maandag 30 juli 2018

van Neanderthaler tot Panda


Als eerste wil ik iedereen bedanken voor het meelezen, het is leuk om de reacties te lezen. 
Ik was zelf redelijk op tijd wakker, maar moest Sophia om 8.30 wakker maken. We zijn gaan ontbijten in het hotel. Het ontbijt is niet inbegrepen maar was wel heel erg lekker. De ontbijtzaal zag er ook erg gezellig uit. Ik had eggs benedict, mijn moeder farmers eggs (toast, ei, worstjes en verse fruit salade) en Sophia een wafel. Het werd ook erg mooi opgedient, was leuk om hier te ontbijten. 

Na het ontbijt reden we naar Washington, vonden al snel een parkeergarage en liepen naar de Mall. We stonden geparkeerd tegenover het Smithsonian air en space, maar dit was niet het museum wat we wilden bezoeken. Dus staken we de mall over, liepen nog een stukje door, liepen ook door een mooie bloementuin en kwamen toen bij Museum of Natural History. 
We begonnen hier in de Oceanenhal, hier kon je allerlei dingen zien over de Oceanen, interessant vonden we vooral de evolutie van walvissen. 

Hierna liepen we de hal in over de oermensen en de evolutie, dat was ook enorm interessant. Wat grappig was, was met een computer je eigen hoofd laten veranderen in een oermens, 
De foto hieronder is Sophia als oermens
Vervolgens gingen we naar de zoogdierenhal waar allerlei opgezette dieren per werelddeel te zien waren. We gingen door de grote hal naar boven, waar de Dino's stonden maar dit viel een beetje tegen, het waren geen echte skeletten maar gemaakt van brons. 






We hebben ook nog mummies en de insecten zoo gezien en toen gingen we weer naar buiten naar het naburige museum of America's history. Dit was ook weer heel groot, we hebben voornamelijk doorgebracht op de onderste verdieping over de ontwikkeling van het vervoer. Stonden grote stoomtreinen en allerlei oude auto's.




Er was nog veel meer te zien en het klonk allemaal interessant en zag er allemaal leuk uit maar we hadden ondertussen niet veel zin meer en gingen terug naar de garage. Onze tweede bestemming van vandaag was de Washington zoo, net als alle museua in Washington is ook de dierentuin gratis. (voor het parkeren betaal je dan wel flink, maar je zou ook met de metro kunnen komen) De dierentuin is heel mooi gelegen in de bossen, de meeste verblijven zijn ook erg mooi ingericht alleen hebben we niet heel veel dieren gezien. Door de warmte hielden ze meeste zich schuil, soms moest je goed zoeken, soms zag je echt niks. Voor ons zelf was t ook erg warm en het park ging bergop dus t was wel zwaar wandelen in de warmte. Gelukkig waren er ook allerlei schaduwplekken. De pandaberen verkozen ook hun binnen verblijf met airco. Ziet er op de foto's wat minder mooi uit maar t was voor ons ook wel even lekker. 


Vanaf nu liepen we langzaam weer terug en we zagen dat er nog veel meer dieren waren die we op de heenweg niet hadden gezien, maar we hadden het echt heel warm en we waren moe dus we zijn niet meer verder gaan kijken. Wat lekker in deze dierentuin was dat er overal een soort van verstuivers stonden waar je onder kon staan en lekker kon afkoelen. Om 17.00 stonden we weer bij onze auto.Zelfs t pad naar de parkeerplaats is mooi langs een rivier.

 Omdat we morgen verder gaan met onze roadtrip willen we nu eerst even naar de walmart voor een koelbox en wat drinken/fruit/koekjes. Ook heeft Sophia een nieuwe oplader voor haar dvd speler nodig want er is een onderdeeltje van in de vorige auto achtergebleven. Bovendien heeft ze haar zinnen al weken op een LOL suprise bol gezet en die wil ze nu bij de walmart kopen. De eerste walmart waar tomtom ons heen brengt is een kleine in de stad waar je moet betalen voor het parkeren en daar hebben we geen zin in. Vervolgens komen we bij een andere buiten de stad maar wel weer met een parkeergarage, maar bij deze mag je 2 uur gratis staan dus we nemen m toch. Het valt ons op hoe  onvriendelijk iedereen hier is, dat is niet wat we gewend zijn van Amerika. Het is geen supercenter maar toch vrij groot en we vinden alles wat we nodig hebben. De speelgoed afdeling is een zooitje en in de eerste instantie denken we dat er geen LOL's zijn. Dan vinden we er toch een paar en Sophia helemaal blij. Na het afrekenen moeten we weer naar boven naar de garage. Je kan met je karretje met de lift of met de roltrap en je karretje gaat met een speciale roltrap mee naar boven.
Nu hebben we echt honger. Ik zag gisteren een BJ's brewhouse in de buurt van het hotel en die heb ik al een tijdje op mijn lijstje staan. Natuurlijk een lekker biertje bestelt. Het eten ging iets moeilijker want alles wat ik koos was er niet meer, uiteindelijk de Ahituna salade bestelt, t was lekker maar de smaak van de dressing was wel zo overheersend dat de tuna niet altijd even goed tot zijn recht kwam. Sophia natuurlijk weer spaghetti en mijn moeder cobbsalade, we hebben echt lekker gegeten. Nu naar t hotel maar eerst de garage uit en helaas hebben we schade aan de auto gereden tegen een paal aan, zit een flinke kras op de auto. Dat is echt balen! We zijn lekker snel weer bij t hotel waar Sophia helemaal blij haar LOL uitpakt en dan vroeg gaat slapen want ze is erg moe. 



2 opmerkingen:

  1. Dat is zeker balen schade aan de auto die rotpalen ook altijd ik weet er alles van maar gelukkig is het maar een auto .
    Sophia als oermens 😀gelukkig ziet ze eruit zoals ze is dus veeeel knapper
    Dat ontbijt zag er wel heel lekker uit en vooral de wafel van Sophia erg mooi versierd Wat doen jullie weer veel een hoop zien zou ik ook doen 😏nou slaap maar weer lekker tot het volgende blok

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wat kan het warm zijn in Washington.
    En je loopt er ook heel wat kilometers.
    Balen dat je schade hebt aan de auto.
    Maar verder weer een mooie dag

    BeantwoordenVerwijderen