vrijdag 2 augustus 2013

Happy (nep) birthday

Wakker geworden van de wekker om 8.00 maar dat is een mooie tijd dus opstaan waar. Even later kwam Sophia slaperig de woonkamer in. Ik zeg tegen haar gefeliciteerd met je verjaardag. Haar gezicht klaarde helemaal op. Ze begon helemaal te stralen, oh mama is het vandaag dan eindelijk mijn nep verjaardag? En bij een verjaardag hoort natuurlijk ook taart, gisteren bij de publix een verjaardagstaartje voor dr gekocht, wat was ze er blij mee. Voor deze keer bestond het ontbijt dus uit taart.
Omdat we alle reserveringen pas voor het einde van de middag en de avond zijn kunnen we de ochtend en middag nog wat anders gaan doen.
Bij onze toegang tot discoverycove hoort naast toegang tot seaworld  (en bush gardens hebben we er ook bij gekocht) ook nog de toegang tot Aquatica, het waterpark van Seaworld.
Tegen 10en komen we daar aan. We moeten ons even orienteren want we zijn hier nog nooit eerder geweest. Het ziet er heel leuk uit, heel veel kleurtjes en overal glijbanen.
Na wat zoeken hebben we een kluis en een paar stoelen bij de waterspeeltuin. Sophia begint daar lekker te spelen. Er zijn allemaal glijbaantjes, overal komt water uit, er is een grote ton waar water uit naar beneden valt enz. Als ze even gespeeld heeft nemen we haar mee en lopen het park door.
We beginnen niet met een rondje op de lazy river maar op de wilde river. Een snelstromende rivier waar je met je zwemvest in kan drijven. Leuk.
Na een paar rondjes stappen we weer uit. We gaan naar het golfslagbad(je) er is ook een groter zwembad naast maar daar komen geen golven.
Daarna gaan we eens bij de glijbanen kijken. De race glijbaan met allemaal verschillende kleurtjes ziet er wel heel stijl uit, ook zien we glijbanen waar je met een band in een soort trechter komt, is ook wat te heftig voor ons.
Uiteindelijk vinden we een familieraft waar we wel lang op moeten wachten. Het was wel een leuk ritje.
Hierna een rondje met de lazyriver die hier wel heel kort is. Je vaart ook langs de zwart witte dolfijntjes (je kunt door hun bassin ook met een glijbaan maar de wachtrij is daar erg lang voor)
Na 2 rondjes gevaren te hebben gaan we hier ook weer uit en gaan ondanks dat we niet echt honger hebben maar wat eten.
Veel keus lijkt er niet en we kiezen maar een burger met patat.
Hierna mag Sophia nog even van de kinderglijbanen af en daarna nog in de waterspeelplaats. Om 13.00 stoppen we er mee en gaan we ons douchen, haren wassen en aankleden.

Conclusie over Aquatica, leuk park, we hebben ons vermaakt maar niet zo mooi als de Disneywaterparken.

Het was nog even een gedoe om onze auto te vinden want we hadden vanmorgen niet echt opgelet waar we stonden. Gelukkig vonden we m al snel doordat we wisten waar ie ongeveer stond en met behulp van het claxonsignaal.
In de auto had ik Sophia's prinsessenjurk liggen die we bij haar aantrokken en nu op weg naar downtown Disney.
Om 15.00 komen we in downtown disney aan en we hebben nog wat tijd over. We halen wat te drinken bij earl of sandwich, maar de koffie die mijn moeder bestelde viel toch tegen.
Dan is het eindelijk tijd om naar de bibbidi bobbedi boutique te gaan. Sophia is helemaal zenuwachtig en wil er het liefst heen rennen.
We moeten heel even wachten en dan wordt prinses Sophia binnen geroepen. Ze wordt naar een stoel gebracht en mag een kapsel uitkiezen. Ze kiest voor het knotje. Verder mag ze kleuren voor make up en nagellak uitkiezen. Ze doet goed dr best om Engels te kunnen verstaan en als ze de kleuren mag aanwijzen zegt ze heel zelf verzekerd pink and brown.
Vervolgens wordt dr haar gekamd en een knotje in gezet. Make up op, nagellak op en op het einde wordt ze besproeid met glitters en mag ze een wens doen en in de spiegel kijken. In de eerste instantie is ze helemaal stil. Maar als ze uit de stoel opstaat begint ze te dansen en met haar jurk te buigen en ze zegt wel 100 keer wat ben ik mooi he, wat heb ik een geluk he.
We krijgen nog een tasje mee met make up, de kam en de nagellak mee ook krijgt Sophia een roze band op waarop staat dat het haar verjaardag is en een nieuwe button waar prinses Sophia op staat. Ze is helemaal gelukkig en ik ben dat ook omdat ik haar zo zie stralen.

We hebben nu nog wat tijd tot we naar het Grand Floridian voor het eten gaan en lopen rond in downtown Disney. Sophia bekijkt de Disneystore uitgebreid en twijfelt wat ze morgen nog van haar eigen geld zal gaan kopen in Magic Kingdom.
In de speelgoedwinkel zet ze nog een vrouwtje aardappelhoofd in elkaar en in de lego winkel speelt ze nog met de lego.
In de tussentijd wordt de lucht steeds donkerder en als we donder horen besluiten we vast naar de auto te gaan.
Terwijl we in de auto zitten begint het lekker hard te regenen, we hebben tenslotte al 2 dagen geen regen gehad.
Bij het Grand Floridian aangekomen zet mijn moeder Sophia en mij voor de deur af en gaat zelf de auto parkeren.
In de tussentijd maak ik foto's van Sophia in de koets en voor de oldtimer die daar staan.
Een medewerker buigt voor haar en zegt Happy Birthday your Highness, ze wordt er helemaal verlegen van en gaat achter me staan.
Als mijn moeder er weer is gaan we het hotel in. Wat een pracht en praal. Een enorme lobby met bovenin een orkestje dat Disneyliedjes speelt.
We melden ons voor de Cinderella happily ever after dinner. Het is een heerlijk buffet met allerlei lekker eten uit verschillende landen. (ook Marrokaans) Terwijl we zitten komt eerst prins charming langs en daarna Assepoester, haar stiefmoeder en stiefzusjes.
Op het einde krijgt Sophia nog een birthday cupcake (maar die kan ze niet meer op na 2 brownies, een choclate chip cookie en een stel gummiebeertjes) dus we vragen om een doosje om m mee te nemen. Ook krijgt ze nog een placemat getekend door Asspoester, de prins, Mary Poppins en Alice uit wonderland.
Na het eten lopen we nog even over het terrein van dit schitterende hotel en daarna gaan we lekker naar huis
Een beetje op tijd naar bed want morgen gaan we voor de laatste keer naar Magic Kingdom.
(Ik heb Sophia een legging over haar hoofd gedaan om haar haar te beschermen, het zou leuk zijn als dr haren morgen nog mooi zijn)


De verjaardagstaart

Toen eerst naar Aquatica


 Terwijl we stonden te wachten voor de Bibbedi Bobbedi Boutique even spelen met de toverspiegel, elke keer veranderde de jurk
 Kapsel uitkiezen
 Aan de slag


En het resultaat, wat is ze er blij mee

De prinses en de space ranger
 Bij de lego winkel
 Het Grand Floridian










7 opmerkingen:

  1. Wat zal Sophia het naar haar zin gehad hebben en jullie natuurlijk ook.
    Ze malen er wel werk van bij Disney. Blijft toch het leukst, zeker voor de jongere kinderen.
    Nog heel veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een super "nep verjaardag", om nooit te vergeten, dat stralende gezichtje, schattig.
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een mooi prinsesje. Dit was echt een dag om nooit te vergeten voor jullie. Hopelijk heeft de "legging" geholpen en straalt ze vandaag gewoon verder.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een popje is het toch! Die foto met de stiefmoeder is ook geweldig, dat gezicht van dat mens hahaha. Ben benieuwd naar de haren vandaag.....
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zo wat is prinses sofhia mooi!! Wat een top dag.
    En wij vonden aquatica al mooi dus moeten we volgend jaar maar eens naar een disney waterpark dan!!
    Geniet er nog
    Gr de moolenschotjes

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Lief prinsesje, een mooi dag! Een hoop lak ervoer doet wonderen!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke dag met een prachtige prinses heerlijk als ze zo genieten

    BeantwoordenVerwijderen