maandag 4 augustus 2014

Disneyland

Wat heerlijk om weer in een lekkere hotel kamer te slapen. De cabins waren leuk en bijzonder maar het is toch wel weer lekker om in een zacht bed te slapen. Om 8.30 waren we wakker om 9.00 stonden we voor de poorten van Disney wat recht tegenover ons hotel lag. We moesten nog kaartjes kopen maar kozen daarvoor per ongeluk de verkeerde rij. Een rij voor mensen die een speciaal ticket moesten hebben of problemen hadden enz, dus t duurde heel lang. Toen we aan de beurt waren moest er met een telefoon een nummer gebeld worden om het geld van de creditcard af te halen maar de creditcard weigerde. Ook mijn creditcard weigerde (waarschijnlijk omdat het over de telefoon ging en dan vanuit Amerika dat het een soort extra beveiliging was) dus moesten we de rij uit pinnen en weer terug, gelukkig niet achteraan in de rij.
Toen waren we dan eindelijk binnen. Ons eerste doel voor vandaag een prinsessenjurk kopen. Die waren alleen te koop in de winkel naast het kasteel. Sophia was heel zorgvuldig bekeek alle jurken, paste de jurk van Rapunzel en Doornroosje en koos die van Doornroosje, ze kocht er ook een kroontje bij. (Ze heeft zelf voor de jurk gespaard) van mij kreeg ze nog een handtekeningen boekje en zodra de jurk aan was zagen we al Peter Pan om mee op de foto te gaan. Hierna gingen we lekker ontbijten bij een leuk terras op town square. Een cinnamon brood in vanille saus, echt erg lekker. Terwijl  mijn moeder en Sophia het ontbijt haalden ben ik vast naar Indiana Jones gelopen om Fast passes te halen dus dat scheelde weer
Na het ontbijt gingen we kijken bij de fotosessie voor Frozen maar die wachtrij was 120 minuten en dat vinden we toch echt te lang. Voor alle andere prinsessen was de wachtrij maar een kwartiertje dus hebben we dat gedaan. Sophia is op de foto geweest met Belle, Ariel, Sneeuwwitje en Cinderella. Daarna vonden we het tijd dat we eens in attracties gingen. Eerst in Indiana Jones, dat is hier geen achtbaan zoals in Parijs maar een jeeptour door een donkere grot, heen en weer schudden, overal komen vijanden vandaan en op het laatst zo'n grote bal/steen. In Winnie the Pooh (5min wachttijd),de trein (geen wachttijd) en Splash mountain (met fast pass) geweest. Echt drijfnat in geworden, heel anders dan in Orlando.
Sophia is op de foto geweest met Pooh en zijn vrienden en we hebben geroeid. In een hele lange kano door het water waar ook die grote boot vaart. Het was heel grappig en leuk om te doen. Sophia moest alweer een zwemvest om want dat gaat hier op leeftijd en niet op lengte of zwemvaardigheid. (Dan heb ik dus mijn C voor niets hier in Amerika)
Lekker gelunchd met chowder (dikke vissoep in een brood) en een lekkere shrimp salad.
In Fantasyland in mr Toad geweest. Een leuke show gezien met liedjes uit allerlei films. De parade gezien.Met veel dans en alle liedjes op een leuke vlotte manier. Sophia kreeg veel aandacht van de figuren op de parade. De krokodil van Tiana maakte een buiging voor haar, Terk de aap kwam met haar dansen, prinses Aurora gaf dr een kushandje en Bert (van Mary Poppins) nam zijn hoed voor haar af. Toontown bezocht, dat bestaat hier in tegenstelling tot Orlando nog wel. Leuk de huizen van Minnie en Mickey bekijken.
In de Matterhorn Bobslee geweest. Wat een gammele achtbaan, je gaat niet hard naar beneden ofzo maar hij  vreselijk bumpy.
Op tijd een plekje gezocht voor Fantasmic wat ook weer in het water waar de grote boten varen wordt gehouden. Terwijl we zaten te wachten aten we zo'n kalkoenpoot. Er was hier wel een vervelende familie die plekken bezet hield, 100 familie leden naar voren haalde toen het begon en niet de kleine kinderen voor wilde laten staan. Gelukkig stond Sophia goed maar de kinderen van de mensen naast ons hadden minder geluk.
Fantasmic was weer schitterend, weer heel anders dan in Orlando, maar wel mooi. Voor het vuurwerk hadden we eigenlijk moeten blijven staan maar wij dachten dat we naar main street moesten lopen. Nu hebben we t wel goed gezien maar niet echt goed de muziek kunnen horen.
Wat erg lekker is dat we nu binnen een kwartiertje weer op de kamer zijn, niet met een metro of een boot, geen grote parkeerterreinen maar meteen lekker naar t hotel.
Wat was t weer een heerlijke dag. Leuk om dit Disneyland ook eens te zien, het is toch weer anders dan in Orlando. En wat is t toch leuk om te zien dat je kind zoveel leuke aandacht krijgt. De meisjes worden altijd prinses genoemd en omdat Sophia in dr nieuwe prinsessenjurk rondliep was dat extra leuk. Regelmatig boog er iemand voor haar of zeiden ze wat leuks en ook heeft ze van een medewerkster een button gekregen. Heerlijke dag waardoor we weer bijna vergeten dat we bijna naar huis gaan. Morgen nog een allerlaatste leuke dag in het andere park: California adventures.














4 opmerkingen:

  1. Mooie jurk soph!
    Lijkt me erg relaxed hotelkamer uit.-》.park in :)
    Hebben jullie nu alle Disneyparken in de vs gezien?(Of is dat een hele domme vraag?)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. nou vandaag gaan we naar t laatste disney park en dan hebben we alle disneyparken in de VS gezien.

      Verwijderen
  2. Wat een schattige prinses is Sophia. Ze kan zo solliciteren! Heerlijke vakantiedag was dit weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat ziet sophia er mooi uit..
    Een echte princes..
    En inderdaad loon town is daar zo leuk hebben wij een paar jaar terug ook gedaan en toen stond mickey ook in zijn huisje erg leuk.
    Geniet ze morgen

    BeantwoordenVerwijderen