donderdag 22 juli 2021

Het varkensstrand zonder varkens

 Gisteravond redde ik het toch amper tot 22.00 en dus vanmorgen wakker om 5.30. Sophia niet die bleef maar slapen en slapen. Omdat ik echt honger had heb ik haar wakker gemaakt om even voor 8.00 en dat vond ze niet echt prettig, want ze was vannacht wakker geweest. Ik vroeg hoe lang dan, nou een kwartiertje ofzo.. Ja die pubers die kunnen wel slapen.

Lekker naar het ontbijt gegaan en dat was weer lekker. Bij binnenkomst werden we begroet met goedemorgen Dushi's. Dat klinkt toch wel heel gezellig.

 Toen naar de receptie want we moeten de huurauto die morgen komt nog betalen. Er mag maar 1 gezin per keer naar binnen bij de receptie, staan we daar netjes te wachten komt een echtpaar gaat door de uitgang naar binnen en dringt zo voor, nou ja zeg.

Terug naar de kamer om alle spullen te pakken, we gaan met het hotelbusje naar t strand. We vullen onze flesjes met ijsblokjes dan hebben we lekker koud water op het strand.

Bij de receptie staat maar 1 ander gezin, een moeder met dochter die we gisteren ook bij het zwembad hebben gesproken. Het busje komt aan, de chauffeur vraagt hebben jullie je naam op de lijst gezet, verder geen controle en we gaan. Wat ik wel gek vind er stonden gisteren veel mensen op de lijst en nu zitten we maar met zijn 4en in dat busje. Ook gaat de rit naar Playa Porto de Marie ipv naar Daaibooi, zouden we onze naam om de lijst van gisteren hebben gezet? Het maakt ons verder niet uit en de chauffeur ook niet dus wordt t Playa de Marie. Dit strand staat er om bekend dat er vaak varkentjes komen zwemmen en zonnen op het strand. Maar geen varkentje te zien, jammer.

Verder is het een prachtig strandje. Schitterende lichtblauwe zee, wit strand, palmbomen. Om op het strand te komen moet je betalen maar voor 1 dollar meer krijg je er een ligbed bij dus dat doen we lekker. De moeder en het meisje komen naast ons zitten en ze stellen voor dat de volwassenen om de beurt gaan zwemmen zodat we op elkaars spullen kunnen passen. 






Sophia gaat gezellig met het meisje, Femke, samen snorkelen en wij wisselen dus ind met de moeder af, wel zo veilig dat er iemand op je spullen let. Het snorkelen is prachtig. Het water is een beetje fris als je erin stapt maar al snel lekker, beetje zoals Hawaii, het water in Florida is warmer. 

Qua snorkelen komt dit op nummer twee, Hawaii was nog mooier qua vissen even mooi maar qua koraal is Hawaii mooier maar dit is weer mooier snorkelen dan Florida. 





In het water liggen allemaal bollen met gaten erin, dit is gedaan om het koraal weer aan te laten groeien en het werkt want er groeit aardig wat koraal aan. Er zwemmen ook veel vissen in en doorheen, net een vissenkom in zee.
We nemen even pauze en willen wat eten halen bij het strandcafe maar t is nogal duur, we halen wel lekker een punt cheesecake. Na de pauze doen we nog 1 ronde snorkelen, nu de andere kant op. Nu staan onze bedjes inmiddels in de zon en het is nog geen tijd om weg te gaan want de buschauffeur komt ons pas over een uur ophalen. Met een beetje manouvreren redden we het om 2 bedjes enigszins in de schaduw te krijgen. Sophia zit gezellig met haar vakantie vriendin te praten en dan is t tijd om aan te kleden even wachten en dan is de bus er. Onderweg rijden we langs een zoutvlakte met flamingo's. De chauffeur merkt dat we dit graag willen zien en hij stopt voor ons de bus langs de weg en wij kunnen naar de flamingo's kijken. 

Terug in het hotel zien Sophia en Femke dat de stormbanen zijn opgeblazen en gaan daar direct heen, het is meer een soort waterglijbaan want je beland in een bak water. Ik heb het verder niet gezien want Sophia is alleen met Femke gegaan. Mijn moeder en ik gingen terug naar de kamer, lekker het zoute water eraf douchen en wat drinken halen en lekker op het balkon zitten. Sophia en Femke zijn weer naar de kermis gegaan die was vandaag in de middag en daarna zijn ze gaan zwemmen in het zwembad onder ons balkon. Om 18.00 moest ze zich  gaan aankleden, ondertussen werd t hotel steeds leger. Om 18.30 waren we bijna de enige in de eetzaal, om 19.00 iets drukker maar nog steeds erg rustig. Veel mensen gingen vandaag weg, nu ik dit typ zie ik dat het in alle kamers tegenover ons ook donker is. 
we hebben lekker gegeten en toen weer naar de kamer. Nu horen we wat live muziek van beneden komen en gaan dat eens bekijken. Morgen komt de auto en moeten we voor onze antigeentest (verplicht op de 3e dag) 



1 opmerking:

  1. Wat een avonturen weer en ik heb lekker iedere ochtend wat te lezen en mee te genieten
    Leuk dat Sophia een vakantie vriendin heeft twee is toch leuker dan 1 nou vandaag lekker toeren en hoop dat het testen meevalt

    BeantwoordenVerwijderen