donderdag 18 juli 2019

als kabouters in het reuzenbos

Gisteravond uitgehouden tot 21.30 toen was ik niet echt slaperig maar merkte dat ik trillerig werd en ben toen toch maar gaan slapen tot het record van 00.30, weer in slaap gevallen 1.30 weer wakker, weer in slaap gevallen 2.00 weer wakker en toen waren we alle drie wakker. Maar ergens tussen 3.00 en 4.00 ook allemaal weer in slaap gevallen en weer tot 6.45 geslapen.
Na het douchen en het reorganiseren van de koffers naar t ontbijtzaaltje, t ontbijt stelde niet veel voor maar mijn moeder ik konden ons er wel mee redden. Sophia niet ze voelde zich misselijk en ze is ook ineens ontzettend verkouden. Maar ze at dus niks, dacht dat ze moest overgeven en ging bibberen. Daarna ging t wel weer. We wilden eerst naar de walmart maar kwamen niet bij een goede, hij zou worden verbouwd dus er was veel niet en al helemaal weinig verse dingen, we vonden nog net een bakje met fruitsalade.
Sophia heeft een lol fuzzy pet gekocht en is daar erg blij mee, ja ze spaart ze nog steeds! Toen het stedelijk gebied uit dat duurde lang. Ondertussen was Sophia steeds misselijk maar gelukkig ging het na een poosje over.
Het stedelijk gebied veranderde in dorre heuvels, daarna de druiven velden van Napa valley, daarna werden de heuvels meer en meer bebost. Hoe verder we noordelijk kwamen (rijden over de 101) hoe mooier en bossiger het werd.
Na een poosje gestopt op een leuke rest area en even ons fruit gegeten. Vlak na de rest area zagen we een wei met een enorme kudde Elks, konden helaas niet stoppen en toen ik mijn camera gereed had waren we er al voorbij maar t was een enorme kudde, zeker 50 van die dieren!


We reden verder en de weg werd steeds mooier. Er waren al geregeld mooie grote redwoods langs de weg, de 101 heet dan ook redwood highway.
Even na 15.00 kwamen we aan bij ons motel in Garberville, het is een heel ouderwets motel maar wel een hele mooie ligging met uitzicht op de bergen. We kregen een kamer sleutel en afstandsbediening maar de kamer was nog niet klaar want ze hadden tekort aan house keeping.
Wij meteen door het Humboldt statepark via een alternatief van de 101, de Avenue of the Giants er kwamen meer en meer Redwoods langs de weg en hoe verder je het park in kwam, de groter de bomen werden.
We stopten regelmatig en liepen rond tussen deze enorme bomen, wat voel je je klein. Ze lijken wel nog groter dan de Sequoya's inYosemite en Sequoya national park.
Even gestopt bij het visitor center en daarna een korte wandeling gemaakt bij Founders grove. Eigenlijk wilde ik bij Rockefellers grove ook nog een wandeling maken maar behavele wat snackjes onderweg hadden we na t ontbijt niks meer gegeten en werden we een beetje bibberig daarom besloten we om er maar mee te stoppen en terug naar Garbersville te rijden waar ons hotel zat. (het was rond 18.00)












Dus terug naar Garberville gereden, daar zouden volgens de foodexit twee restaurants moeten zitten. Nou die waren echt nergens te vinden en Garberville heeft maar 1 hoofdstraat waarin ook ons motel ligt.
We zagen wel een een soort van eetcafeetje en zijn we daar maar gaan eten, er stonden vooral veel Italiaanse gerechten op de kaart dus Sophia kon lekker spaghetti nemen, ik had ook een lekker Italiaans gerecht maar mijn moeder had de dagspecial Quesedilla en dat was niks meer dan een kaaspannenkoek, gelukkig hadden wij zoveel dat ze makkelijk met ons kon delen.
Ik voelde me tijdens het eten ook weer zo moe worden, had een biertje genomen maar dat kan ik voortaan op de eerste dag beter laten staan. Keelpijn speelde ook weer op, had echt moeite om te slikken.
Gelukkig lag t hotel aan de overkant dus waren we snel thuis. Sophia wilde gaan zwemmen, ze was er al helemaal klaar voor en samen met mijn moeder vertrok ze naar t zwembed maar binnen 10 minuten was ze terug want het water was te koud en de spa was gesloten ofzo want er lagen allemaal  kussens overheen. Nou ja jammer dan maar even op de kamer uitrusten van deze dag.
Ondanks de vermoeidheid en dat Sophia niet zo lekker was, was het wel een prachtige dag. We hebben echt genoten van dit statepark, absoluut een aanrader en we hebben nog lang niet alles gezien.
Foto's zijn niet zo heel goed gelukt er hing een scherp licht tussen de schaduwen van de bomen door en daardoor is steeds een kant van de foto veel te licht.
Ook nog een schattig eekhoorntje gezien maar die lukte ook niet om op de foto te krijgen, kreeg de foto niet scherp. Nou ja even inkomen weer met de foto's!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten