vrijdag 27 juli 2018

a snowman in summer




Al heel wat beter geslapen. Ik sliep tot een uur of zes en heb nog wat liggen dommelen. Mijn moeder sliep tot 6.45 en Sophia tot 7.00. Deze keer gewacht tot t hotel ontbijt open ging. Ik wist wel dat t niet veel voor zou stellen en dat deed t ook niet, bagels en muffins. Maar je hebt weer wat in je maag en je kan er even tegen. Daarna bij de receptie een shuttle geregeld die ons morgen naar Newark kan brengen dan is dat ook geregeld.
Toen was t tijd om op pad te gaan, met de metro richting central park, een keer overstappen maar natuurlijk ging er weer iets mis. We zaten in een lijn die allerlei stations oversloeg en dus moesten we weer een stuk terug.
Uitgestapt bij CentralPark ter hoogte van museum of natural History, hier zijn we t park ingelopen. We zagen direct een leuk rood vogeltje maar eer ik mijn camera gereed had was ie weg. We liepen naar een van de watertjes met een leuk paviljoentje. Ik denk wat zie ik nou in t water bewegen. Het water was heel groen en je kon er niet in kijken, blijkt t een kopje van een schildpad te zijn, keken we beter zagen we ze echt overal, dat hele meertje zat vol met schildpadden.




We hebben lekker door het park gewandeld, lekker even af en toe op een bankje gezeten en verschillende stops gemaakt. Bijv bij de grote fontein, standbeeld van Alice in Wonderland enz en overal mooie uitzichten op de wolkenkrabbers. Sophia heeft nog een tijd bij een playground gespeeld er was een water gedeelte en daar heeft ze zich vermaakt zonder al te nat te worden.







In het zuiden het park bij 5th avenue verlaten, langs Rockefeller center naar TimeSquare gelopen. Bij Rockefeller center de tweede keer een lego store binnen gegaan, leuk was de Rockefeller center van lego.

 Op Broadway aangekomen gingen we volgens een tip van de Moolenschotjes op zoek naar Ellens Stardust, een dinner waar de obers bekende en musicalliedjes zingen. We konden t eerst niet vinden want we liepen broadway precies in tegengestelde richting op maar uiteindelijk wist een man van de hop on hop of bus ons te vertellen dat we broadway de andere kant op moesten lopen.

Toen vonden we het dan maar er was een flinke rij om binnen te komen. Nu we er zo veel moeite voor hadden gedaan moest die rij er ook nog maar bij en we hebben er zeker geen spijt van gehad. We mochten boven gaan zitten op een plaats aan een lange tafel aan de reling van t balkon zeg maar..
Zowel boven als beneden zongen de zangers en zangeressen hun liedjes. Het was echt grappig alle obers en serveersters kwamen meerdere keren aan de beurt om te zingen en tussendoor waren ze bezig met bedienen, soms stonden ze al zingend aan een kassa. Het eten was ook nog eens heerlijk, ik  had een cobsalade, mijn moeder weer een Philly cheesesteak en Sophia haar lievelingskostje, spaghetti en onder tussen echt genoten van alle optredens, echt talenten! Er was er geen die minder mooi zong! Allerlei leuke liedjes gehoord, een van de hoogtepunten Be Our Guest van Beauty and the Beast, al het personeel in een soort parade met taartjes door het restaurant heen. Nog een toetje genomen want we wilden hier zo lang mogelijk blijven zitten. Sophia een orea koekjes ijs en mijn moeder en ik hebben een lave cake met ijs gedeeld. Toen we weggingen en net uit de wc kwamen nog even staan luisteren naar Bui Doi uit Miss Saigon, dat was een mooie afsluiting en we liepen timesquare weer op.




Hier genoten van alle lichtreclames, wat een indrukwekkendheid! Naar de mm store en naar de Disneystore geweest, nog niets gekocht, straks in Orlando hebben we genoeg kans en kan Sophia nog even nadenken..Kaartjes opgehaald bij het James theater, ik had thuis al kaartjes voor de musical Frozen gereserveerd en die konden we nu ophalen.



. Nu hebben we nog 3 uur voor de voorstelling begint, wat gaan we doen. We hebben best vermoeide voetjes maar er zijn ook dingen die we nog niet hebben gedaan. Gisteren is one world Observatory niet door gegaan… we kunnen daarheen of iets dichterbij naar Top of the Rocks, maar eigenlijk zijn we alle drie een beetje moe, het is vandaag ook heel erg warm. Ik ben zelf vroeger al eens op t Empire statebuilding geweest maar Sophia is nog nooit zo hoog geweest dus ik liet de keus aan haar. Zij wilde ook liever naar het hotel om even uit te rusten voor we weer verder gaan. We gaan ervan uit dat we heus nog wel een keer in New York komen en dan is een hoge toren beklimmen t eerste wat we zullen gaan doen. Nu dus lekker naar de kamer, maar 4 haltes met de metro en dit keer ging er niks mis. Op de kamer even facetimen met Kader en alvast het eerste deel van het blog maken, hoef ik vanavond niet zo veel meer te doen.
Om 19.00 verlaten we de kamer en gaan met de metro weer tot 42street. Vanmiddag was t al druk op timesquare, nu is het dat helemaal, je moet echt vooruit schuifelen zo druk. We zijn te vroeg, de zaaldeuren zijn nog niet open dus schuifelen we nog maar een keer naar de Disneystore, lopen er een rondje en schuifelen dan naar t theater. We zitten heel hoog op t balkon en ook vrij achteraan, toch kunnen we alles gelukkig goed zien. Frozen is echt een fantastische voorstelling. Het is een van de nieuwste shows en dat merk je aan alle mooie technieken. Daarbij natuurlijk de mooie muziek, naast de bekende Frozenliedjes zijn er nog andere nummers aan toegevoegd die ook erg leuk zijn! We hebben dus ontzettend genoten vanavond.
Nog een ritje met de metro en om 23.00 zijn we terug op de hotelkamer, gelukkig hebben we het vanavond vol gehouden want we hadden dit niet willen missen. Op de kamer nog even soort van paniek want de batterij van de videocamera is bijna leeg en we blijken de oplader vergeten te zijn.. Ik doe een uitprobeersel en stop de usb aansluiting in de Ipad oplader en ja t werkt, gelukkig maar.




4 opmerkingen:

  1. Topdag! Dat restaurant is zeker om te onthouden. Klinkt erg leuk. En Frozen...dat blijft toch wel erg gaaf. Over 2 weken hebben wij dezelfde vlucht als jullie straks hebben, van Newark naar Orlando. Fijne vlucht alvast. Ben benieuwd naar jullie verhalen vanuit Orlando.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We gaan alleen niet vliegen vanaf Newark maar rijden, t duurt nog twee weken voor we in Orlando zijn. Ik ga jullie over twee weken ook volgen!

      Verwijderen
  2. Wat leuk dat restaurant met zingende obers en fijn dat jullie zo van frozen genoten hebben zal wel een super verrassing geweest zijn voor Sophia Ook de schildpadden erg leuk in een vijver in een stad heel bijzonder

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ooo wT leuk dat jullie bij Ellen Stardust zijn geweest.
    Jij wij vonden dat toen ook geweldig vandaar de tip.
    En lachen gewoon nog een extra toetje om nog langer te zitten haha.
    Weer een top dag en ja het is wel erg vermoeiend daar.

    BeantwoordenVerwijderen