dinsdag 5 augustus 2014

california adventure

Lekker tot 8.15 geslapen, Kader even op factime gesproken en toen t park in. Vandaag stond t tweede park van Disney, California adventure op t programma. Een heel park met als thema Califorie. Je komt binnen via Hollywood met de Hollywood boulevard een gezellige straat met winkeltjes, restaurantjes en palmbomen. Als eerste halen we een soort fastpass voor de show World of Colour van vanavond dan kan je op een gereserveerde plek staan. Daarna lopen als eerste naar de Paradise pier, lijkt op een hele grote pier zoals bij Santa Monica en gaan daar in Toy story midway mania. Een soort interactieve game vanuit een karretje. Bordjes kapot schieten, pijltjes gooien en dit alles met een 3d brilletje op. Ik was de winnaar van t karretje. In tegenstelling tot Orlando stond er hier nauwelijks een rij voor. We lopen nu weer terug naar t begin van t park en halen onderweg een fastpass voor Soarin, al staat hier ook nauwelijks een rij voor. Bij de starbucks halen we wat lekkere dingen. Sophia neemt weer een Mickeykoekje. We gaan in Soarin, waarin je over Californie vliegt en nu we er net een hele reis op hebben zitten vinden we m extra leuk. We zien een groot gedeelte van de reis nog eens terug. Na Soarin willen we in de Grizzly river running, een wildwaterbaan en Sophia ruilt tijdelijk haar prinsessenjurk voor een korte broek en hemdje want een natte prinsessenjurk ziet ze niet echt zitten. Er staat echter een vrij lange rij voor de wildwaterbaan en de fastpass automaat werkt tijdelijk niet. Dan gaan we eerst naar t trainingskamp van Dug en Russel uit de film up. Dit is een heel leuk wildernis trainingskamp met kabelbaantjes, glijbanen, touwbruggen. Sophia (en wij ook) vermaken ons er prima alleen is Sophia erg teleurgesteld dat ze niet mag meedoen aan het Rock climbing. (over nep rotsen, de castmember vindt haar schoenen niet geschikt, ze droeg dezelfde tefa's waar ze echte hikes mee gelopen heeft maar nee regels zijn regels) Als we uit het trainingskamp komen is de rij voor de wildwaterbaan nog steeds lang maar nu doen de fastpass automaten het wel. Als we een fastpass hebben lopen we weer naar t gedeelte bij de pier. We gaan daar in de attractie van de zeemeermin darkride (hetzelfde als die in Orlando maar zonder wachttijd) en daarna wil ik toch wel de achtbaan uitproberen. Sophia wil in de eerste instantie mee maar bedenkt zich toch. Het is een leuke achtbaan waarbij je wordt afgeschoten. Sophia en mijn moeder gaan in de tussentijd in de draaimolen. Sophia vindt me de stoerste moeder van de wereld hoewel de achtbaan eigenlijk niet zo heftig was. Nu konden we weer terug naar de wildwaterbaan. Wat prachtig gemaakt, je waant je echt in Yosemite. Sophia bleef praktisch droog, ik had wat spetters en mijn moeder een natte broek maar niet zo erg als in de wildwaterbanen in Florida.
We bekeken Cars land maar de attractie cars racers, had zo'n lange wachttijd van 120 minuten dat we t maar tijdelijk oversloegen.
Muppetfilm bekeken, blijft grappig. Bugs land doorgelopen maar was meer voor kleinere kinderen, is Sophia ook alweer wat te groot voor. We deden een attractie in een soort draaimolen met een chagrijnige castmember. Nu zakten we een beetje in en gingen dus maar alvast een plekje zoeken voor de parade. Bij de ijswinkel kochten we een enorme bak ijs om te delen en die aten we lekker in de schaduw op terwijl we met een Australische vrouw spraken. Leuke parade van de pixar films!
Na de parade meteen door naar de Alladin show. Wauw, wauw, wauw wat was dat geweldig. De beste pretpark show die ik ooit heb gezien. Toen Aladin prins Ali werd reed hij op een levensgrote (geen echte maar wel prachtige) olifant door de zaal en tijdens a whole new world vlogen ze op een vliegend kleed over de zaal heen.
Toen we hier uitkwamen was t alweer half 8 en we wilden echt nog in die Cars attractie. De wachttijd was nu 70 minuten dus t moest maar. In de rij Sophia beziggehouden met uitbeeldspelletjes, steen papier schaar en verhalen over toen ik nog kind was. Maar de attractie was geweldig, hadden we echt niet over willen slaan. Door een prachtige nep woestijn, het land van cars rijdt je eerst met een auto door het stadje en zie je figuren uit cars. Ook maak je bochten, moet je hard optrekken, remmen etc en de rit eindigt met een race waarbij je auto heel hard door de woestijn rijdt. De attractie lijkt op een soort Test Track met cars auto's. Na deze attractie snel wat te eten gehaald en meegenomen naar de world of colour. Daar hebben we t lekker opgegeten en werden daarna verrast door alweer een schitterende show. Een soort Aquanura van de Efteling maar dan met kleuren en diaprojecties op t water. Het was schitterend. Het was een heerlijke dag en een leuke afsluiting van deze laatste vakantie dag.
Morgen vertrekken we alweer naar Nederland. Wat is de tijd weer snel gegaan. Het was een heerlijke vakantie en elke dag was leuk en de moeite waard!













5 opmerkingen:

  1. Wat hebben jullie een SUPER vacantie gehad..
    Ik heb met veel plezier jullie blog gelezen alvast een goede terugreis en wie weet tot de volgende blog:)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wel leuk om een totaal ander Disneypark te zien.
    Jullie hebben inderdaad een fantastische reis achter de rug alleen zo jammer dat het voorbij vliegt.
    Goede reis naar huis.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ja ik dacht ook.al. auntie sjouwt flink wat mee ;)
    Jammer dat de vakantie weer om is. Was weer erg leuk om mee te lezen!
    Bram en Hugo vonden het ook erg leuk om de foto's van Sophia te bekijken elke dag. Ze gingen telkens wijzen en lachen. Heel lief. Ze hebben dr gemist. Veilige vlucht! Xx

    BeantwoordenVerwijderen