vrijdag 22 juli 2022

een dag met een gouden randje

 Lekker geslapen, gelukkig weinig last meer, mijn maag voelt niet helemaal goed maar het is veel beter dan het was. Wel vroeg op staan want we gaan naar Disney vandaag. Disney heeft geen gratis fastpassen meer niet op papier en ook niet meer via de app. Wel kan je via de app voor 15 dollar een soort fastpassen kopen, dat heet Genie + en hiermee kan je via de app selecteren voor welke rij je een lightning lane wil gebruiken en om hoe laat. Om 7 uur 's morgens kan je al je eerste lightning lane selecteren. We besluiten dit te doen ondanks de extra kosten want het is wel fijn als je niet voor alle attracties lang in de wachtrij hoeft. Ik boek als eerste splash mountain waar we dan tussen 9.20 en 10.20 in mogen. Omdat we nu toch vroeg moeten opstaan kunnen we ook vroeg weg. We ontbijten met Eggo's (ontbijtwafels voor in het broodrooster) ik vind er niet heel veel aan maar je moet toch wat eten en ook iets wat niet zoveel tijd kost. 

Als we deur uit willen moeten we altijd het alarm erop zetten. Maar dit keer lukt het niet. Alle ramen en deuren zijn gesloten en er is een groen vinkje dat zegt dat we kunnen vertrekken maar als ik op Away druk hoort er een pieptoon te komen die je 30 tellen geeft om de deur uit te gaan en een rood slotje op het alarm geeft maar er gebeurt helemaal niks.. We proberen het nog een paar keer maar hij doet het niet.. Vreemd, we gaan dan maar weg zonder het alarm erop te zetten, de deur zit tenslotte gewoon op slot. 

Ondanks het vroege tijdstip toch nog een file op de 4 en met de tijd van het alarm zijn we ook wat tijd kwijt geraakt dus we zijn even over 9en bij Disney. Oh wat voelt dat fijn om hier weer te zijn, ik krijg er tranen van in mijn ogen. We maken zelf foto's, we laten ons fotograferen door de fotograven want memory maker zit bij mijn kaartjes bij de prijs inbegrepen en op een rustig tempo lopen we naar Splash mountain waar we al direct alle mensen de 50 minuten in de rij moeten voorbij lopen en meteen kunnen instappen.




We genieten heel erg van deze attractie, hij is zo gezellig met broer konijn. We (vooral Sophia) wordt bij de kleine dropjes best wel nat omdat het water dan behoorlijk naar binnen komt, bij de grote drop zijn het alleen maar een paar spetters. Tenzij we deze vakantie nog een keer in deze attractie gaan is dit de laatste keer dat we hier in zijn want Disney gaat deze attractie verbouwen en het broer konijn thema weghalen en een Princes en the frog boottocht. Hoewel de tekeningen er mooi uit zien zal ik deze attractie toch missen, het is echt een van mijn lievelingsattracties. 

Als je in een attractie geweest bent of 2 uur nadat je een lightning lane hebt besteld mag je weer een nieuwe dus nu we direct in Splash zijn geweest zoek ik een nieuwe op. Ik kies Buzz Lightyear uit, een attractie waarbij je moet schieten en waar in Parijs altijd een hele lange rij voor is. We lopen er rustig heen en gaan eerst nog even naar de kerstwinkel. We hebben als traditie dat we altijd een kerstversiering kopen als we in Disney zijn. Sophia kiest voor onze boom de twee muizen van Assepoester en mijn moeder kiest voor bij haar een huisje met Eeyore. Ik zie ook nog een schattig en heerlijk zacht kussentje, niet van kerst gewoon van Mickey Mouse. Hij is duur maar ook ontzettend schattig dus ik koop hem toch, wat zal ie mooi staan op mijn bank. 







Na de kerstinkopen in juli, lopen we door naar Buzz Lightyear. Alweer lopen we iedereen voorbij en stappen we meteen in. Je kan hier in tegenstelling tot Parijs je laser niet uit het karretje halen om te schieten dus het gaat een stuk moeilijker. Ik heb van ons  drieeen gewonnen. Na Buzz hebben we zin om iets te eten en te drinken, we lopen terug naar Liberty square waar de kerstwinkel zat want daar zit een leuk terras waar je Funnelcake kan kopen en dat is zooo lekker. De frisdrank is weer erg chlorig en mijn moeder neemt koude brew koffie maar dit is dus koffie met ijsklontjes en dat terwijl de Amerikaanse koffie al zo slap is dus dat is geen succes, Maar de Funnelcake was heerlijk.
We zien dat het nu tijd is om voor de parade een plekje te gaan zoeken, de parade trekt hier niet alleen door mainstreet maar ook door Liberty square waar wij nu zijn. We gaan op een muurtje in de schaduw zitten het is nog helemaal niet druk. In de tussentijd regel in een Lightning lane voor het spookhuis en als de parade begint staan we op en lopen naar de rand van de stoep. Wauw wat een goede plek en niet lang hoeven wachten, niemand voor ons. Het is ons toch al opgevallen dat het veel rustiger is dan vroeger in de zomer. Het schijnt dat ze het dit jaar in de winter en lente veel drukker hadden maar dat het nu in de zomer juist rustiger is! Heel fijn! 
We genieten enorm van de parade, wat een mooie parade. 







Deze engerd deed een staarwedstrijd met Sophia! 


Na de parade moeten we een kleine tijd overbruggen tot we naar het spookhuis mogen, we staan naast de Country bears, een hele oude show uit het begin van allemaal zingende beren. Lekker even uitrusten in de airco want het is nu ineens heel heet geworden. Er is hier een jongen die is helemaal gek op de Country bears, hij staat al in de hal alle liedjes te zingen en binnen geeft hij steeds een heel luid applaus. Hierna meteen door naar het spookhuis. Het spookhuis is heel anders dan bij ons, de opzet met de lift is het zelfde en er zijn stukken van de ride het zelfde maar ook hele andere delen, leuk! 
Hierna neem in een Lightning lane small world en hoeven we maar een kwartiertje te overbruggen en dat doen we in een winkeltje. Ook smallworld is dezelfde opzet maar weer heel anders.
In tomorrowland een ritje in de people mover, dat is een karretje wat met een lekkere snelheid over Tomorrow land rijdt en dan moeten we weer terug naar Fantasyland want ik heb een lunch geboekt in het Be our Guest restaurant. Een restaurant in het kasteel van het beest. Het eten is echt heerlijk! Prijzig ook maar echt heel heerlijk. Sophia heeft uiensoep en ze vindt het de lekkerste soep die ze ooit gehad heeft. Ik had kaasjes en vleeswaren, mijn moeder kreeftensoep, ook echt heel erg lekker. Voor het hoofdgerecht had ik drie soorten varkenvlees en mijn moeder en Sophia Filet Mignon en ook weer zo ontzettend lekker. Als toetje krijgt iedereen hetzelfde, 3 kleine toetjes waaronder "the grey stuff" dat is een grapje uit Beauty and the beast, try the grey stuff its delicious! En het was ook delicious. En dit alles was dus in het kasteel van het beest. Af en toe liep hij ook zelf langs de tafels. Er waren drie zalen waar je kon zitten. Wij zaten in de Westwing waar het Beest alles kapot gescheurd had, waar de betoverde roos staat, het onweert ook in deze kamer heel leuk gedaan. Dan is er nog de ballroom die is nog mooier, met ramen waar het sneeuwt, grote kroonluchters en een muurschildering van engeltjes aan het plafond, de mevrouw die ons naar de tafel brengt vertelt dat de engeltjes de gezichten hebben van de kinderen van de ontwerpers, wat grappig! Er is nog een derde kamer dat is de gallery daar hangen allemaal schilderijen. Ook de wachtkamer voor je mag eten is leuk met een openhaard en een grote stoel van het beest. Sophia gaat er lekker in zitten, zomaar in de meesters stoel! We hebben lekker gegeten en zijn heerlijk uitgerust dus we kunnen weer verder.





Natuurlijk heb ik weer een Lightning Lane genomen dit keer voor Winnie de Pooh, een leuke attractie waar het lekker koel is. Hierna neem ik een lightlane voor Big thunder mountain maar omdat we even moeten wachten wil Sophia graag op de foto met Tiana. Er staat een wachtrij voor 20 min, eerst denken we dat het veel langer is maar dan gaat het toch vlot. Er lopen trouwens in het park helemaal geen gewone figuren meer, je kan dus alleen op de foto met figuren bij de officiele  punten en zelfs daar is ook geen fotograaf meer. Het is dat de fotopass is inbegrepen maar als je er voor betaalt zijn er nu wel weinig punten waar je er iets aan hebt. Ook bij de uitgangen van attracties niet.. 
Bij Tiana hoort ook Rapunzel. Sophia maakt een praatje met haar en een foto en daarna het zelfde bij Tiana! 

Nu kunnen we in een keer door naar Big Thunder en ik regel alvast een Lightning Lane voor Pirates. Het gaat bij deze controle wel bijna mis want Sophia's kaart wordt bij Big Thunder niet herkent en zegt dat ze in Pirates moet zijn, gelukkig kan ze toch door en hebben ze niet de reservering voor Pirates eruit gegooid zoals Sophia dacht. Dus meteen door naar Pirates die ook weer heel anders is. Net als in Parijs hebben ze Jack Sparrow poppen toegevoegd maar eentje is zo goed die lijkt wel een echt mens! (was t niet) Hierna hebben we dorst heel erg dorst. Bij een kraampje in Fantasia land bestellen we ijsjes die floaten in de fanta en bestellen gratis kraanwater. (overal waar frisdrankautomaten zijn mag je gratis kraanwater bestellen) Ik vergeet een foto van het ijsje te maken dat is wel jammer want hij zag er erg leuk uit! 
Ik bestel nog een lightninglane voor Jungle Cruise en we gaan in de tussentijd nog in de Tikiroom. Net als Country bear is dit een oude attractie/show met bewegende poppen. Hier zij het vooral vogels maar ook bloemen. Het is oud maar nog steeds leuk, vooral omdat het op Hawaii geinspireerd is en wij in Hawaii geweest zijn en sommige dingen echt herkennen. 
Hierna door naar jungle cruise, het is nu zonsondergang en dat geeft een hele mooie sfeer aan Adventure land. Foto's maken lukt nu alleen niet zo goed meer door het lage licht. 
Hierna is het tijd om op het vuurwerk te gaan wachten. We hebben een plek iets aan de zijkant maar kunnen wel rustig tegen een hekje aanzitten wat iets comfortabler is dan gewoon op de grond. Het kasteel is daaroor niet helemaal zichtbaar maar het vuurwerk was echt weer geweldig. Hoewel die in Parijs met de drones ook erg leuk is, is dit nog veel grootser met veel meer groot vuurwerk. Ook zijn er liedjes die wat minder standaard zijn maar wel erg mooi, zoals Moana en Frozen 2. We hebben heel erg van het vuurwerk genoten.






 We wachten tot de grootste menigte weg is en gaan dan nog naar de winkels in Main street, daar is het vreselijk druk maar ik wil heel graag een lounge fly tasje voor mijn verjaardag (ja in Oktober, maar ik kan wachten) en degene die ik wil is alleen in Main street. (een donkerblauwe met kleine dinsey figuren en 50 erop omdat Disney world 50 jaar bestaat) Er is ook enorme rij bij de kassa en de voeten beginnen  nu wel erg pijn te doen. Dan naar de uitgang. Eerst met de monorail naar de parkeerplaats, we kunnen in de 2e die langskomt dus dat valt erg mee en daarna naar de auto. Vanmorgen waren er geen kleine trammetjes die je naar de ingang brachten, nu waren ze er wel maar er is zo'n rij, we zijn sneller als we gaan lopen, dat laatste stukje kan er ook wel bij. 
Dan zijn we eindelijk in de auto, zelfs op dit tijdstip 23.00 is er nog file op de 4 bij onze afslag. 
Dan zijn we weer thuis en kapot en het blog moet tot morgenochtend wachten,
Maar wat was het geweldig. Het was zo'n mooie dag, alles ging zo lekker. Die 15 dollar waren het dubbel en dwars waard want we hebben heel veel attracties gedaan en nergens lang gewacht, we konden de parade gewoon goed zien zonder lang in de zon te wachten en we hebben heerlijk gegeten de snacks tussendoor maar vooral het eten in het Be our Guest restaurant. Oh ja wat ons nog opviel we hebben nog geen een keer Nederlanders gezien en dat is best bijzonder want die kom je normaal overal tegen. 
Maar voor ons was dit echt een dag met een gouden rand! 






3 opmerkingen:

  1. Ik dacht vanmorgen al. Waar is de blog?!?! ;) klinkt inderdaad als een heerlijke dag. En wat is Soph aan het shinen in haar playsuit op de foto's!! ♡

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een dag wat hebben jullie veel gedaan kan mij voorstellen dat je te moe voor het blog was maar het was wel een lekker lang blog

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik kom per toeval op je blog, leuk! Wij gaan volgende zomer in juli die kant op. Gelijk al een vraag: betaal je 15 euro pp voor de hele dag Lightning Lane of per attracties??

    BeantwoordenVerwijderen