zaterdag 9 juni 2012

Marokko laatste dag in Mrirt

Vandaag is onze laatste dag bij Kaders moeder in Mrirt. We blijven vandaag thuis omdat het de laatste dag is en omdat Kaders zus Aicha met haar familie op bezoek komt om ons te zien. Rijden wel even naar een van de terrasjes buiten de stad. Doen verder wat boodschappen en Kader regelt wat dingen. Het is was gisteren voor de storm bloedheet en ook vandaag loopt de temp op tot 35. Tot het in de middag betrekt, (we zijn dan gelukkig thuis.) en er barst een noodweer los. Het stormt, het regent, het onweertm het hagelt zelfs. Vanuit het raam bekijken we de straat die nu wel op een rivier rijdt. (de straat is niet bestraat en ligt op een klein heuveltje) het gaat echt vreselijk tekeer en t koelt (gelukkig) flink af. Rond 16.00 is het weer droog en nu hebben we een heerlijke temperatuur. We  lopen weer even naar t centrum, Kader koopt wat cd's voor thuis, gaan weer even wat drinken en dan weer naar huis.
Even daarna komt Aicha met haar familie. Het is erg gezellig. Sophia geniet weer van het spelen met de kinderen. Neefje Mehdi en nichtje Ikram. (het oudere broertje Oussama was er niet bij, hij moest naar school) Ze hebben tot heel laat in de avond gespeeld. (ze bleven ook slapen) en t was huilen toen Sophia toch uiteindelijk naar bed moest.


Deze moskee staat in Mrirt en heeft ook al een ooievaar. Ik vind ze zo byzonder maar hier heeft elk dorpje wel een paar ooievaarsnesten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten