vrijdag 2 augustus 2019

landen op de lava

Vandaag is weer een wissel van eiland dag. We vliegen alleen pas om 14.15 dus we hoeven ons niet te haasten. Ik had nog wel wat mooie uitzicht punten op de planning staan maar een ochtend niks doen is ook wel eens lekker dus we blijven tot 11 uur in ons huisje en we vermaken ons met de Ipad/telefoon.
Dan rijden we rustig naar t vliegveld, tanken en op t vliegveld eten we een hotdog en gaan we verder met Ipad tot we gaan vliegen. Alweer duurt de vlucht niet meer dan een ruim half uur. We zien heel veel van Maui en dan als we ons drankje hebben gehad is t alweer prepare for landing en zien we Big Island al liggen. We landen op een landingsbaan tussen de lavavelden.
Op Big Island zijn geen slurfen het vliegtuig uit met een trap naar beneden, de bagage band is onder een afdakje.
Bij het derde overvolle Alamo busje kunnen we instappen. Gelukkig is de auto ophalen geen probleem sinds ons mailtje. Er is niet heel veel keus maar we kiezen een mooie Ford explorer. Sophia is helemaal happy met haar eigen airco. De tweede achterbank klappen we naar beneden of eigenlijk doet de auto dat zelf, alles aan de auto werkt electrisch.
We gaan eerst naar de Walmart want we hebben nog wat voorraden nodig. De walmarten op Hawaii hebben maar super weinig vers voedsel.
We logeren vannacht op een huis op een landgoed van een boerderij en dat is 's avonds moeilijk te bereiden dus we willen wel wat te eten meenemen het huis is zodat we niet meer naar een restaurant hoeven. Ooit heb ik eens een diepvriesmaaltijd spaghetti voor Sophia gekocht en dat vond ze lekker dus proberen we dat nu nog een keer, 2 spaghetti en 1 lasagna.
Dan moeten we de weg naar de Killino Farm vinden. Aan de GPS zullen we niks hebben en we gebruiken de geschreven route, tussen mile marker 106 en 105, richting aangeven bij t gele verkeersbord en met een hoek van 90 graden een klein weggetje op wat uitkomt bij een stukje onverhade weg. Het gaat best stijl maar met onze hoge auto redden we dit goed, Daarom moesten we op Big Island dus een grote auto.
We worden begroet door Tod, de eigenaar en zijn kleine bruine hondje Cindy die graag voor de auto uitrent en super vriendelijk is.
Terwijl Tod ons uitlegt waar wat is, de ene slaapkamer ligt aan de andere kant van t balkon, komt de hond gezellig mee maar ze mag niet mee t appartement in.
We brengen al onze spullen naar boven en gaan dan genieten op t enorme balkon van dit huis. Met in de verte de uitzicht op zee, beneden ons is jungle. We hebben een grote mand met fruit gekregen en koffie uit eigen farm. De koelkast ligt ook vol met sauzen, boter, olie, kruiden etc.
Onder t genot van een drankje bekijken we de zonsondergang en terwijl t langzaam al donker wordt (t lijkt hier wel nog eerder donker te worden) zitten we te eten en die diepvriesmaaltijden zijn prima.
Er is geen airco hier in huis maar met de ventilatoren binnen en een briesje buiten is het hier prima uit te houden.
Als t donker wordt beginnen de Coqui frogs te roepen, zo'n appart geluid, t lijken wel vogeltjes en een paar gekko's of kameleons wat dit ook mogen zijn, zijn op muggen/mottenjacht, af en toe hoor je echt tok en dan hebben ze er weer een.
Er is hier verder helemaal niemand, wat een rust, wat een uitzicht.










1 opmerking:

  1. Wat een super locatie accommodatie hebben jullie nu .fijn dat het met de auto nu ook goed gaat nog veel plezier familie Robinson 😁

    BeantwoordenVerwijderen