zaterdag 9 juni 2012

Marokko dag 1 Fes

Na een redelijke nachtrust voor mij, een prima nachtrust voor Sophia maar een minder goede voor Kader want Sophia nam t hele bed in beslag.
Gaan we als eerste naar de receptie om onze reservering te regelen. We treffen de receptioniste die we ook van onze vorige reizen kennen en na excuses belooft ze ons een andere kamer. We gaan ontbijten. Heerlijk die ontbijtjes in Marokko, ik hou vooral van de vers gebakken Marokkaanse pannenkoekjes.
Na t ontbijt pakken we al onze spullen bij elkaar wanneer wij straks weg zijn zullen de spullen naar de nieuwe kamer gebracht worden.

Het eerste plan is zwemmen maar t is in de ochtend nog wat aan de frisse kant. We wandelen eerst samen wat in de tuin van t hotel.
Daarna rommel ik wat op de kamer en Kader en Sophia doen wat kleine boodschapjes.
Dan spreken we af dat Hussain ons komt ophalen.
Daar zien we Sophia's neefje Alla en nichtje Nida en voor t eerst baby Rayan. Ondanks t taalverschil speelt Sophia heerlijk met haar neefje en nichtje. Ze zijn ook blij met de cadeautjes die we meehadden. We eten een lekkere lunch en aan t einde van de middag gaan we weer even naar t hotel.
Het is nu heerlijk weer, rond de 25 graden dus prima om te zwemmen. Dus dat gaan we nu lekker doen.
Na ruim een uur zwemmen even verkleden op de nieuwe kamer. Veel beter, lekker ruim, eigen bed voor Sophia en een leuk balkonnetje met uitzicht op een soort heuvel. Er vliegen regelmatig ooievaars over al zijn t er niet zoveel als een paar jaar geleden in juli.
Daarna haalt Hussain ons weer op en maken we eerst een ritje door en langs Fes. Door het moderne centrum en daarna op een berg waarvandaan je een mooi uitzicht hebt op Fes. (voor t oude centrum hebben we dit keer geen tijd, volgende keer beter)

Dan brengt hij ons bij Fatima (Kaders zus) en haar familie. Hier speelt Sophia heerlijk de hele avond met haar drie oudere nichtjes Imane, Zineb en Houda. We eten weer heerlijk., Ik denk dat ik alleen al deze eerste dag ben aagekomen. Als we 's avonds laat weg willen is het huilen want ondanks dat ze heel erg moe is heeft Sophia t veel te veel naar haar zin met haar nichtjes.
Tegen 23.30 komen we weer bij t hotel en gaan we lekker slapen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten