zaterdag 9 juni 2012

Marokko Mrirt en Khenifra

Na het gebruikelijke ochtend ritueel bedachten we dat we vandaag wel eens wilden gaan zwemmen. Het is vandaag een erg warme dag.
We pakken dus de zwemspullen in en gaan vol goede moed op pad richting de stad Khenifra. Onderweg daarheen ligt een groot complex met een tankstation, restaurant, winkels en een heel groot zwembad.We hebben er veel zin in maar als we er aan komen worden we teleurgesteld. Het zwembad is nog gesloten. Ze hopen volgende week of de week daarop open te gaan, nou ja daar hebben we niets aan. We drinken wat in het restaurant en Kader krijgt t advies om een bepaald hotel in Khenifra te vragen. (ondertussen zien we meer teleurgestelde mensen, het is vandaag ook zulk warm weer) We rijden door naar Khenifra maar ook bij het hotel vangen we bot, ook daar is het zwembad nog dicht.
We hadden toch nog t plan om de stad Khenifra te bezoeken dus doen we dat maar nu. We gaan naar de tapijten souk want die van ons begint aardig versleten te raken. We vinden 2 mooie, waarvan er een heel erg op de onze lijkt en de ander iets anders is. Kader onderhandelt wat, we maken foto's en Hussain zal dan binnenkort voor ons t kleed ophalen en Naima (Kaders zus in Nederland) kan m dan na de zomervakantie voor ons mee in de auto naar Nederland nemen.
We gaan ook nog naar een straat met allemaal juweliers want ik wil graag een ketting met Sophia's naam in t arabisch. Ze hebben t hier helaas niet. We eten een ijsje, pfff wat is het vandaag warm.
Op de terugweg naar Mrirt vinden we een leuke restaurantje met utizicht op de bergen waar we weer lekker wat drinken en dan gaan we naar huis. Daar doen we boodschappen, we hebben t idee om op het dak van het huis van Kaders moeder te gaan bbqen. Daarna gaan we naar huis en rusten lekker uit. Terwijl we een middagslaapje doen horen we ineens een herrie. Het is buiten heel hard aan t stormen. Alles gaat te keer. De straten zijn leeg. Bbqen op t dak kunnen we nu wel vergeten. Gelukkig heeft dit huis een enorme garage en daar maakt Kaders moeder dan de lamskoteletjes klaar waar we net zoveel zin in hadden.
Na t eten is de wind iets gaan liggen en gaan we toch nog even naar het centrum van het stadje wat drinken op t terras.
(behalve van de kleden geen foto's gemaakt vandaag)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten