zondag 25 juli 2021

pistoolschot van de zee

 Een beetje bijtijds wakker vanmorgen want we willen vandaag naar Shete Boka nationalpark dus om 8.15 zitten we aan het ontbijt. Als we na het ontbijt de spullen willen inpakken doet Sophia's gopro (nep gopro koop nooit het merk Salora) het niet. Eergisteren deed ie t ook al plotseling niet, toen was ineens de batterij leeg. Nu gaf ie helemaal geen reactie en wilde ook niet opladen.. We gingen dus weg zonder de actioncam. 

We dachten dat we 3 flessen water mee hadden maar we hadden er 1 op de kamer laten staan, nou t begint goed. Bij de ingang van SheteBoga werkt een aardige mevrouw die ons helpt met het kleingeld en ons aanraad om te beginnen met Boka Pistol. We rijden daar heen en zien vanaf de parkeerplaats al het water tegen de rotsen op kletteren. Via een kort pad kom je bij een uitzichtspunt waar je de baai inkijkt en ziet hoe de golven met knallen als dat van een pistool tegen de rotsen kletteren, het is enorm indrukwekkend.







We lopen terug naar de auto en zien heel veel hagedissen, ook allemaal bij elkaar zitten. Er leven hier ook hele grote hagedissen, 1 is heel mooi met een knalblauwe staart en poten. Ook moet ons Kiatje een keer op de foto, we maken altijd foto's met onze reuze Amerikaanse auto's maar Kiaatje rijdt prima en is ook lekker zuinig.




We rijden met de auto naar de parkeerplaats van Boka Kalki, om deze klif te zien moet je eerst een wandeling door een bos maken en een beetje klimmen. Je loopt over allemaal oud koraal, overal zie je fossielen in de rotsen zitten. 
Boka Kalki kan je zowel van boven als vanaf het water bekijken.






Als we terug komen van Boka Kalki hebben we nog maar een half flesje water. Het windje is heerlijk en maakt dat de 30 graden toch nog dragelijk is maar t droogt wel uit. Gelukkig zijn de laatste twee Boka's snel te bereiken vanaf een parkeerplaats. Bij Boka Wandomi bekijken we dan de natural bridge wel uit de verte want we zien het niet zitten om eerst met een steile trap naar beneden dan weer naar boven dan op een andere plek weer naar beneden en dan weer naar boven (en dan dat hele riedeltje terug) te lopen.


Als laatste nog een stop bij Boka Tabla, hier is ook een zeegrot maar daar staat zo'n lange rij met locals voor die allemaal uitgebreid selfies maken dat we alleen kijken naar de klif en de grot maar laten schieten.



Als we weer naar de auto lopen komt er nog een grote leguaan aangerend, hij denkt zeker dat hij iets te eten krijgt, hij komt echt heel nieuwsgierig aan en gaat weer weg als hij merkt dat hij niks krijgt. 

Nu hebben we alle Boka's gezien en stappen we lekker in onze Kia met airco en rijden in een half uurtje terug naar t hotel. Het is pas 12 uur als we weer in het resort zijn dus we hebben nog lekker de tijd. Eerst natuurlijk wat drinken en we delen een booth met een Antiliaanse man die vroeger in Nederland heeft gewoond, daar getrouwd is met een Nederlandse vrouw en nu weer op Curacao woont, het is een heel gezellig gesprek en we moeten volgens hem toch echt een keer terug om nog de Seacave te zien. 
We gaan naar de kamer die nog niet gedaan is en kleden ons om, we nemen vanalles mee zodat we voorlopig niet de kamer op hoeven en hij straks schoongemaakt is. Sophia pakt nog 1 keer haar nep go pro en hij doet t weer, alleen zegt ie nu dat er iets mis met de geheugenkaart is. Ik haal de kaart eruit en dank haar filmpjes vast op de computer te zetten maar zie dan dat de kaart echt beschadigd is. We zegen al dat het huis waarin hij zit steeds beslagen is, dus waarschijnlijk toch waterschade, maar buiten onze schuld. Hij is steeds alleen maar in zijn huis gebruikt en we hebben hem steeds correct afgesloten, dat wordt na de vakantie dus weer naar mediamarkt en dat zal wel gezeur worden.. plus dat we haar filmpjes niet meer hebben jammer hoor. Nou ja niet meer aandenken en lekker genieten bij het zwembad. We hebben een heerlijk plekje, na 14.00 mogen we snacks halen, mijn moeder denkt en een broodje tonijn en een patatje op te kunnen, maar dat broodje tonijn blijkt een reuze broodje dus Sophia en ik eten dan de patat maar op. We blijven de hele middag op ons bedje aan het zwembad, pas om 17.30 zien we het kamermeisje bij onze kamer en als ze weg gaan we douchen, omkleden en eten bij het buffet. Vandaag werden er karbonades gegrild die waren wel heel erg lekker, het was ook zo op maar wij hadden tenminste. Na het eten nog met koffie, fris en een cocktail lekker op de blauwe banken bij de bar en om 21.00 naar de kamer. Er was trouwens om 15,00 poolparty met DJ Joris en Sophia had zich er best op verheugd maar t was echt voor kleinere kinderen met een soort krokodillen springkussen in het water maar er waren geen oudere kinderen bij dus ze droop toch maar af. 


1 opmerking:

  1. Weer een hoop gezien misschien was het zo druk bij die grot omdat het weekend was ? Maandag dan toch maar terug gaan ? Is vast de moeite waard
    En lekker op het terras cocktails drinken dat klinkt helemaal top geniet ervan

    BeantwoordenVerwijderen