk valt het dus wel mee.

Bij security zijn we er snel doorheen. Daarna moet je een mondkapje op, in tegenstelling tot Europa park moet het hier de hele dag opblijven ook buiten en ook als je niet 1,5 maar 20 meter van iemand af bent. Maar ja ik wil naar Disney en dit is nou eenmaal de regel dus t moet maar...

In main street is een heel leuk welkom muziekje over welcome back, join the fun theres a place for everyone, welcome back to disneyland. Heel erg leuk muziekje. De temperatuur is nog steeds lekker. Fast passes kan je nu niet halen maar het is rustig in het park dus het is ook niet erg. We doen eerst een rondje Frontierland, Big thunder mountain, spookhuis boot. (jammer dat er geen splash mountain is) Nergens langer dan 15 minuten gewacht. 

We rusten uit op een bankje op de grens met adventureland en dan komt Minnie ineens aan en zijn we zomaar de eerste die met haar, achter een lijn blijven en je mondkapje op, op de foto kunnen. 



Ik ga met Sophia naar Indiane Jones (5 min wachttijd) mijn moeder blijft op het bankje en ziet dat het zo rustig is bij Minnie dat ze zelfs een tijd daar maar staat zonder fans en dan maar weggaat. 
Dan hebben we zin in een verfrissing, nu is het wel behoorlijk warm, eigenlijk heet en de rij voor een drankje staat deels in de zon. Gelukkig hebben we wel een tafeltje in de schaduw. Ik neem een mango whip wat enigszins lijkt op een dole whip ooooh ik mis Disneyworld. Mijn moeder en Sophia hebben meer dorst en nemen een slushi maar vooral die van Sophia die naar ananas had moeten smaken is gewoon vies, een soort chemisch smaakje waar niet eens een vleugje ananas smaak bij zit, dat het geel is is de enige overeenkomst. Ook telt onze jaarkaart hier niet voor korting want ook al is het gewoon een gebouwtje het wordt gezien als een truck.. ok..
Daarna in Pirates oooh gelukkig airco even bijkomen want die warmte wordt steeds zwaarder en het hebben van een mondkapje maakt t nog erger. 
Naar Peter Pan normaal nooit korter dan een 60 min rij, nu 20 min. Ook nog naar Small world en Pinokkkio



Als we eruit komen staan Haak en Vetje te zwaaien op een balkon, omdat er nu geen shows en parades zijn, zijn er een aantal van dit soort momenten. 

Om 16.00 hebben we een reservering in het Plaza Gardens. Normaal is dit een buffet. Ook nu is het all you can eat maar dan met een menu kaart. Er zijn verschillende gerechten, hoofd, voor en na en daar mag je onbeperkt van bestellen. Het is echt heel erg lekker, lekker koel hierbinnen, lekkere luxe zachte stoelen, echt een heel fijne sfeer en het eten is ook erg lekker. Wat jammer is, is dat we dit keer voor een extra (fris)drankje moeten betalen, vorige keer kregen we dit gratis. 

Een van de serveersters is ook erg bang om bij ons in de buurt te komen en gooit t eten nog net niet vanaf een afstand op tafel. Toch laat t ons niet weerhouden om hier van te genieten en we blijven best een tijdje zitten om even bij te komen. 

Na t eten gaan we lekker wat winkeltjes kijken en ik koop een grote posterkleurplaat van Disney voor mezelf. We gaan nog even in sneeuwwitje, we willen met de trein want die is heel lang gesloten geweest maar daar is de rij niet normaal voor. Terwijl over de wachtrijen +- 20 min zijn is de rij voor de trein een uur.

Om 19.00 komen er enorme onweerswolken aan en omdat we ook een beetje moe zijn gaan we het park maar uit. We gaan nog wel even naar de lego winkel in Downtown Disney maar dat is geen succes. Eerst in de rij voor je naar binnen mag en dan een eenrichtingsverkeer maar de mensen voor me blijven lang in het begin hangen bij de lego waar ik geen interesse in heb en die mag je dan niet inhalen.. De lego die we wel leuk vinden is veel duurder dan in NL dus we verlaten de winkel en het onweer begint. Of ten minste er vallen wat regendruppels en het rommelt zachtjes maar verder dan dat komt het niet.

Disney terrein af en snel t mondkapje af, wat een verademing. Naar t hotel en bij t Disneywinkeltje even vragen wat de zonnenbrand kost want die van ons ligt wat een verrassing nog in onze eigen auto. 

30 euro! Wat!!!??? 30 euro??? Maar als u naar het naast gelegen dorpje gaat is daar een supermarkt en dan betaal je een normale prijs. Ja die 30 euro gaan we niet doen maar we hebben ook geen zin om weer weg te gaan dus moeten we maar goed op de zon letten en er het beste van hopen.

In de kamer lekker airco en op de kamer lekker uitrusten. 


We slapen heerlijk, de kamer is maar heel basic maar het bed  is goed en de airco werkt prima. Na het slapen weer lekker naar het ontbijt, we ontbijten weer buiten en weer is het buiten een heerlijke temperatuur.

Op naar Disney, we beginnen vandaag met de studio's.





Hier zijn niet veel attracties die we de moeite waard vinden. Crush coaster is leuk maar zelfs nu, nu het overal rustig is, is de wachtrij hier alweer een uur dus die slaan we over. We zouden graag in de studio's wel Aerendaele willen bezoeken maar dat kan niet zomaar, je moet een app downloaden. Sophia download de app maar op een of andere manier blijkt het de hele dag al vol. Dan is er nog een attractie hier in de studio's wat we de moeite waard vinden en dat is Ratatouille. Die heeft ook een wachttijd van 40 min, eigenlijk te lang maar ja anders zijn we voor niets naar de studio's gegaan dus we gaan maar in de rij.

Daarna terug naar Disneyland. 

We willen een ijsje halen maar alle ijssalons zijn gesloten. Ja natuurlijk 35 graden maar de ijssalon is dicht. Dan maar een ijsje bij een karretje waar we dan weer geen korting op kunnen krijgen. We bezoeken een aantal attracties, Pinokkio, small world, pays contes fee, space mountain en de autootjes. Het is nog steeds wel rustig maar gisteren was het veel rustiger. Ondanks dat het gisteren zondag weekend was. 
Weer gaan we om 16.00 naar ons lievelingsrestaurant het Plaza. We eten hetzelfde voorgerecht, een ander hoofdgerecht en hetzelfde dessert. We krijgen nu wel extra karaffen water, dat is wel fijn. 
We blijven zitten tot 17.30 en pakken dan nog wat attracties. De trein lukt nog steeds niet want nu is ie weer stuk. Dus doen we Peter Pan, Pirates en sneeuwwwitje
Dan hebben we t wel gezien en gaan nog naar de grote Disneywinkel. We zoeken eigenlijk een leuke pyama voor Sophia maar we vonden niks leuk.
Sophia koopt wel mooie tinkerbell oorbellen van haar spaargeld en ik koop een leuk cadeautje voor mijn kleine nichtje. 
Bij een kraampje kopen we nog een pretzell en churros en eten het op het muurtje op weg naar de parkeerplaats op. 
Hadden ook weer contact met de garage en opel, moesten vandaag 200 euro betalen aan de Franze garage als een soort losgeld zodat onze auto meegenomen mag worden maar de Franse garage stuurt het rekening nummer weer niet. 
Bij de incheckbalie in het hotel kan je nieuwe handdoeken halen maar er staat nu een rij van een uur met incheckende mensen dus gebruiken we onze andere handdoeken nog maar een keer.. 
Ik vind al die dingen wel irritant, allemaal zogenaamd ivm corona maar gewoon bezuinigingen. 

We slapen lekker en hebben de wekker gezet want de huurauto moet voor half 5 in nl zijn. Om 8 zitten we aan het ontbijt, weer lekker buiten en proberen weer met de garage te bellen.. ja ze zullen echt het rekening nummer mailen.
Zonder noemenswaardigheden rijden we naar huis, geen file en over de grens een lekker broodje bij een benzine pomp.
In Purmerend door de wasstraat en met Kader samen naar de auto verhuur zodat we met hem weer terug kunnen rijden.
We laten Kader met de garage bellen want nog geen rekening nummer doorgegeven en na zijn telefoontje is het dan eindelijk gelukt.

Ruim 10 dagen daarna kwam de auto terug en onze eigen garage vindt dat ze echt enorme missers hebben gemaakt in Duitsland want er was een duidelijke scheur in de thermostaat en die is niet vervangen.

We waren blij dat we ondanks alle beperkingen toch nog op vakantie konden. Er waren momenten dat we echt genoten. Vooral in Bostalsee en in Wenen. Maar we hebben ook vreselijk veel pech gehad, het weer, regen, hitte, de beperkingen en vooral de autopech
Ik heb in principe alles van mijn reis naar volgend jaar omgezet dus nu maar hopen dat we dan van deze travelban verlost zijn..












Geen opmerkingen:

Een reactie posten