zaterdag 27 juli 2019

een zwembad in de zee

Lekker rustig aan gedaan vanmorgen, was tegen 7en wakker maar daarna lekker rustig gedaan. Met Kader op Facetime geweest en ontbijtje bij de ABC store gehaald. Rustig spullen inpakken en naar het strand. Ik had twee keuzes of Tunnels beach in het noorden, goede snorkelplek maar ver rijden en moeilijk parkeren of Lyndgates beach park, dichtbij en redelijke snorkelplaats. Ik had gelezen dat je bij deze laatste achter een muurtje zou zwemmen waar de vissen met de golven overheen komen.
Toen we het beachpark in kwamen zagen we in de eerste instantie een hele wilde zee en dachten we dat wordt niks. Gingen toch even de auto uit en zagen het afgebakende stuk met het muurtje een stuk verderop. Daarheen gereden en dat was echt een prima plek. Twee meertjes in de zee een kleine en een grote afgebakend door een muurtje waar de overheen spatten.
Prima veilige plek om te zwemmen, ontwerper had dit idee in Italie gezien en hier uitgevoerd.






In het midden van het meertje  valt weinig te snorkelen maar aan de randen bij de muur zitten echt superveel vissen en we genieten er veel van. Omdat dit een heerlijk beschut bad is kan Sophia ook lekker zelf haar gang gaan want die is altijd sneller klaar met snorkelen dan wij en dan gaat ze liever in het water spelen.



We gaan soms het water uit, hebben lekkere dingen bij ons zoals een soort Hawaiaanse kaneeloliebol. Malasadas, wraps en koude drankjes in de koeltas. Sophia en ik gaan nog even gewoon zwemmen. 


Dan ga ik eruit en blijft Sophia nog heel lang zwemmen. Om 14.15 gaan we pas weer weg. We hebben ook nog vriendschap gesloten met een groot kuiken (nog net geen volwassen kip) die liep maar bij onze spullen en at onze kruimels en liep zelf onder onze benen door. 
We rijden nog even naar de Heiau (Hawaiiaans heiligdom) dat helemaal links op dit beachpark ligt. Ooit is dit een tempel geweest en voor veel Hawaianen nog steeds heilige grond. Ook kijken we naar de wilde zee hier.


Dan rijden we een stukje richting het oosten/zuiden. Via een alternatieve weg die ook wel een tunnel van bomen wordt genoemd naar Poipu beach.
Op Poipu beach zouden vaak Monkseals liggen maar t is er nu druk met mensen en geen Monkseal te bekennen, wel een goede zwem en snorkelplek voor een eventuele andere keer. Maar die andere keer zal lang op zich laten wachten want we gaan morgen Kauai verlaten. 
We rijden nog iets verder naar de Spouting Horn, een blowhole. Hier is ook een klein marktje met Hawaiaanse souvenirs. Sophia koopt bloemenhaarspelden voor zich zelf en haar vriendinnen. Ze ziet ook hele mooie Hawaiaanse jurken voor de American girl maar 20 dollar is wel erg veel voor een poppenjurk. Mijn moeder heeft wel een goed idee voor haar. Bij de walmart een baby hawaiijruk kopen en die zal mijn moeder voor haar vermaken op de naaimachine. 
Het blowhole is ook erg interessant om naar te kijken, met heel veel kracht wordt het water hier naar boven gespoten.




Nu rijden we over dezelfde weg weer een stukje terug naar een stalletje waar we de vorige keer lekker shave ijs hebben gegeten. En ja het was net zo lekker als de vorige keer, beste Shave ijs van Kauai vinden wij! Nog even naar de vele surfers hier gekeken en gezien dat ze zich een plaats naast zee aan het opmaken waren voor een bruiloft. 



We rijden naar het hotel terug, tanken alvast voor morgen en maken een stop bij Ross want mijn zonnenbril is op de boot gevallen en zijn pootje staat nu scheef. Voor 10 dollar een Tommy bril, mooie deal. Bij panda expres aan de overkant halen we twee bakken met Chinees en eten dat lekker voor de laatste keer op ons eigen terrasje op. Zullen dit terrasje echt gaan missen. Na het eten lopen we eerst nog naar de Coconut market square want Sophia heeft daar een leuk Kauai kip tshirt gezien in een Jurassic park logo, die wil ze graag hebben.
Daarna gaan Sophia en ik nog een keer zwemmen in het zwembad, en dan nog even op t terras het blog en alles weer opruimen, wat hebben we weer veel verzameld om op te ruimen... 

1 opmerking:

  1. Dat is lekker een zwembad in zee en wel zo veilig
    Lekkere temperaturen hebben Julie dan smaakt een schaafijs ook wel heerlijk .jammer dat jullie je fijne terrasje moeten missen maar hop naar het volgende avontuur

    BeantwoordenVerwijderen