dinsdag 16 augustus 2022

Een drijvend Utopia, een paradijs te water.

 

De wekker stond om 7.15 dat was best vroeg want we hadden het gisteravond laat gemaakt. Mijn moeder ligt aan de raamkant en zag de zon opkomen boven zee. Sophia die straks niet mee gaat op excursie wilde liever uitslapen en is later gaan ontbijten met vriendinnen van Vibe. Mijn moeder en ik gingen naar Cabana´s. Ik heb lekker een omeletje laten maken en er staan heerlijke soorten yoghurt met dingetjes erin, natuurlijk heb ik ook een Mickey wafel genomen.




 Met een lekker bodempje naar het Buena Vista theater en met ons paspoort en keycard melden we ons voor onze excursie. We kregen een Flounder (botje) sticker op en moesten op een bepaalde rij in de zaal gaan zitten. Mensen met andere excursies, (bijv snorkelen, zwemmen met dolfijnen, dolfijnenboot tour, het atlantisresort etc) krijgen andere stickers. Na een tijdje mogen de Flounder en Pongo groepen komen. We gaan de boot af en gaan in een rij een ander bootje op, een catamaran. (de pongo groep komt er ook op maar zij doen alleen deze boottour en wij doen ook een bustour) We varen rustig door het water om Nassau heen en zien superdeluxe huizen, oa een huis van Lisa Marie Presley en Oprah Winfrey. Geen bescheiden optrekjes, we varen langs strandjes, voeren vissen en zien schildpadden ook varen we langs een leuke vuurtoren. Ook het uitzicht op ons schip en het schip van Carnival dat naast ons is komen liggen is erg indrukwekkend.








Na ongeveer een uurtje stappen we uit en nemen afscheid van de Pongo groep en gaan in de rij staan voor de bus. We worden over twee busjes met goede airco verdeeld. Onderweg vertelt de gids wat we allemaal zien zoals een huis van de gouverneur. Bij een fort en de Victoria staircase mogen we even uitstappen en rondwandelen. Vooral de trap is erg mooi in een uitgehakte kloof vol met tropische begroeing. Deze trap is ooit gemaakt door slaven die wel al vrij waren maar het geld goed konden gebruiken. Hier waren ook allemaal kraampjes van mensen die dingen wilden verkopen maar in tegenstelling tot wat gezegd werd viel het zat mee met de opdringerigheid van deze verkopers maar ja ik ben ook Marokko gewend maar zelfs in Parijs is het erger.










Met de bus weer langs allemaal gebouwen en langs heilige bomen. Een verplichte stop bij een rum brouwerij maar hier heb je niks aan ons, alleen het gratis stukje rumcake gegeten.

Volgende stop was het Atlantis resort. Dit is een enorm resort waar kamer 1000en euro’s kosten en je minimaal 4 nachten moet blijven. Er is een groot casino, er hangen prachtige glazen lampen. Verder is er een groot waterpark, stranden, een dolfijnenmeer etc. (Kan je ook allemaal bezoeken met een excursie maar dat hebben wij niet gedaan) We lopen hier een poosje rond en worden dan weer met de bus naar ons schip gebracht, kaartje en paspoort laten zien en we mogen weer naar binnen.











Eerste stop Cabana’s voor de lunch. 



Terwijl we er heen lopen komen we Sophia met een vriendin tegen, ze heeft al vanalles gedaan, een just dance spel, Mario Carten op een groot scherm, Mini Golf, Basketbal en gaat zich nu omkleden voor de aquaduck.

Wij zitten heerlijk in cabana’s aan het raam met uitzicht op Nassau, We eten weer heerlijke sommige zelfde dingen en wat andere dingen. Neem ondanks een zeer moeilijke keuze maar een toetje.

We gaan ook naar de kamer en zien in de Fish extender dat we weer flink wat cadeautjes hebben gekregen. Sophia heeft vanmorgen nog een tasje weggebracht, nu moeten er nog 2 maar van 1 van deze tasjes hebben we geen kamernummer gekregen dus zolang ze niks naar ons brengen met een kamernummer kunnen we hen ook niks brengen. Ook zijn er mensen die ons Pixiedusten, dat betekent zonder dat ze iets terug verwachten ook kleine cadeautjes in onze Fish extender stoppen, heel leuk.

