zaterdag 3 augustus 2013

De dag waarop we het Magic Kingdom gered hebben,

Omdat we Magic Kingdom al eerder hadden bezocht hadden en toen al bijna alle attracties gedaan hebben, gaan we nu niet al te vroeg weg. Sophia´s haar zit nog prima dus in de prinsessenkleren en wegwezen.
Om 9.00 rijden we de parkeerplaats op die al aardig vol staat. Eerst met het trammetje dan met de monorail, de tassencontrole, alles gaat lekker vlot en georganiseerd.
Als we Magic Kingdom binnenkomen houden we een rustig tempo aan en wandelen wat door main street, laten ons op de foto zetten enz.
We hebben weer een bonnetje waarmee we 20% korting in bepaalde winkels krijgen als we voor 13.00 iets kopen. Sophia heeft nog wat van haar geld over en ze heeft er de hele avond en nacht over nagedacht, zegt ze. Het wordt een Jessie pop.
Ik zie ook nog een mooie paarse Rapunzel nachtpon voor haar maar hij is niet meer in haar maat. Allerlei medewerkers doen heel erg hun best voor ons maar er zijn er Magic Kingdom geen meer, alleen een paar in downtown Disney maar dat zijn er ook maar een paar. Ze vinden wel een paar in het roze van Doornroosje, die is ook mooi. Het is niet mijn eerste keus maar deze is ook mooi dus ik koop de roze Doornroosje nachtpon voor haar.
We wandelen richting kasteel en gaan in een rijtje staan om met Tiana op de foto te gaan. (Mijn moeder en ik vonden haar niet zo mooi, maar Sophia merkt t  niet)
Na Tiana zien we een showtje voor het kasteel en daar gaan we naar kijken. Leuk.
Daarna willen we eens een fastpass voor Splash Mountain halen, maar onderweg ziet Sophia, Knabbel en Babbel als cowboys. Mijn moeder loopt door voor de fastpasses en ik ga met Sophia in de rij voor Knabbel en Babbel.
Als mijn moeder terug komt vertelt ze dat Splash Mountain stuk is en dat we de fastpasses mogen gebruiken wanneer hij weer werkt.
Sophia geeft aan dat ze t spookhuis wel durft. Wat een leuke wachtrij, met muziekinstrumenten die je kan aanraken enz.
In de hal met de schilderijen beginnen een paar mensen keihard te gillen. Dat vindt Sophia dan weer eng en sommige andere kinderen beginnen daar erg om te huilen. Ik vind dat zo flauw van die mensen die dat doen. Het spookhuis op zich is niet zo eng dus er gaan best veel kinderen in. Nou ja we stappen al snel in het karretje en doen het ritje wat Sophia wel heel spannend maar niet te eng vindt. Het spook dat op het eind met ons meelift is erg grappig.
Na het spookhuis maken we een tochtje met de grote boot, ziet er altijd mooi uit.
We willen nu wel eens wat gaan eten, als eerste lopen we naar Gastons Tavern maar daar zien we niet echt iets waar we trek in hebben.
We lopen dan maar terug naar Comumbia's harbour house, dat is ons favoriete lunch restaurant hier. We eten een lekker broodje tonijn.
We besluiten nu naar de pirates te gaan maar zien dat Splash mountain inmiddels werkt dus gaan we daar in, meteen daarna zijn ook fastpasses voor Big thunder mountain (die we ook al eerder hebben gehaald) geldig dus meteen in Big thunder mountain waar we helemaal voorin zitten. Leuk dan heb je een extra mooi uitzicht.
Dan zien we de parade langs komen en vinden nog een plekje. De fairy gothmother ziet Sophia, roept happy birthday en strooit glittertjes naar beneden. Ze is helemaal blij. Hierna alsnog naar de piraten en daarna willen we lekker een ijsje.
Ik weet niet meer waar ik heet moet voor de pineapple float dus we komen bij een ander terras en bestellen een citrusswirl en een gewoon ijsje voor Sophia.
Het ijsje is heerlijk maar heel moeilijk eten. Het is een enorm ijsje in een piepklein bakje en door de zon smelt het snel. Maar als je aan de linkerkant likt komt t er aan de rechterkant uitgestroomd dus t is een flink geknoei.
Maar wel lekker hoor.
Ik ga nog een keer met Sophia in de vliegende tapijtjes waar we snel aan de beurt zijn.
Daarna lopen we weer wat rond. Sophia heeft af en toe mensen bezig gezien met magische poorten en ik heb over gelezen in het blog van Saskia en haar familie dus we lopen naar Main street en halen een pakje Magische kaarten op. Merlijn vraagt ons te helpen het Magic Kingdom te redden van de slechterikken. We moeten beginnen in adventure land. Je krijgt een schatkaart en je moet plekken zoeken waarop je met de sleutelkaart de magische poorten kan activeren. In adventure land is het Scar. Sophia is razend enthousiast en rent van de ene plek naar de andere en kiest zorgvuldig de kaarten uit die ze gaat gebruiken. Als scar verslagen is moeten we naar main street waar we Cruelle de ville moeten verslaan. Het is heel erg leuk om te doen en het is weer eens iets heel anders.
Als Cruelle verslagen is wil Sophia het liefst weer door naar het volgende land (frontierland) maar mijn moeder en ik willen even pauze nemen dus gaan we eerst naar starbucks die tegenwoordig in Main street zit. We overleggen met Sophia wat we gaan doen. Het is inmiddels 19.00 we hebben nog een uur voor we klaar willen gaan zetten voor de parade. Ze mag kiezen of ze het volgende avontuur wil doen of naar Buzz Lightyear wil gaan, iets wat ze al vanaf vanmorgen wilde. Ze kiest dan toch maar Buzz. Er staat een half uur wachttijd maar na 15 minuten zijn we gelukkig aan de beurt.
Deze keer heb ik gewonnen.
Nu moeten we nog iets te eten hebben en we willen een plekje voor de electrical parade. We lopen naar Frontierland waar we wat te eten halen en met het eten op de houten vlonders gaan zitten en wachten op de parade.
De parade is heel mooi. We genieten er heel erg van vooral Sophia die bijna door iedereen gefeliciteerd wordt.
Na de parade moeten we nog een plekje voor het vuurwerk zoeken met een beetje moeite lukt dat en we genieten van het prachtige vuurwerk.
Nu komt de grote uitdaging, naar de uitgang waar we eerst nog onze aankopen van vanmorgen moeten ophalen. Sophia is inmiddels in de stroller in slaap gevallen.
Nu moeten we langzaam de rij  door schuifelen van de monorail. Het is een enorme drukte maar toch gaat alles kalm.
In de volgende rij van het trammetje staat een groep Frans Canadezen naast ons die allemaal elkaar aanstoten en naar Sophia wijzen. Ze vinden het zo leuk om een slapende prinses in haar wagentje te zien liggen.
Bij het trammetje moet ze er toch even uit en in de auto is ze weer klaar en klaar wakker.
Om 23.30 zijn we thuis en gaan direct ons bed in.









2 opmerkingen:

  1. Super dag! Wat een mooi prinsesje!
    Jullie zullen wel afgedraaid zijn vandaag.
    Veel plezier, gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Super leuk dat jullie tijd hebben gevonden om het spel te spelen, wij vonden het ook super goed gedaan weer door Disney. Mooie foto's weer van jullie kleine prinses.
    Have Fun !!

    BeantwoordenVerwijderen