zondag 18 juli 2021

Voorbereiding stress

 Voorbereiden voor een grote reis is alijd wel stressvol maar dit jaar is het wel stresslevel 2.0.

Als eerste hebben we tot het uiterste gewacht om onze Amerika reis voor de tweede keer te annuleren want elke keer waren er weer geruchten dat Amerika nou echt open zou gaan en elke keer zegt Biden soon..maar dan komt toch echt het moment dat je moet beslissen om alles af te blazen en dat ging niet zonder slag of stoot. 

Hotels afzeggen is makkelijk, gewoon naar Expedia alles was annuleerbaar en dat is met een klik geregeld. De Disney cruise was ook makkelijk, even een berichtje sturen naar het cruise reisbureau en samen met hen de cruise weer naar volgend jaar gezet. (het ziet er nu wel naar uit dat de cruise waarop wij zouden gaan wel gaat varen, als allereerste Disneycruise sinds covid) 

Disneytickets moeten vervangen worden, attraction tickets heeft t in behandeling dat is nog niet helemaal geregeld vanwege grote drukte bij hen maar dat heeft nog de tijd tot 21 september.

Maar dan de vliegtickets. Waar het de vorige keer vrij makkelijk ging met een paar klikken op de computer was het nu echt de hel. Dagenlang Iberia airlines gebeld maar elke keer van de lijn afgegooid, geen mogelijkheid om in de wacht te blijven maar gewoon eraf gegooid. Berichten gestuurd via Facebook niet op gereageerd. Mijn nichtje heeft toen geholpen en via twitter berichten gestuurd en hoewel het toen nog steeds zeer traag ging is het op de dag dat we moesten vertrekken eindelijk gelukt. Toen we gebeld werden probeerden ze er wel weer onderuit te komen met vragen waarom we niet gingen en of we misschien geen geldig paspoort hadden. Hoezo je werkt voor een airline en je weet niet dat de Amerikaanse grenzen dicht zijn voor Europeanen??? Maar goed het is gelukt en we hebben de vouchers ontvangen, geld terug kan niet omdat de vlucht wel gewoon ging maar zonder ons. Helaas moeten we dus de volgende keer weer Iberia vliegen maar daarna echt nooooooit meer!!!!!

Goed toen was alles geregeld en dan willen we toch nog op vakantie dus moet er een nieuwe reis geregeld. Gelukkig had ik een backup plan en dat was Curacao. Ik had al een paar keer gekeken en er was nog ruim plaats in vliegtuigen en hotels dus ik kon tot het laatste moment wachten met boeken maar donderdag toen dus alles geannuleerd was, was dit laatste moment aangebroken. 

Via Expedia een resort (Kunuku, aquaresort) gecombineerd met vlucht bij KLM. 

De reisboeken dat is de moeite niet maar na de reis komt het papierwerk. Een soort van Esta voor Curacao invullen. Een corona test regelen, overal verhalen van mensen die hun uitslag niet op tijd hebben dus ik dacht, ik neem een sneltest dat is ook toegestaan en dan heb je direct de uitslag. Maar plotseling kreeg ik het gevoel dat NL wel eens ineens zeer hoog risico gebied zou kunnen worden en dan mag een sneltest niet geannuleerd en een pcr test bestelt. Even 99 euro pp betalen en dan een afspraak plannen. 

Gisteren wezen testen in Haarlem, een oud pand dat nu snel is omgetoverd tot testlocatie. Het was wel leuk dat gene die de test afnam, een jong meisje was dat ook Sophia heette en ook een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader had. 

Eerst hadden we Pim trouwens nog weggebracht naar kattenpension Sylverstriss in Middenmeer, waar Els altijd heel goed voor haar zorgt. Ik was in alle stress vergeten om te pinnen om haar te betalen, dus ik wou al terug. Gelukkig was Els zo lief en zei dat t niet uitmaakt dat ik t ook later mocht overmaken. Dat heb ik natuurlijk direct gedaan toen ik thuis was van het testen.

Toen weer wachten op de uitslag, die zou voor 22.00 's avonds komen en gelukkig dat kwamen ze ook. Gelukkig is iedereen negatief. Je hoort nog wel eens verhalen dat mensen niet door hadden Corona te hebben en toch positief testen. Maar gelukkig we waren allemaal negatief. Toen moest er een gezondheidsverklaring voor Curacao worden ingevuld en daar moesten de testen in worden upgeload. Er moest een afspraak voor een antigeentest in Curacao op de derde dag dat we daar zijn Toch wel weer een dik uur mee bezig geweest maar goed alles geregeld.

Vandaag inchecken bij KLM, weer een gezondheidsverklaring en alle bestanden weer naar KLM gestuurd. En daarna alles uitgeprint wat maar uit te printen valt. Het is een heel boekwerk geworden maar geen enkel risico. 

Nou morgen dus eindelijk weer op reis! De laptop gaat mee dus ik hou jullie op de hoogte van ons nieuwe avontuur!

3 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Jeetje Jessica wat heb je veel werk verzet
    Ik denk dat alles tot in de puntjes geregeld is
    Dus.... goede reis en vooral veel plezier

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Goede reis! Hopelijk loopt alles voorspoedig!

    BeantwoordenVerwijderen