We kleden ons om en gaan ook naar de aquaduck. Beneden staat dat een rij van drie kwartier is, dat is lang maar we willen er echt graag op. We zien Sophia in het zwembad en wij gaan in de rij. Dan komt Sophia naar ons toe dat haar zonnenbril van haar ligbedje is gepikt. Ze is er vreselijk verdrietig van en ze is zelf naar Guest Relations geweest om het te melden. De rij van de aquaduck gaat een stuk sneller dan verwacht! Na 20 min zitten we al in de band. Wat is het gaaf, het is een wildwaterglijbaan en lazy river tegelijk en dat bovenop het schip en ook met een bocht van het schip af, nu boven de haven maar dat kan dus ook boven zee.

Mijn moeder en ik gaan naar de adults only pool alleen lopen we een stuk op onze blote voeten en dat brand vreselijk, volgende keer echt wat aan onze voeten doen. Satelite falls een van de twee adult pools is heerlijk. Het is geen zwemmen maar baden met aan een kant een leuning om tegen aan te zitten en de waterval aan de andere kant op je voeten. Er komt zelfs een meneer koude doekjes brengen voor je gezicht. Wat een luxe, na een poosje gaan we eruit. Nemen een ijsje en een glaasje fris mee en gaan op een bedje in de schaduw zitten. Als we opgedroogd zijn gaan we naar de kamer. Douchen en op het balkon zitten met een wijntje en mijn boek. Om even over 5en vertrekken we uit Nassau, we zien de laatste mensen binnenkomen, de trossen los, de loopplank wordt weggehezen en het schip toetert verschillende Disney liedjes. (A dream is a wish your heart makes, small world, be our guest, when you wish upon a star, we could build a snowman)

Als het schip is weggevaren gaan mijn moeder en ik het een na laatste tasje fishextender tasje wegbrengen. Deze is wel vreselijk moeilijk te vinden, op de tweede verdieping vlak voor t restaurant van gisteren maar dan via een bijna niet te vinden gang achter de liften.

Hierna lopen we door naar het theater waar Beauty and the beast gaat beginnen. Sophia komt net op de valreep binnen. Het is nu drukker dan bij de Golden Mickeys. Als de show al begonnen is blijven er maar mensen binnen komen, maar nog irritanter bijv de mensen steeds gaat er iemand weg (dus voor ons langs) gaat ergens anders zitten en komt dan weer voor ons langs weer terug. En het meisje voor me kan na een half uur niet meer stilzitten en niet zo;n beetje maar ze blijft maar gaan staan en dan op haar stoel glijden, zeer irritant. Maar wat is de voorstelling geweldig! Net een echte broadway show, prachtig gezongen, gedanst, geweldige decors, je werd helemaal weggeblazen zo goed! Na de show gaan we op de foto met Donald in een smoking en daarna gaan we even het buitendek op.







 We genieten van de zonsondergang maken foto’s en gaan lekker op een ligbed liggen tot het tijd is naar ons restaurant te gaan. Vandaag gaan we naar Royal court wat is geinspireerd op Disney prinsessen, zelf het broodmandje is met kleine assepoesters, de obers hebben vandaag een soort markiezenpak aan. Het eten is echt goddelijk. Sophia en mijn moeder hadden uiensoep, ik heb ook geproefd, zalig. Ik heb deep fried bree, heerlijk en we delen de esgarcots. Zelfs Sophia durft er een te proberen en vindt het lekker. Als hoofdgerecht hebben we alle drie chateau briand. Ook echt weer zalig! Als dessert heb ik een soufle waar warme vanille saus ingegoten wordt, mijn moeder een chocolade gebakje, alleen Sophia’s tart tartin valt haar niet in de smaak. (wel bij mijn moeder en mij) en ze vraagt om een Mickey bar als alternatief toetje. Het personeel is zo ontzettend vriendelijk, ze doen alles om je te helpen en we maken ook een gezellig praatje, met name Zachy vindt het leuk om met ons te praten. 










Na het eten zien we Daisy Duck in een prachtige galajurk en gaan met haar op de foto. Daarna gaat Sophia weer naar Vibe, gaan mijn moeder en ik weer lekker op het pooldeck film kijken maar deze keer stoppen we er nog eerder mee want we zijn moe (Jungle cruise was de film) Op de kamer nog meer Fish extenders en een mooie towel animal, ik denk dat het een soort vis moet voorstellen. Gisteren kwam Sophia om 00.30 ben benieuwd wat ze vandaag doet..




Geen opmerkingen:

Een reactie posten