donderdag 1 augustus 2013

Dolfijnen, Orca´s en andere zeedieren

Wat hebben we weer heerlijk geslapen, die bedden liggen zo ontzettend lekker, ik wou dat ik dit bed mee naar huis kon nemen.
We slapen tot acht uur en na lekker ontbeten te hebben vertrekken we om 8.45 naar Seaworld waar we dan alweer om 9.15 aankomen, zelfs als we iets langer slapen zijn we nog aan de vroege kant.
In Seaworld gaan we als eerste naar de nieuwe attractie Antarctica. Ik had er al veel over gelezen en wist dus ook al dat t niet de moeite waard was om hier lang voor in de rij te gaan staan.
Er stond op t bord al 50 min wachttijd, poeh dat is al een lange rij nou na ja vooruit dan maar. Gelukkig zijn we na een half uurtje al aan de buurt. We kiezen voor de wild expedition want de mild ziet er wel heel tam uit.
In karretjes zonder rails ga je een pinguin achter na. Daarna kom je bij de echte pinguins waar t ijs en ijs koud is. Op zich is de attractie wel leuk maar ind niet om hier meer dan een half uur voor in de rij te gaan staan.
Ik vind de echte pinguins kijken nog t leukst maar daar is t wel heel koud, bij de uitgang kun je ze onder water zien zwemmen, daar blijven we wel lang kijken want die beesten zijn zo leuk bezig. Ze vliegen onder water en schieten alle kanten op.
Na de pinguins loop ik even langs Kraken en zie dat die maar een korte wachtrij heeft. Laatste keer was ik daar met Saskia in en nu moet ik dus alleen. Slik dat is toch wel erg hoog denk ik als ik boven ben, maar ik vind t toch een geweldige rit. Je voeten bungelen en omdat ik slippers aanhad moest ik die laten staan en was ik dus op blote voeten. Dat was wel een aparte ervaring. Maar oh wat is ie toch hoog.
Nu was het tijd voor de dolfijnen show. We zijn lekker vroeg en hebben mooie plaatsen. We genieten elke keer weer van deze show, dolfijnen, acrobatiek, vogels.. prachtig!
Na de dolfijnen in een keer door naar de Orca show maar die ligt helemaal aan de andere kant van het park. We zijn net op tijd maar kunnen alleen nog maar een plekje aan de zijkant vinden. Het is bloed en bloed heet weer en daarom willen we in de soakzone, maar aan de zijkant wordt je blijkbaar helemaal niet nat, een grote teleurstelling vooral voor Sophia die een droge jurk bij zich heeft.
De show is even goed prachtig, wat zijn orca´s toch een bijzondere dieren. Zo groot en toch zo sierlijk.
We besluiten gewoon de volgende orca show ook te kijken en dan vanuit de soakzone. In de tussentijd doen we wat kinderattracties in Shamu´s happy harbour. Sophia vindt t wel leuk maar ze was liever met mij in Kraken mee geweest maar daar is ze nog niet lang genoeg voor.
Ik vind t hier in dit kindergedeelte wel heel erg langzaam gaan, het zijn rijtjes van niets maar de tijd dat ik op Kraken moest wachten was korter dan de tijd dat we op de shamu expres moeten wachten, zolang duurt t voor iedereen erin en eruit is.
Na twee van deze attracties was t alweer tijd om naar de volgende Orca show te gaan. Deze keer helemaal beneden in het midden.
We hadden net de eerste splash over ons heen gehad toen de show gestopt werd. Er is een onweer dichtbij en de show wordt gestaakt. Na 10 min was er een stem die weer zei dat de show uitgesteld werd door het weer en daarna weer 5 min later was ie gecanceld. Nou ja we waren iets afgekoeld en we hadden de show nu 1,5 keer gezien en bovendien komen we nog wel eens terug in Seaworld dus kunnen we de show dan wel gaan zien.
We hadden nu wel honger het was al na 15.00 en we gingen dus wat eten. We hebben hele lekkere spareribs gegeten. Bovendien hebben we al eerder deze dag een beker gekocht die je elke keer voor een dollar en zes cent kan laten vullen dus we drinken ook genoeg.
Na het eten bekijken we shark encouter, leuk al die haaien die over je heen en langs je heen zwemmen.
Daarna bekijken we de zeeleeuwen show, het leukst van deze show vinden we altijd de mimespeler aan t begin.
Sophia lag ook helemaal in een deuk van het lachen zowel om de mimespeler als om de zeeleeuwenshow zelf.
Nu gingen we op Sophia´s verzoek naar de roggen. Ze vindt roggen aaien altijd zo leuk. In het begin komen ze niet echt bij ons want wij hebben geen visjes. Nou vooruit dan kopen we ook visjes. Sophia kan niet met haar hand bij de bodem. Je moet t visje tussen je vingers op de bodem houden zodat de rog erover heen kan zwemmen en m opslurpt. Haar eerste visjes gooit ze dus maar zo in het water en aait de roggen die m willen komen pakken. De andere visjes geef ik, het is zo grappig als ze, als een stofzuiger dat visje uit je hand slurpen en Sophia aait ondertussen de roggen.
Daarna kijken we bij de dolfijnen, het voeren is daar al klaar maar we hebben toch al dolfijnen in discovery cove geaaid.
We kijken even hoe ze spelen en gaan door naar de andere nieuwe attractie turtle trek. Dit vind ik wel een mooie verbetering. Het is waar vroeger de manatees waren, die zijn er nu nog en bekijk je vanuit de rij. Eerst manatees daarna de zeeschilpadden. Daarna kom je in een koepel en met een 3d brilletje zie je het leven van een schilpad. Maar dan overal om je heen, want de film is door de hele koepel. Na afloop zie de schildpadden en de manatees nog van boven water.
Het is nu 19.00 en we zijn best moe, wetend dat we nog een keer in seaworld zullen komen gaan we lekker naar huis.
We eten thuis lekker wat restjes en we gaan even lekker zwemmen in ons eigen zwembad. Heerlijk na een vermoeiende dag nog even in je eigen zwembad zwemmen.
Na t zwemmen en douchen gaat Sophia naar bed en rommelen wij nog wat lekker in het huis.

Morgen vieren we Sophia´s nep verjaardag zoals we t maar noemen. Ze is eigenlijk jarig als we net weer thuis zijn. Vorige keer was ze in de vakantie jarig en dat vond ze toen erg leuk. We zagen toen allemaal meisjes die naar de BibbidiBobbedi boutique waren geweest en hadden beloofd dat ze dat de volgende keer voor haar verjaardag mocht hebben.
Dus dat is dus wat we morgen gaan doen!
















5 opmerkingen:

  1. Herkenbaar verhaal, maar wij moeten nog heel veel bekijken, want het was van de week te warm en ze willen bij ons alleen maar in de villa zwemmen.
    Veel plezier vandaag, gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hé wat leuk morgen naar de BBB, daar is Laura ook geweest toen ze 8 werd, helemaal goed!! Have Fun en voor Sophia een Happy nep Birthday. Moet kunnen hoor.....

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie foto's en wat een heerlijke dag weer.
    En leuk voor sophia morgen een echte amerikaanse verjaardag hihi!!
    Ga ervan genieten ben nu al benieuwd naar jullie verslag en foto's
    Gr de moolenschotjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mooie dag weer geweest!
    Morgen veel plezier met de "nep verjaardag";-)
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er weer top uit!!
    Soph heel veel plezier morgen! Als je terug bent vieren we lekker ook nog je echte verjaardag ;) wat een geluk 2x je verjaardag vieren!!♥ x-jes!!

    BeantwoordenVerwijderen