zondag 30 juli 2017

Bezorgde mangoest weet hoe je je voelt

Gisteravond het uit gehouden tot 20.00 en toen wilde ik echt weer slapen. Vannacht meerdere keren wakker geweest maar toch tot 6uur geslapen dus we hadden een lange nacht. We doen heerlijk rustig aan, ontbijten met de tuindeuren open en maken rustig alles klaar. Als je alle tijd hebt dan neem je ook lang de tijd en daarom vertrokken we pas 7.30 uit t huisje terwijl ik eigenlijk vroeger wilde zijn omdat we een hike naar de Diamond Head wilde maken en i.v.m de warmte kan je dat t beste zo vroeg mogelijk doen.
Om 8.30 kwamen we bij de Diamond Head (een uitgedoofde vulkaan in Honolulu) aan. Helaas stond er een bord parking lot vol en we hebben pech. De tweede auto voor ons mag nog naar binnen maar de auto voor ons en wij en alles wat achter ons komt moet weer gaan. We balen hier wel van, nou waren we niet super vroeg maar ook niet heel erg laat.
Dan rijden we door naar mijn tweede punt van het lijstje, Hanauma bay. Deze baai ligt iets ten zuiden van waar we nu zijn en is een beroemde baai om te snorkelen. Ook de parkeerplaats van Hanuma bay is vaak al vol maar wij hadden geluk, we mochten er op en we hadden snel een parkeerplek.
Voor je naar beneden, naar de baai mag lopen moet je eerst een film kijken over hoe je er voor zorgt dat je niet het koraal beschadigd. Maar de film doet het niet dus doet de ranger maar een kort woordje. Hij vertelt ook dat er in Hanauma bay heel veel kleine dieven rondlopen, vooral etensdieven. Nee je kinderen hebben het niet opgegeten en je buren ook niet.. er lopen heel veel mangoesten rond. (een klein knaagdier zo groot als een wezel)
Ik wist niet zo goed wat een mangoest was, maar Sophia wel. Want in Littelest pet shop is ook een mangoest en er is een aflevering die heet: bezorgde mangoest weet hoe je je voelt. Nou deze mangoesten waren helemaal niet bezorgd. Ze liepen dwars langs alle handdoeken op zoek naar eten. We zagen ook dat er een wat uit de tas van een vrouw mee nam.
We vonden een mooi plekje voor onze spullen en gingen toen snel het water in. Het water is super helder. Het water voelt wat fris aan, niet zoals het badwater in Florida maar het is niet koud en je bent snel aan de temperatuur gewend, het is warmer dan het zwembad in Hoorn. Ik zie al snel de eerste vissen maar als ik om hoog kom zie ik mijn moeder en Sophia niet. Sophia droeg flippers maar die zijn toch iets te groot en is ze gaan uit doen. Mijn moeder wist wel dat ze het aan het uit doen was maar ik niet. Gelukkig hebben we elkaar al snel weer gevonden en blijven nu naast elkaar snorkelen. Het koraal is niet zo indrukwekkend dat was in Florida mooier, hier is veel beschadigd geraakt voor ze er een statepark van hebben gemaakt. Maar we zien super veel vissen. Hele mooie gekleurde, grote, kleine, hele scholen en zelfs een Murene. 


We snorkelen een tijd door, gaan nog even op het strand zitten. Onze camelback zit vol met ijs en dat is een prima koelkastje voor de andere flesjes water. Daarna gaan we weer snorkelen en na een poosje vinden we het mooi geweest. Onze belangrijke spullen hebben we trouwens in een kluisje die je kon huren dus konden we tegelijk gaan zwemmen. Als we weet boven komen is het 13.15 en tijd om wat te eten. Bij de snackbar van Hanauma bay eten we vis met rijst en salade. Lekker! Als alternatief (voor als er iets niet door zou gaan) had ik de Tantalusdrive op het programma staan en omdat de Diamondhead niet door ging gaan we dit nu rijden. Het is een slingerweggetje bij Waikiki omhoog de bergen in. We rijden door een prachtig tropisch bos en we rijden heel hoog. We hebben op verschillende keren een schitterend uitzicht. 



Als we weer beneden zijn maken we een rit langs de zuidkust. We zien Hanauma bay nog een keer van boven en we komen langs een blowhole. Een plek waar de zee het water door een gat in een rots omhoog spuit. Heel mooi gezicht. 

De weg rijdt nu ook langs de bergen. De bergen zijn prachtig, zo groen en zo wild en ongerept. Je zou niet eens vreemd opkijken als om de hoek een dino aangestampt komt. Wat is het hier schitterend! 

Vervolgens rijden we terug naar het noorden met een stop bij de Dole plantation. Als eerste bekijken we de enorme winkel waar je allerlei ananas producten kan kopen. In het restaurantje kopen we lekker twee ananas ijsjes, een dole whip ananas ijs met stukken ananas erover heen en een pineapple float, ijs in ananas sap. Ook kopen we een stuk ananas macademia cake, heerlijk! 
Op de plantage doen we een ritje met een treintje en zien de velden waar ananassen groeien en ook allerlei andere gewassen, suikerriet, koffie, bananen het leek wel hayday. 






Nu nog een klein stukje rijden naar Haleiwa waar ons huisje staat. We zoeken foodtrucks op. Die staan in de dit gedeelte van Oahu veel en je kan er voor niet veel geld lekker eten. We kiezen hier lekkere garlic shrimp met noodles, het smaakt prima. Nog even een klein boodschapje doen en dan naar het huisje. Lekker rustig tv kijken, het blog maken etc. 

2 opmerkingen:

  1. En wij weer fijn lezen wat een leuke dag weer en wat veel foto's .lekker al die ananas dingen smaakt daar vast nog lekkerder

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat jammer dat je er net niet meer in mocht vanmorgen,maar mooie alternatief gevonden.
    Wat is het mooi daar.

    BeantwoordenVerwijderen