zaterdag 9 juni 2012

Van Mrirt naar Marrakech

oef vandaag om 7.30 op en dat was moeilijk want we zijn de hele vakantie en ook gisteravond laat naar bed gegaan. Kaders moeder en Aicha hadden ontbijt gemaakt maar t was nog zo vroeg dat we er niet veel van weg kregen.
We namen afscheid en toen gingen we op weg naar Marrakech. Het was nog heerlijk koel 17 graden maar met een stralende lucht.
Het eerste stuk reden we in de bergen. Wat echt prachtig is maar ook erg bochtig en omdat ik niet kon ontbijten was ik nu wel erg misselijk.
Na een uur of twee waren we uit de bergen en maakten we een korte stop. We dronken lekker een kopje koffie/glas vers geperst jus d'orange. Daarna weer verder. Het dvdspelertje deed goede dienst want Sophia keek lekker film.
In de middag stopten we weer en nu kozen we een lekkere lunch.
Tegen 16.00 kwamen we in Marrakech aan. Het was 30 graden en dat is wel heel warm maar gelukkig niet zo heet als in juli 2009 toen het tegen de 50 graden was. We zochten meteen het zwembad op en hebben heerlijk gezwommen.
Toen we uitgezwommen waren namen we een taxi naar Mohammed, (Kaders andere broer) we namen expres een taxi want we hadden na het kleine stukje door Marrakech rijden met de auto naar t hotel, al schoon genoeg van t verkeer hier. Wat een chaos, al die auto's die overal vandaag komen overal zich in willen gooien en maar toeteren. Nee we namen nu mooi de taxi.
Ook bij Mohamed was t weer erg gezellig, hebben we weer heerlijk gegeten en heeft Sophia weer heerlijk met haar nichtjes Selma, Hanna en Aaya gespeeld.
Na het eten wilde ik nog graag een kijkje nemen op het grote plein van Marrakech. Overal artiesten, muziek, henna artiesten, spelletjes, verkopers. Er heerst hier echt een hele byzondere sfeer. Alleen de slangenbezweerders ontbraken want die zijn er alleen overdag. We hebben een rondje over t plein gelopen en wouden toen terug naar t hotel. Het plan was met de taxi maar er staan hier ook koetsjes met paardjes en ik wist dat Sophia dat heel graag wilde, vroeg dus even stiekem aan Kader of dat kon en die vond t ook een leuk idee, Dus eerst weer flink onderhandelen met zo'n koetsier en toen met de koets terug naar t hotel.
Sophia vond t geweldig, ze genoot. Het grappige was ook toen ik haar later vroeg wat was het leukst deze vakantie koos ze het ritje in de koets.

In het hotel lekker geslapen al zijn de bedden aan de smalle kant en heb ik maar gekozen om het bed te delen met Sophia. (we konden ook kiezen voor een kamer met grotere bedden maar die lag aan de lawaaierige straatkant en deze kamer aan de tuin/zwembad kant en heeft een enorm balkon)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten