zondag 30 april 2023

afscheid van het vreties paradijs

 Vandaag verlaten we Agadir en gaan we naar Marrakech maar omdat we pas na lunchtijd weggaan kunnen we gewoon ´s morgens rustig aan doen. Toen we in Marokko aan kwamen gaven de meeste van onze telefoons twee uur tijdverschil aan, terwijl er maar 1 uur tijdsverschil is, nu hadden we dat ondertussen bijna allemaal opgelost door te resetten maar bij Kaders telefoon was dat niet gelukt, tot het plotseling vanmorgen ineens op zijn telefoon ook goed was maar dat zelf niet wist. Hij maakt me wakker om 7 uur en zegt zullen we op staan t is 8 uur, ik kijk en zeg nee het is 7 uur. Heb daarna nog wat licht geslapen en zijn toen de koffers gaan inpakken. Om even voor 9en zaten we weer op ons vertrouwde plek voor het ontbijt met omelet, oliebol en yoghurt. Daarna de koffers naar beneden en uitchecken. Als alles geregeld is gaan Annelies en Sjaak en later ook Kader en Sophia nog wat wandelen en ga ik met mijn moeder zwemmen. Het is zo lekker zwemmen hier, zo´n groot zwembad en bijna niemand erin. Als iedereen terug komt geven Annelies en Sophia zich op voor een spel, eerst moeten ze een toren maken van plastic bekertjes, ze hebben allebei verloren, Annelies ging netjes maar te langzaam en Sophia ging snel en wild waardoor ze omvielen, het spijt me u bent niet de alleskunner! Daarna gingen ze nog met elkaar dansen rond het zwembad. Ik ging nog even met Kader samen zwemmen want dat hadden we nog bijna niet samen gedaan en toen Kader met Sophia.




Dan nemen we allemaal nog een drankje, de meeste van ons de Virgin Pina Colada, ik lees nog een paar bladzijde en dan moeten we ons aankleden want voor 1uur moeten de handdoeken ingeleverd anders krijg je geen borg. Dus kleden we ons aan en gaan we voor de laatste keer naar ons buffetje. Ik neem nog lekker een wijntje als afsluiting! Keurig op tijd staat de taxi alweer op ons te wachten. Deze taxi is wel iets kleiner want de koffers gaan er met moeite in. Ook de banken zijn kleiner. Annelies en Sophia zitten op losse stoelen maar mijn moeder, Sjaak en ik zitten op de achterbank en daar pas ik net niet op, mijn ene bil hangt er net overheen en dat voelt niet echt lekker. Bovendien is het erg warm in de auto, in het begin was er nog enige airconditioning maar het wordt steeds warmer. Ik deel een oortje met Sophia en we luisteren samen een podcast maar door die warmte val ik al vrijwel direct in slaap. Nu ik slaap zit ik helemaal niet meer lekker want dan zak je een kant op. Na een tijdje begrijpen we waarom het zo heet is, Kader heeft het ventilatiegat dicht gedraaid, hij zet hem weer open en nu wordt t tenminste koeler. We houden even een pauze en gaan weer op weg. 
We zoeken naar ons hotel want in de email staat Grand Mogador Menara en we staan nu voor Riad Mogador Menara, maar het blijkt toch het goede hotel te zijn. Op het formulier hoeven we alleen maar naam en en paspoort nummer in te vullen dus geen beroep dit keer. Het duurt wel allemaal weer heel lang. Dan mogen we naar de kamers. Keurige, schone, nette kamers met een goed werkende en vooral stille airconditioning! Na een half uurtje spreken we af. Eerst bekijken we het hotel. Het is een prachtig hotel met overal van die Marokkaanse randjes, kroonluchters, er zitten twee mannen muziek te maken, deuren van houtsnijwerk etc. Het zwembad voor morgen ziet er ook aangenaam uit.


Het plan is om eerst een rondje te wandelen en dan in het hotel te eten. Maar tijdens het wandelen komen we uit bij allerlei terrassen van de Menara mall en het ziet er hier heel gezellig uit, met fonteinen, licht reclame, iedereen op straat dus we besluiten hier te gaan eten. Het is een heel gezellig terras en wat zitten we lekker. Het is niet heet buiten zoals de vorige keer maar er staat een lekker windje en het terras heeft van die verkoelers door kleine druppeltjes water te blazen. Het enige vervelende is, is dat in Marokko overal gerookt mag worden dus zitten we op een terras steeds in de rook. Het eten is ok, niet heel bijzonder maar wel lekker en we zitten hier dus vooral heel lekker. We hebben alleen citroendrankjes besteld en dat zijn hier ook echt citroendrankjes, heel zuur, Ik ben wel een beetje jaloers op Sophia die een Virgin Mojito heeft. Dan lopen we weer terug naar het hotel. 
Kader gaat nog Marrakech in om zijn broer op te zoeken en ook zijn andere broer is gekomen dus ze willen gezellig samen gaan koffiedrinken en heb ik deze grote hotelkamer voor mezelf!







Geen opmerkingen:

Een reactie posten