zondag 29 juli 2018

open monumenten dag

Nou die jetlag is definitief over pas over 8en wakker geworden, het is ook zo'n lekker bed. Rustig aan de spulletjes ingepakt, we brengen vandaag (helaas) onze mooie auto weg en ruilen m in voor een andere (die niet volgens t New York tarief is) We willen m niet te vroeg inleveren want dan gaat de tijd van het huren van een nieuwe ook zo vroeg in (en moeten w hem ook weer op tijd inleveren) Dus gaan we eerst rustig naar iets zoeken om te ontbijten, het wordt de Ihop hier zijn we altijd fan van.
We genieten hier weer lekker van onze pannenkoekjes.
Dan rijden we naar Washington Dulles voor het omruilen van de auto, eerst natuurlijk weer even voltanken, voor 31 dollar was de tank weer vol en toen naar Alamo. Nu konden we wel gebruik maken van het apparaat en wij naar de auto's. Wat een pech er waren geen hele grote, (achteraf hadden we moeten vragen of we de oude hadden mogen houden) Nu hebben we een Hyunday Santa Fe en het is in principe een goede auto (al heeft ook deze geen cd speler, cd spelers gaan eruit hoewel ze t vorig jaar in Hawaii nog wel hadden) maar t is niet zo'n mooie grote als onze vorige.
Met de nieuwe auto zetten we koers naar Washington centrum. Het duurt even voor we een parkeergarage hebben gevonden maar eenmaal in de parkeergarage zijn we wel blij met een iets kleinere auto want we krijgen deze al nauwelijks geparkeerd laat staan dat dat met dat slagschip was gelukt.
Nu lopen we de stad en moeten even zoeken naar the national mall, de grote straat in Washington waar alle monumenten aanliggen. Al snel zien we de obelisk (washington memorial) overal bovenuit steken en weten we welke kant we op moeten. Tussen het Capitool en Washington memorial lopen we de mall op. Er staan hier ook heel veel food/ijstrucks die allemaal behoorlijk herrie maken. We zien de diverse Smithsonian musea maar die zijn voor morgen en lopen door naar de obesisk. Helaas kun je hier nu niet bij komen wegens renovatie dus lopen we verder.

We komen als eerst bij het World War two memorial. Een heel mooi indrukwekkend monument met een vijver en daarlangs allerlei zuilen. Je mag hier met je voeten in het water zitten. Staat zelfs op een bordje dat het prima is zolang je er maar niet doorheen gaat lopen. We gaan hier dus even zitten, echt lekker met de voetjes in het water en het gespetter van de fontein want het is behoorlijk warm vandaag. Het monument is erg indrukwekkend.



Hierna lopen we verder langs de Reflectingpool, hier heb je aan de ene kant uitzicht op de obelisk en nog verder op het Capitool en aan de andere kant het Lincoln Memorial.
We komen uit bij het Lincoln memorial, een bekend monument van een hele grote president Lincoln zittend in een stoel, het is hier gelukkig even wat koeler ook het bovenste stukje van de trap dus hier gaan we even uitrusten.





Hierna bezoeken we het Vietnam en het Korea memorial. Het Vietnam memorial bestaat uit allemaals steeds groter wordende platen met daarop de namen van de slachtoffers, in een soort telefoon boeken kunnen nabestaande zoeken op welke plaat hun familielid staat geschreven. Het Korean memorial is een mooie beeldengroep.


Vietnam memorial
 Korea memorial

Eigenlijk hebben we t nu wel gehad, er zijn nog veel meer monumenten te zien maar het is ook ontzettend warm, soms is er even een wolk of een windje dat t dragelijk houdt maar t is voornamelijk erg heet. Het witte huis is het laatste wat we willen zien en dat is toch op de weg terug. Voor we naar t witte huis gaan kopen we eerst bij een van de foodtrucks een ijsje (sophia) en een milkshake (mijn moeder en ik) daarna lopen we langs t witte huis. Vroeger mocht je tot aan het grote hek komen nu staan er dranghekken nog verder naar achteren. Het is hier echt super druk, t is echt vooruit schuifelen. We maken een foto en lopen dan terug naar de auto.



 Onderweg kopen we nog een keer een flesje water want we hebben echt vreselijke dorst. (tot nu toe hadden we t gedaan met onze eigen flesjes en kraantjes onderweg)
We zijn ontzettend moe als we om half 5 bij de parkeergarage aankomen. Op de weg terug naar t hotel kopen we een subway broodje want we zijn te moe om nog uit eten te gaan.
In t hotel eerst ons broodje gegeten en toen nog even wezen zwemmen. T is een groot zwembad met een lifegard en we hadden t helemaal voor ons zelf. De rest van de avond lekker op de kamer doorgebracht. Morgen onze tweede dag Washington.


5 opmerkingen:

  1. Leuk weer het blog lezen je hebt het weer geschreven alsof we erbij zijn is iedere ochtend genieten voor ons aan het ontbijt
    Jammer dat het zo heel warm is het is hier nu lekker afgekoeld
    Mooie stad Washington fijn dat je lekker met je voeten in het water kon zitten en lekker zwemmen in een privé zwembad hoop dat jullie nu lekker slapen in jullie zachte bedden

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ja wij hadden de auto toen ook een keer omgeruild ivm de koste,maar vonden onze auto zo fijn dat steef is gaan regelen dat we met dezelfde auto weer weg konden rijden..
    Maar inderdaad een kleintje is wel iets fijner om te parkeren.
    En wat een afstanden he in Washington,maar wel heel mooi

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Indrukwekkend, al die monumenten! Je voelt de emoties af en toe. Een grote bak rijdt natuurlijk fijn, maar in de stad is een iets kleinere wel zo handig. Ben benieuwd welke musea jullie aan gaan doen. Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wow!!
    Zeer indrukwekkend...
    Washington staat vanaf nu op onze lijst:)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Leuk om te lezen! Wat een afstanden leg je af in Washington hè! Bij ons inmiddels alweer een week geleden maar voelt al veel langer geleden. Zijn jullie ook geschrokken van de prijs van een ijsje bij zo'n foodtruck?

    BeantwoordenVerwijderen