dinsdag 1 september 2020

On the road again

 Super lekker geslapen in het hotel, we hoorden het de hele nacht regenen maar dan draaiden we ons nog eens extra lekker om. We slapen uit en genieten daarna van het ontbijt in het hotel, hier in Oostenrijks is een buffet niet verboden dus we nemen het er weer eens lekker van. Je kan zelfs een stukje Apfelstrudel nemen. 

De vraag is alleen wat gaan we nu doen. We vragen even of we misschien op de hotelkamer mogen blijven, helaas ze zijn volgeboekt en moeten de kamer weer op tijd schoon hebben voor de volgende.. Het is een klein hotelletje dus dat begrijpen we wel. 

Naar Bad reichenhall waar de garage zit en dan koffie drinken? Maar ja we zitten nog vol van het ontbijt en wie weet hoe lang het duurt en dan blijven we daar maar zitten..We gaan dus maar weer met de auto wat rondrijden. Ja de omgeving is hier echt schitterend maar het regent dat het giet dus wandelen hier lukt niet. Gelukkig genieten we ook erg van de mooie weggetjes in deze omgeving. We zien in de bergen ongelooflijk veel watervallen, het regent ook zo erg, de watervallen ontspringen echt over, soms gaat er zelfs een deel over de weg heen. Later lezen we dat er deze dag wat campings in de buurt van Salzburg moesten worden ontruimd door overstromingsgevaar. 

De garage heeft niks van zich laten horen maar om 12 uur bellen we zelf maar eens hoe het er voor staat. De Meriva oh ja die is al vanaf vanmorgen klaar maar nu is het pauze dus u kunt hem pas om 13.00 ophalen. Oh wat zijn we blij dan kunnen we vanaf daar verder. Wel gek dat dat onderdeel er al zo snel was en dat ze niet zelf gebeld hebben.. Achteraf klopte dit dus ook niet maar daar over later meer.

Nu moeten we dus bedenken hoe we nu onze reis zullen vervolgen. Het plan was eigenlijk naar de camping van Ribeauvile in de Elzas Frankrijk vlakbij de Duitse grens zodat we vanuit daar Europapark en Steinwasser park kunenn bezoeken en een bezoek aan de Elzas dorpjes kunnen doen. Maar omdat we nu dus pas om 13.30 vertrekken en dan naast die afstand ook nog eens een tent moeten opzetten laten we dat idee varen en boek ik in Strasbourg sud (op de grens net aan Frankrijk maar bijna Duitsland de Holiday inn voor 4 nachten. Dan kunnen we toch onze planning blijven volgen en we vinden stiekem een hotel toch lekkerder dan de tent..

Om 13.30 rijden we weg in onze eigen vertrouwde opel Meriva op weg naar Strassbourg, Het is 540 km rijden. We stoppen een keer onderweg bij een Duits benzine station en kopen een lekkere warme worst met brood. Het regent nog steeds en is 13 graden. We rijden verder en verder en de regen stopt, de temperatuur wordt steeds warmer. Vlakbij Strassbourg stoppen we nog even bij een autohoff om te tanken en wat te eten. Helaas is het eten van mijn moeder niet zo lekker en de bediening was ook een chagrijnige vent. Om20.30 zijn we bij t hotel. Er is helaas geen ontbijt buffet maar op een papiertje kan je aangeven wat je 's morgens wil eten en dan kan je dat afhalen. Kamermeisje komt om de dag schoonmaken. Vanwege Corona.. jaja vanwege dat het ze weer geld scheelt maar ok. De kamer is heerlijk. Het is inmiddels al weer 30 graden buiten van 13 naar 30 in een dag en de airco werkt lekker de kamer is heel aangenaam en ook de bedden liggen super lekker. 

We voelen ons prettig want we denken nu de rest van de vakantie weer gewoon te vervolgen zonder al te veel tijdsverlies. Bovendien vielen de auto kosten erg mee...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten