zondag 4 augustus 2019

er zwom eens een humuhumunukunukuapua'a in pu'uhonua o honaunau (en spreek dat maar eens goed uit)

Vanmorgen rustig aan gedaan, lekker rustig ontbeten en alle spullen ingepakt.
Vandaag stond het historische park Pu'uhonua o hanaunau op het programma. Dit is een park waar zowel de royalties van de vroegere tijden als de voortvluchtige verbleven.
Sophia haalde weer een boekje om het junior ranger programma te doen. Zo heeft ze heel wat geleerd van deze plek en vond ze het leuker dan de vorige keer toen ze hier gewoon rondliep.
De ene kant van de muur zijn tempels en verblijven waar de hogere kringen verbleven, de andere kant van de muur was voor de voortvluchtige. Als je iets gedaan had wat tegen de Kapu (taboe was) dan was je ter dood veroordeeld maar als je door de zee hier naar toe kon komen








Vanaf deze plek keek je ook zo de zee in. Je zag al meteen die gele visjes in grote groepen rond zwemmen. Ook zagen we t kopje van een schildpad boven komen. 
Sophia kreeg haar junior ranger badge (wel drie dit keer, een speldje, een op te naaien en een sticker) en toen gingen we naar het nabijgelegen snorkel strandje, Nou ja het is niet echt een strandje het zijn allemaal rotsen. Het heet two steps en we waren hier vorige keer ook, echt een van de beste snorkelplekken van Big Island en volgens mij van heel Hawaii. Het waaide alleen behoorlijk hard waardoor de golven over de rotsen spatten en het heel ruw was om in het water te komen. 
Daarom gingen we via de boat ramp het water in, meerdere mensen gingen zo het water in en bleven daar ook snorkelen, het water was hier heel troebel toch kon je wel wat vissen zien. Ik hoorde mensen roepen een a giant turtle, ik zag niks en die andere mensen ook niet. Ik zwem een stukje verder en ja hoor een enorme zeeschilpad. 
Het water is hier wel super troebel, dus ik wil verder naar t echte mooie snorkelstuk meer de zee in. Sophia vindt t eng met al die golven en blijft in het poeltje.
Ondanks de golven lukt t snorkelen prima en is het hier weer echt schitterend. Prachtige koralen, het lijken wel complete bomen in de zee. Hier zagen we ook weer een schildpad(je) zwemmen. En overal schitterende vissen. Hele scholen van die hele Tang vissen, en natuurlijk ook de humuhumunukunukuapua'a





Als we klaar zijn met snorkelen gaan we nog even zitten kijken naar alle mensen die hier bezig zijn. Eten lekker ons fruit en een bananenbrood die we langs de weg hebben gekocht. 
Dan is 14.30 en gaan we naar de auto. We rijden weer terug richting Kona om nog een keer naar de walmart te gaan.
Sophia wil graag een cadeautje kopen voor Jocelyn die morgen jarig is en nog een LOL bal. Ook kopen we een baby hawaii jurkje die mijn moeder met de naaimachine zal vermaken tot poppenjurk. 
De rij bij de kassa duurt vreselijk lang, de cassierre heeft een beperking en doet heel lang over het scannen per product.
Dan gaan we naar de naast gelegen safeway want de walmart heeft geen vers voedsel en we willen vanavond zelf wat te eten klaar maken. Bij de safeway kopen we steaks, mashed patatoes en een salade en dan rijden we naar t huisje.
Sophia heeft nog even tijd om met Jocelyn te spelen, haar oudere zus Josephine komt er ook bij. Dan gaan zij eten en wij ook. De steaks waren heerlijk! 
Sophia gaat daarna nog een keer met de meisjes spelen maar t oudste meisje is nogal bazig dus de jongere gaat al snel weg. Sophia speelt nog door met de oudste maar vindt minder leuk nu. Na een poosje wordt ze door haar vader opgehaald en is het spelen klaar.Sophia vond t niet zo erg, vond duidelijk t jongere zusje leuker. We zitten voor de laatste keer op de heerlijke balkon bij de zingende kikkers. Hebben nog een zakje koffie bij Todd gekocht. Morgen mogen we rustig aan doen met het verlaten van het huisje. Dan gaan we naar een huisje in Pahoa waar we al eerder zijn geweest en wat we een heerlijk huisje vonden maar waar t internet wel minder goed was. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten