zaterdag 3 augustus 2019

Landleven aan zee

Heerlijk geslapen tot 8 uur, dit huis heeft geen airco maar met alle ramen open en de ventilator aan is het een heerlijke temperatuur moest zelfs 's nachts een deken over me heen trekken.
Nu hebben we tot 9.uur om ons klaar te maken en te ontbijten want om 9uur hebben we een afspraak met Todd, de eigenaar van dit huisje en de boerderij. Hij gaat ons een rondleiding over zijn landgoed geven. Als we aan ons ontbijt (toast gebakken ei en bacon) zitten belt hij dat hij een kwartier later is en dat we het best dichte schoenen kunnen aantrekken.
Komt ons prima uit kunnen we iets rustiger ontbijten. Om 9.15 worden we opgehaald door de oude hond Loui, hij staat ons al op t trappetje op te wachten.
Beneden staat Todd en zijn 7 jarige (over twee dagen jarig en dan 8) dochter Jocelyn. We worden mee genomen het landgoed op en Todd vertelt vanalles over allerlei fruit bomen en Sophia en Jocelyn hebben plezier met elkaar. De beide honden lopen mee, de oude Loui en de kleine Daisy, die zo wild is dat ze Jocelyn omgooit. Todd zegt al, ik heb t gevoel dat Daisy iets stouts heeft gedaan maar ik weet niet wat.
Terwijl we verder lopen, papaya bomen, macademia notenS, avocado's. mango's enz. Terwijl we onder de Macademia bomen staan en Todd ons over t proces van deze noten vertelt, (ze zitten twee keer in een schaal, eerst moet de buitenste groene rijp worden dan kan de noot eruit die weer gekraakt moet worden) komt de oude hond Loui met een dode haan in zijn bek aanlopen.
Todd weet meteen dat hij t niet heeft gedaan maar dat dat het werk van Daisy moet zijn en dat Loui hiermee Daisy komt verraden.
We komen aan bij de koffiebonen en Todd vertelt over het hele proces van de koffiebonen.






Het was een hele leuke en interessante tour en Sophia heeft er een vriendin aan overgehouden! Sophia kreeg veel complimenten van Todd dat ze zich zo goed verstaanbaar in het Engels kan maken en zoveel verstaat. Ze gaat nog samen met Jocelyn naar de dode kip zorgen want anders gaat ie ergens liggen te stinken. Ze kunnen m niet vinden.
Nog een grappig verhaar over de honden. Ze houden van avocdo's en zo heeft Loui ooit een avocodoboom geplant. Hij had er een deel van gegeten en t andere deel begraven en daar kwam een boom uit, echter was dit te dicht bij t huis en ze hebben m uitgegraven en ergens anders geplant. Alles wat hier geplant wordt schiet de grond uit. Een klein deel van alle fruitbomen is aangelegd het meeste groeit vanzelf door de vogelpoep en de honden.
Terwijl Sophia met Jocelyn aan het spelen is, gaat mijn moeder de ontbijt spullen afwassen en ik alle strand en picknick tassen inpakken.

We zien ook nog vanuit ons huis allerlei mooi gekleurde vogeltjes.

Dan gaan we op weg naar Hapuna beach, een state beach. Onderweg zien we de enorme lavavelden, overal om je heen is t zwart. Bijzonder om te zien, soms lijkt t wel of je omgeven door modder bent maar t is altijd lava.





Vorige keer ook geweest en voor herhaling vatbaar.Dit is een strandstrand met een rots in het midden voor eventueel snorkelen.
Sophia heeft het boogieboard mee, we nemen ook de parasol maar t blijft de hele dag bewolkt dus die hebben we niet nodig.
Sophia heeft veel plezier met het boogieboard, er zijn hier echt leuke golven, soms lekker hoog, nooit te hoog, geen stroming, niet gevaarlijk gewoon leuk zand en golvenstrand.

Na een tijd in de golven te hebben gespeeld ga ik even rond de steen kijken met mijn snorkel.Omdat t water nu hoger is dan vanmorgen en meer golven zijn is er eigenlijk niemand meer aan t snorkelen.
T lukt me best maar door de golven en donkere lucht is weinig te zien totdat er ineens een schildpad naast de steen zwemt (een kleine) en ik ben er helemaal alleen om er van te genieten.Roep nog naar mijn moeder op t strand en Sophia in de golven maar ze verstaan me niet, dan kijk ik maar alleen verder.


Ik speel nog een tijd met Sophia in de golven en dan beginnen we trek te krijgen dus gaan we opruimen. Bovenaan dit strand zit een soort van snackbar. Maar als we ons hebben aangekleed is t gesloten... We gaan naar de auto en zien dat t al over 4en is.. oh ok dat hebben we helemaal niet doorgehad. 
We stillen onze trek dan maar met wat chips want we willen niet nu nog lunchen. 
Ik had op het programma om nog naar een uitzichtpunt in het noorden te rijden. Pololu beach maar dat is hier nog wel een uur vandaan en dan moeten we terug en we willen t weggetje naar de boerderij toe niet in t donker doen. 
We besluiten het toch te doen en na een poosje is de weg heel erg jungleachtig met lianen en beekjes, heel anders dan het lavagedeelte van vanmorgen. 
Bij Pololu beach kan je met je gewone auto niet verder. Wij zijn zelf alleen voor t vieuwpoint gekomen wat ook echt al schitterend is, maar je kan hier ook met een hike van 3 mijl naar beneden komen of je moet een lift krijgen van lokals die hier met hun auto wel kunnen komen. 
Wij houden t bij dit mooie vieuwpoint.


Nu moeten we nog 100 km terug rijden, we gaan lekker. Stoppen voorbij Kona nog snel bij de safeway en halen twee diepvries pizza's en rijden dan naar ons huisje. We hebben nog net de laatste repen licht als we het onverharde weggetje naar ons huisje nemen. 
We zien nog net de laatste resten van de zonsondergang op ons balkon en eten lekker pizza. De rest van de avond zitten we weer heerlijk op t balkon te genieten van de kikkergeluiden en de jacht van de gekko's op motjes en muggen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten