zaterdag 9 juni 2012

Marokko van Fes naar Mrirt

Voor de volgende dag staat de wekker op half 9 en dat lukt goed. Voor Sophia's doen is dat wat laat maar we zijn dan ook laat naar bed gegaan, al twee dagen achter elkaar.
We gaan weer lekker ontbijten. Daarna nemen we afscheid van de familie in Fes, behalve van Hussain want hij brengt ons met de auto naar Mrirt waar Kaders moeder woont.

Het is een heel erg leuk ritje. Als we uit Fes zijn wordt t gebied al snel bergachtig en is leuk rijden. Onderweg komen we door een dorpje waar net een dorpsfeest met een fantasia (paarden wedstrijden) bezig is. We gaan even kijken. Ze zijn echter net bezig met naast elkaar rijden en dan schieten en Sophia heeft t niet zo op schieten en knallen en houdt haar oren dicht en jammert dat we weg moeten gaan. We blijven toch even kijken maar na een minuut of 10 hebben we t wel gezien en rijden we verder.

De volgende stop is het stadje Ifrane, wat er helemaal niet Marokkaans uit ziet en wat ik altijd een stop waard vind. Het is net een zwitsers berg dorp, in de winter kan je hier ook skieen.
We gaan hier lunchen en lopen wat door t stadje.
We zien hier ook veel ooievaars op de huizen zitten.





We rijden verder en nemen een kleine omweg naar een plek waar altijd apen zitten. Ik merk dat deze plek elk jaar weer iets commercieeler wordt. De houten hutjes/tentjes met winkeltjes zijn intussen keurige stenen winkels, er lopen mannen die een ritje op de rug van hun paard aanbieden en er worden flink pinda's voor de apen verkocht. Toch blijft t leuk die apen hier in t bos te zien en ze te voeren. We vinden een moeder met een kleintje die dankbaar onze pinda's uit Sophia's hand aanpakt. Ook zit er een kleinere in een boom als je een pinda naar m toegooit vangt ie m zo op uit de lucht.




Na deze laatste stop rijden we door naar Mrirt waar Kaders moeder op ons wacht. Ze is er blij om ons en vooral Sophia te zien. Na de thee met koekjes maaltijd maken we nog een kort wandelingetje achter t huis. Vanacht t huis loop je zo na een paar straten de velden en de heuvels in.
Terwijl de zon ondergaat genieten we hier nog. Sophia mag nog een baby geitje en een baby poesje vasthouden en ze noemt t vandaag dierendag. Want ze heeft paarden, ooievaars en apen gezien en een geitje en een poesje vastgehouden.
We gaan terug naar huis, eten weer heerlijk, blijven een poos beneden zitten en gaan daarna lekker naar boven om te slapen. We hebben dit keer de hele bovenverdieping voor ons alleen. Dus we kunnen kiezen welke slaapkamer we nemen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten