vrijdag 29 oktober 2010

Een dagje Parijs

Vandaag zouden we niet naar Disney maar een dagje naar Parijs. De andere keren vond ik Sophia te klein maar nu moest 1 dagje wel te doen zijn.
We begonnen de dag iets later en t was heel erg druk bij t ontijt. Niet alleen op onze tijd maar daarvoor was t ook al erg druk. Er zijn veel grote groepen met grote kinderen in dit hotel en als die met zijn allen tegelijk ontbijten is t al snel druk, maar goed na even wachten hadden we een plek en was er nog voldoende eten.
Na t ontbijt met de auto naar Parijs. We parkeren onze auto altijd gratis bij chateau Vincennes en gaan dan met de metro de stad in. Dat deden we nu weer. Maar wat een gedoe er was geen een metro station dat een lift had. De meeste hadden ook geen roltrap dus moesten we (vooral Kader) steeds sjouwen met de wandelwagen.
Het was wel weer prachtig weer. We begonnen op de champs elysee. DE winkelstraat met aan het uiteinde de arc de triomph.

We hebben een stuk gelopen en zijn wat winkels in geweest maar winkelen met Sophia is niet echt een pretje. De Disney store vond ze wel geweldig. Ik heb een ondergoed setje van Doornroosje voor haar gekocht en van oma heeft ze een speelset  van Belle en het Beest gekregen waar ze heel erg blij mee is. Belle en het beest is op dit moment haar favoriete Disney verhaal dus ze was helemaal blij.
Toen weer met de metro naar de tuilerries. Een groot park dat aan de ene kant uitkomt bij het louvre en aan de andere kant bij place de concorde (ofzo iets, sorry ik weet niet meer precies hoe alles heet en vooral niet hoe je t schrijft) Sophia was hier in slaap gevallen en na wat te hebben rond gewandeld zijn we op een bankje in het zonnetje gaan zitten, hebben een duur broodje en wat te drinken gekocht en zijn lekker een uur blijven zitten. Lekker voor mijn voeten want daar heb ik weer zo'n vreselijke last van.



Toen t zonnetje achter de wolken kwam weer wat gaan wandelen en wat mooie fonteinen en een obelisk gezien die Napoleon uit Egypte heeft meegenomen naar Frankrijk.

Sophia was ook wakker geworden en we hadden een draaimolen gezien dus daar mocht ze een rondje op. Er was in dit park veel te doen voor kinderen. Een draaimolen, een ritje op een pony, trampolines en een speeltuin.


Toen wilden we naar Galery Lafayette, we hadden als tip gekregen om daar naar t dak te gaan voor het uitzicht maar ik kon t op de metro kaart niet vinden dus heb ik Manon gesmsed of die t voor me op internet wou opzoeken. Binnen 5 min een reactie met t adres en de metro halte.
Manon nogmaals bedankt!
We stapten weer in de metro en moesten nog wat overstappen. Bij Galery Lafayette naar binnen. Het doet denken aan de bijenkorf maar t is nog luxer en nog duurder. Er was een prachtige koepel met daarin nu al een levensgrote kerstboom.

Even op de kinderafdeling geweest. Zowel t speelgoed als de kleding. Wat was alles prachtig. Maar wat een prijzen. Wel bij t Gap gedeelte twee simpele maar mooie truitjes voor Sophia gekocht en toen naar t dak. Dat bleek wel een gedoe want de lift was vol. Dus Kader ging met Sophia in de lift en mijn moeder en ik met de roltrap. Zijn we boven blijkt dat de lift daar niet kan komen. Dus ik terug naar die lift maar ik raakte een beetje verdwaald en kwam eerst bij de verkeerde lift. In de tussen tijd moest Kader in zijn eentje met Sophia en de wandelwagen met de tassen eraan op de roltrap want we waren elkaar mis gelopen.
Maar t uitzicht was echt schitterend. Je bent niet zo hoog als op de eiffeltoren maar je kan wel alles zien en doordat je niet zo heel hoog bent kun je ook veel dingen goed zien. T was echt schitterend.








Daarna even een drankje gedronken en buiten een rondje om de Parijse opera heen gelopen. Prachtig gebouw. Toen terug naar de auto.

De terug weg was erg vermoeinend en duurde ook erg lang. We hadden eigenlijk t idee om in het dorpje Jablines waar we de vorige keer op een camping hebben gestaan in een Marokkaans restaurant te gaan eten. (hadden we van de zomer gedaan en dat was heerlijk) maar t was al over 8en en dat restaurant ligt nog al afgelegen dus we durfden t niet aan en zijn maar naar t hotel gereden en hebben daar weer voor t buffet gekozen. Lekker gegeten en wat gedronken en toen lekker naar bed.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten