zondag 24 juli 2022

Thunderstorm in Typhoon

 Weer heerlijk geslapen en rond 8uur wakker, mijn moeder was ook al wakker en na een half uurtje hebben we Sophia wakker gemaakt. Lekker ontbeten en om 9.15 zaten we met al onze zwemspullen in de auto op weg naar Typhoon lagoon. Op een of andere manier kreeg ik dit keer het alarm er wel weer op. Bij de oprit van de Typhoon Lagoon was al meteen een enorme file. Nu ging dit park pas om 10.00 open dus de meeste mensen komen nu aan. We konden nog wel op de normale parking maar we zagen andere mensen die op een additional parking moesten staan. 

We gingen dit keer eerst op zoek naar een plekje want als je eerst de kluis en de drinkbeker regelt zijn alle goede plekken al bezet. Zelfs nu was een goed plekje zoeken niet makkelijk. Veel plaatsen waar vroeger gewoon ligstoelen onder afdakjes waren, waren nu een soort private cabana´s geworden met een kluis en een koelkast. Ook was het drukker dan normaal terwijl het juist in Magic Kingdom rustiger was. Maar vroeger waren er altijd twee waterparken beschikbaar in de zomer, maar nu is alleen Typhoon Lagoon open en er willen toch nog veel mensen naar een waterpark. 

We vonden een plekje onder de afdak van de zijkant van een bar, zo zitten we mooi beschut in de schaduw en ook redelijk droog bij eventuele regen. Nu we een plekje hebben gaan we een kluisje regelen en een navul drinkbeker. Die mag je dan de hele dag met heel veel soorten frisdrank en limonade in allerlei smaken vullen. We vullen hem twee keer en dan gaan we als eerste naar de Surf Pool, want wat wij hier in Typhoon het allerleukste vinden is de enorme golf. We zijn nog maar net in het water en hij komt op ons af. We brengen hier lekker een half uurtje door, in het diepe en meezwemmen, in het ondiepe en omgegooid worden. Na een half uurtje komen er kleine golfen, we blijven nog even maar ruilen dan de Surfpool om voor de Lazy river. 


We moeten hier best even wachten tot we een band hebben. De badmeester roept steeds in het water wachten en niet op de trap. Twee families voor ons begrijpen dat niet en denken dat ze de Lazy river in moeten lopen en lopen dus door, dat is in ons voordeel want nu zijn wij de eerste die aan de beurt zijn voor een band. Mijn moeder en Sophia hebben een gewone band en ik heb een soort stoel in het water. Bij het volgende instappunt zien we die familie voor ons weer op een band staan wachten en wij zijn blij dat wij gewacht hebben en al een band hebben. Na eren poosje ziet Sophia een stoel voorbij komen en ruilt ze haar band om voor een stoel. Na een half rondje zien we trouwens vrij veel lege banden dus de ene kant is beter om een band te pakken te krijgen dan de andere kant. 
We dobberen heerlijk op de Lazy River. Het is zo mooi met al die palmbomen en prachtige bloemen. Soms door een koude straal of waterval maar dat koelt alleen maar lekker af. Soms brand de zon flink, we hebben ons natuurlijk goed ingesmeerd maar toch.. 





Na anderhalf rondje zijn we weer bij onze plaats en stappen we uit. Mensen maken zelfs ruzie wie de stoel van Sophia mag. 
We gaan even naar de kluis om geld te halen, nemen de beker mee en halen weer zo´n lekkere funnelcake, dit keer met ijs er bovenop. We blijven even op de stoel zitten en bedenken dat we beter nu lunch kunnen halen ipv de portemonnee in de kluis te doen, te gaan zwemmen en hem dan weer te pakken. 
Meestal eten we trouwens in Leaning Palms als we in Typhoon lagoon zijn maar we hebben dit keer een stoel vlakbij Typhoon Tilly dus gaan we daar lunch halen. Sophia heeft kipvingers en vissticks en mijn moeder en ik een sla wrap met garnalen, was wel lekker maar wel heel veel sla. We vullen natuurlijk ook de beker weer een aantal keer bij en dan moet de portemonnee weer terug. De rij voor het eten was ook gigantisch lang, het bestellen ging wel vlot en al het eten lag ook al snel klaar maar het duurde heel lang voor zo´n werknemer het dienblad met de juiste spullen gevuld had, was maar weinig personeel. Al met al duurde het eten dus wat langer dan verwacht. 
Nu willen we echt graag van een glijbaan, we gaan in de rij staan voor de familie raft (de nieuwere versie er is verderop in het park ook nog een oude) er staat eerst dat de rij 15 minuten is maar als we er in staan verandert het naar 30. Meestal sta je wel koel met ventilatoren en schaduw maar sommige stukjes zijn warm. 
Na een tijdje stappen we eindelijk in onze band. Je moet je met twee handen vasthouden dus Sophia heeft moeite om een leuk filmpje met de GoPro te maken. Het is wel een super leuk ritje, duurt ook lekker lang. Als we er uit komen zien we dat er hele donkere wolken hangen. Nu hebben we nog niet veel glijbanen gedaan maar dan heb je kans dat je voor niks in de wachtrij staat omdat er een Thunderstorm aan komt. Daarom kiezen we voor de Surfpool, dit vinden wij toch het leukst en we vermaken ons hier een kwartier tot het inderdaad begint te regenen en iedereen eruit moet. 



Je mag buiten de waterattracties wel gewoon rondlopen. (soms mag dat niet en moet je onder je shelter blijven, maar het is nu voornamelijk regen en de onweer is ver weg) Dus we halen nog wat drinken en wachten rustig op onze bedjes af. De meeste mensen gaan meteen weg, dat hebben wij ook wel eens gedaan maar dan is het vreselijk druk bij de kleedkamers en de douches. Bovendien heb je kans dat het wegtrekt en dan is het daarna overal lekker rustig. Er komen wel wat druppels door het afdakje heen maar verder zitten we aardig droog. Even lijkt het droog te worden maar dan gaat het opnieuw regenen, het onweer blijft ver weg. We besluiten om 16.30 het toch maar voor gezien te houden, we hebben gedaan wat we het leukst vonden en we komen hier nog wel een keer terug. Nu is het lekker rustig bij de douches en kleedkamers. We kijken nog even in het winkeltje, zien wel leuke spullen maar ik wilde een nieuwe handdoek en ze hebben helemaal geen leuke wat jammer! 




Om 17.00 rijden we het park af, mooi op tijd om ergens iets te gaan eten. Ik had al heel lang de Cheesecake factory op mijn lijstje staan maar het kwam er nooit van. Vanmorgen opgezocht en er zit er een op Vineland vlakbij de Outlets dus dat is niet zo ver weg hier vandaan.
Als we daar aankomen is het gigantisch druk. Eerst moeten we in de rij om ons te melden en daarna nog op een bankje met een pieper wachten tot er een tafel voor ons is. Al met al duurt het een uur voor we aan tafel kunnen. Sophia heeft eigenlijk niet zo veel zin om er op te wachten maar het is etenstijd bij andere restaurants zal het nu ook druk zijn en ik wil hier graag een keer eten dus ze heeft pech en moet gewoon wachten.
Na een uur zitten we aan tafel, de kaart van de cheesecake factory is enorm! Maar omdat we daar toch al een uur zaten wisten we ook al wat we wilden hebben. Mijn moeder heeft een pasta gerecht met scampi, ik heb steak en Sophia een cheeseburger waarbij de kaas echt in de burger zit. We vinden het alledrie heerlijk! We hebben heel lekker gegeten en Sophia geeft ook toe dat het het wachten waard was. We kunnen zoals gewoonlijk in Amerika geen toetje meer op maar we zijn hier wel bij de cheesecake factory waar ze wel meer dan 20 soorten cheesecake hebben dus bestellen we er 3 to go. We denken gewoon 3 normale puntjes te krijgen maar we krijgen echt 3 bakken met enorme punten. Moeter we morgen even kijken hoe we dat gaan meenemen naar Animal Kingdom.



Wonder boven wonder staat er geen file op de 4 en zijn we binnen een half uurtje thuis. We doen de was, ik maak het blog en Sophia is bezig met haar vlog van Magic Kingdom maar het uploaden duurt lang en ik kan er niet op wachten dus zal ik morgen of overmorgen hier op het blog posten. 





2 opmerkingen: