zaterdag 31 juli 2021

een wrak op de zeebodem

 Vandaag was het zo'n keer dat Sophia eerder wakker was, ze vond de airco te koud en was op het balkon gaan zitten bellend met haar vriendinnen in NL. 

Dan weer t gebruikelijke ritueel van ontbijten, water halen, flessen vullen, strandspullen pakken. Vandaag had ik als doen Shipwreck beach, dit ligt voorbij Willemstad aan de oostkant van t eiland. Het is een van de laatste stranden aan deze kant daarna volgt een natuurgebied.

Het eerste stuk richting Willemstad rij je steeds door allerlei industrie heen en is de weg niet zo mooi, daarna rij je een stukje via Jan Thiel, dit is een populair strand bij de Nederlanders en je ziet meteen het verschil, wat een rijkdom hier in vergelijking met de wijken waar je dan eerder doorheen rijdt. Via de Carracasbaai komen we in een heuvelachtig gebied, we zien een oud Fort wat ik herken uit... Moffel en Piertje! 





Een stukje voorbij dit fort ligt Shipwreck beach. Er ligt eerst een enorm marine schip en daarachter/naast ligt een klein strandje. Het is vooral een stenig strandje, wat jammer is, het ligt echt vol in de zon en er zijn geen parasollen. We besluiten dus om alleen te gaan snorkelen en niet op het strandje te blijven. We huren 1 ligbedje want er moet steeds iemand op de kant blijven. 






Sophia wil niet als eerst, ze denkt dat het niet leuk is om zo naast zo'n groot schip te gaan snorkelen en mijn moeder en ik mogen verkennen. Het begin is heel druk met allemaal mensen die voor het eerst een duikles hebben en hier allemaal in een groepje de instructie staan aan te horen, dit strand is vooral populair bij duikers maar moet voor snorkelaars ook erg goed zijn. 



We snorkelen eerst bij het grote schip, hier zijn allemaal dingen om koraal te laten aangroeien en er ligt een enorm anker op de bodem.



We snorkelen hierna meer en meer naar de rotsen. Qua snorkelen is dit echt de beste plek, omdat er geen zandstrand is maar stenen, komen mensen hier echt alleen om te snorkelen en zijn er geen mensen die dus onbedoeld koraal stuk trappen en geen zanderige bodem. Het is hier echt super mooi!




Dan komen we aan bij een plek waar t iets drukker is en waar mensen van een snorkelboottripje aan het snorkelen zijn. Ook zie je hier allemaal boeien van de duikers. Hier ligt een oud scheepswrak van een Thugboat. Het is helemaal overgenomen door de natuur. Er groeien allemaal koralen en algen op, er zwemmen allemaal vissen doorheen. Een grote trompetvis heeft dit als zijn vaste stekkie want als ik er de volgende ronde met Sophia kom, hangt ie nog steeds op dezelfde plek. Ik snorkel hier dus eerst met mijn moeder en daarna terug om met Sophia te gaan snorkelen, want zoiets bijzonders als boven een wrak snorkelen dat kan je toch niet vaak doen.







Hierna blijven we dus niet op dit strandje maar gaan weer terug naar het hotel. Wel met een kleine omweg. We gaan nog even langs Jan Thiel. Als je niet bij een van de hotels gaat staan dan zie je er verder niet veel van, wel allerlei dure wijken en villa's. We maken wel 1 stop namelijk bij de Albert Heyn en dat is de letterlijke Albert Heyn, alleen zijn de karretjes en de uniformen van het personeel paars ipv blauw. Onze shampoo is weer op dus vandaar deze tussenstop. We nemen ook nog een AH tas mee maar dan wel de Curacao variant!

Hierna terug naar t hotel, even wat bij de snackbar halen. Nou ja even duurt hier altijd een half uur, maar op een of andere manier mogen die meisjes van de snackbar ons niet. Het eten wat we willen is er niet, het kan niet, of ze weten het niet. En als dan mannen na ons het bestellen kan het wel. Daarbij negeren ze ons gaan andere mensen helpen etc. Nee we gaan hierna niet meer naar de snackbar. We gaan dan of buiten de deur lunchen of naar t buffet. 

Als we dan eindelijk de lunch hebben zitten we wel weer heerlijk met de lunch op een bedje bij het zwembad. We lezen, we zwemmen en zitten lekker. Sophia gaat naar de botsauto's maar is al snel terug want er is een enorme schoolklas en dat vindt ze niet leuk.

's Avonds eten we in het bbq restaurant. Dat zit achter de pizzeria en kan maar een keer per verblijf en vandaag was onze beurt. Een gasbbq op tafel wordt aangestoken en er worden borden vlees gebracht, het is net gourmetten maar dan met grote stukken vlees (en garnalenspiesjes) Het is erg lekker en leuk!



Verder is er de rest van de avond geen vertier dus na de bbq gaan we lekker naar de kamer op het balkon zitten. Het blijft ons maar opvallen hoe lekker rustig het 's avonds is op het resort. De counter mag nog een paar dagen doortikken. 

2 opmerkingen:

  1. Lekker dat de counter door tikt, geniet ervan en van het mooie weer en het snorkelen .hier regent het steeds

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het helpt om fooi te geven. Zeker in een arm land als Curaçao. Misschien een tip ;)
    Mooie foto's!!!! Ziet er heerlijk uit allemaal.

    BeantwoordenVerwijderen