zaterdag 9 juni 2012

Marokko reisdag

Vrijdag 25 mei

Overdag nog werken, na school naar huis. De tassen staan al ingepakt klaar er moeten alleen nog wat laatste spulletjes in, even verkleden en dan kunnen we op weg.
Mijn moeder brengt ons naar schiphol totaan het parkeerdek voor de vertrekhal. Royalair Maroc is helemaal achteraan. Daar nemen we afscheid en gaan wij naar binnen om in te checken. Dit gaat allemaal prima, onze stoelen liggen naast elkaar. Door de de douane, Hapje bij de Mac, Sophia vermaakt zich in het speeltuintje, Kader koopt nog een luchtje en dan kunnen we boarden. We vertrekken netjes op tijd om 20.35
Het vliegen verloopt prima, Sophia vermaakt zich met tekenen en haar poppetjes dus de dvd speler kan in het tasje blijven. We krijgen nog eten maar ik zit nog vol van de mac en bovendien smaakt t me niet echt.
In Casablanca moeten we overstappen. Gelukkig is de bagage doorgelabeld en hoeven we op Casablanca ook niet door de douane. We maken haast want we hebben maar 1 uur overstaptijd.
We haasten ons voor niets, als we bij de gate komen zijn ze nog met een andere vlucht bezig. Na een half uurtje iets vertraging kunnen wij in ons vliegtuig naar Fes. Piepklein vliegtuigje, lijkt wel een speelgoed dingetje, De stoelen zijn 2 aan 2. Ik zit met Sophia en Kader aan de overkant van t gangpad. Het gangetje er tussen is zo smal dat er bijv ook niet een etenskarretje door heen kan. De vlucht Casablanca Fes is ook maar een uurtje. Sophia valt meteen in slaap en ik zodra we opgestegen zijn. (het is inmiddels 00.00) En ik word wakker omdat Kader zegt dat we gaan landen.
Na het landen hebben we geluk, we zitten bijna helemaal achteraan maar in Marokko hebben ze op de luchthavens geen slurf dus zowel bij de voor als bij de achteruitgang kan je met een trap naar beneden en zo zijn wij er als een van de eerste uit. Een heel klein douane halletje in en binnen 10 minuten staan we al bij de bagage band. Dit heb ik nog niet eerder zo snel meegemaakt, ga je in Casablanca door de douane ben je wel wat langer bezig.
De tassen zijn er snel. Hussain, (Kaders broer) staat op ons te wachten en brengt ons naar t hotel. Daar aangekomen (2.00 's nachts) is er alleen een nachtportier die onze reservering van expedia niet kan vinden. Hij rommelt en zoekt en rommelt. Sophia is intussen bovenop onze tassen in slaap gevallen. We worden een beetje chaggerijnig en Kader vraagt om een kamer en dan regelen we t morgen wel verder. We krijgen een kamer toegewezen komen daar aan vinden daar 2 een persoonsbedden en we zijn met zijn drieeen. We zijn echter te moe om weer om een andere kamer te vragen. Kader slaapt met Sophia in een bed en ik alleen. Morgen zullen we wel een andere kamer regelen. Binnen 10 minuten zijn we in slaap.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten