maandag 22 juli 2019

net als burgers ocean

Vanmorgen lekker rustig om 7.30 wakker geworden, het geluid van de vogeltjes, uit de raam zie je de bergen en bomen vol met bloemen, het voelt heerlijk relaxed.
Nog even rustig ontbeten en toen de strandtas ingepakt, enige geplande activiteit is het strand en vooral snorkelen.
We rijden naar de north shore en zoeken naar een plek om te parkeren dat lukt bij Sharks cove een vrij beroemde snorkelspot op Oahu.
We leggen onze handdoeken en koeltas onder een boom op de grens tussen strand en gras en smeren ons goed in want tijdens snorkelen verbrand je snel.
We hebben geen waardevolle spullen bij ons dus kunnen we met zijn drieeen gaan zwemmen. Shark cove zijn allemaal ondiepe tidepools of als je door een opening tussen de rotsen gaat een diepere baai. Vanuit die diepere baai kan je in de open zee komen maar wij blijven in de baai.
Ook in de tidepools is genoeg te zien, je ziet zelfs al veel vissen terwijl je gewoon loopt. Als we bij de tidepools hebben gekeken gaan we even in de diepere baai, ook erg mooi. Sophia vindt het hier wat minder omdat ze niet af en toe kan staan en uitrusten. Voordeel van niet slank zijn, je blijft lekker drijven, ik hoef alleen maar te gaan liggen en zie alle vissen aan me voorbij komen. Het lijkt wel burgers ocean! Sophia moet hier flink zwemmen want er zijn ook wat golven en wordt moe dus gaan we terug.






We gaan even terug naar de plek en gaan wat drinken en eten het restantje kip van gisteren en smeren ons opnieuw in. Dan gaan we terug naar de tidepools en gaan mijn moeder en ik daar nog snorkelen en Sophia speelt met haar boogieboard, niet om op de branding te glijden want dat gaat hier niet maar om op te liggen en ze speelt in het ondiepe water.


Na een poosje hebben mijn moeder en ik geen zin meer. We blijven nog even in het water zitten want het voelt nu net als badwater. Heel gek als je er in gaat voelt het best fris helemaal de tweede keer, maar als je er dan eenmaal in bent voelt het juist warm. Na een poosje gaan we er uit en Sophia blijft nog even spelen maar om 13.45 vind ik het mooi geweest en gaan we ons afspoelen en aankleden. Bijna alle strandjes hebben een douche om je af te spoelen en een wchuis met een kleedkamer. We leggen onze spullen in de auto en gaan dan naar de overkant van de weg waar allemaal foodtrucks zitten. We eten weer Garlic shrimps en Sophia een stuk pizza. Dan lopen we naar de foodland om iets te eten voor vanavond te kopen dat wordt poke voor mijn moeder en mij en kleine loempiaatjes voor Sophia. Veder wat zoetigheid en yoghurt voor morgenochtend als we weer vroeg op moeten om te gaan vliegen.
Na de foodland rijden we weer richting ons huis maar we stoppen nog even bij de Dole plantation, het is inmiddels 16.00. We bezoeken de plantation verder niet dat hebben we de vorige keer al gedaan, maar we hebben wel zin in een Dole whip! (een ijsje) Overal vooral waar eten is, lopen ook weer kippen rond veel hebben kuikentjes (heel schattig) en hier en daar ook katten. 
Dan gaan we echt terug naar ons huis. Daar aangekomen gaan we eerst eens zwemmen in het zwembad want dat zijn we al lang van plan maar komt er steeds niet van. Lekker verwarmd en met uitzicht op de bergen, bomen vol met bloemen om je heen. Heerlijk! 

Om 19.00 stoppen want we moeten echt nog wassen. Straks in Kauai mogen we geen gebruik maken van de Laundry op het terrein omdat we onze kamer niet rechtstreeks bij de Islander on the beach hebben geboekt maar bij een prive eigenaar en anders hebben we straks te weinig schone kleren.
Als alle was er in zit kunnen we gaan eten en moeten we zorgen dat alle restanten opgemaakt worden. Blog maken en alle spullen opruimen en dan straks de was uit de droger halen. Morgen dus weer vroeg op voor onze vlucht naar Kauai.

1 opmerking: