woensdag 10 augustus 2022

het regent, het regent

 Tot mijn gebruikelijke tijd om 8.00 geslapen nog even blijven liggen en dan weer verder waar we gisteren gebleven waren, we hebben ook zoveel losse spullen bij ons. Om precies 10.00 hadden we alles in de auto maar op een of andere manier hadden we geen van 3en zin om te gaan ontbijten dus we gingen op weg. Onderweg aten we een brownie die we nog over hadden. In het begin reden we langs schitterende villa's en na een poosje reden we het TaMiamitrail op en reden we praktisch door de jungle. Bij het visitor center van Big Cypress preserve maakten we een korte stop en liepen we over een korte boardwalk maar daar was niet veel bijzonders te zien. Het plan was om vandaag over de Evergladenlooproad te rijden. Dit is gravelweg evenwijdig aan het Tamiami trail en gaat dwars door de Everglades. Ik had bij notities precies genoteerd hoe ik hier moest komen en bij Monroestation sloegen we de weg af. Helaas vlak voor Monroe station begon het licht te regenen maar zodra wij de looproad op reden begon het echt te stortregenen. De looproad is dus van gravel wat normaal goed te doen schijnt te zijn maar door de enorme regen raakte de weg helemaal overspoeld en kon je de kuilen in de weg niet meer zien dus we durfden niet verder en we draaiden maar weer om. 

Dan gaan we maar Everglades nationaalpark weer bezoeken, dat hebben we al vaak gedaan maar ik vind het er toch wel bij horen. We stopten eerst bij Shark Valley, meer als plaspauze want we wilden geen tram of fietstocht doen, maar je kaartje is toch geldig voor het hele nationaalpark. Er is hier ook een klein boardwalk trail, the bobcat trail dus die gingen we even lopen. Na een klein stukje zagen we een baby alligator, niet veel groter dan een hand. We noemden hem Snappie.


Aan het eind van het trail, is een stelletje Nederlanders voor ons gestopt, er zit een slangetje op de boardwalk. We durven er niet echt langs maar ik wil wel een foto van hem maken. Maar zodra de Nederlandse man zijn eigen foto heeft gemaakt is het slangetje alweer weg. We lopen nog een stukje langs een sloot en zien even later bij de boardwalk het slangetje weer op zijn plek zitten. Nu hoeven we niet langs hem en kan ik wel een foto van hem maken.


We gaan weer in de auto en rijden en eten nog de kip van gisteren op. Sophia houdt hier niet van en eet alleen een beetje chips. Als we een stuk gereden hebben naar de andere ingang van de Everglades stoppen we bij een benzinepomp waar een subbway zit en kan Sophia een broodje bestellen, gelukkig want en geen ontbijt en geen lunch is wel heel weinig. We zien hier ook nog een grappige hagedis die een lift op een fiets wil. 



 Om even over 4en komen we bij de andere Everglades ingang aan. Tomtom had ons door allemaal binnendoor weggetjes gestuurd maar het was wel leuk want er zitten hier dus allemaal plantenkwekerijen en fruitteelt, leuk om te zien. 

Bij Aningatrail maken we een wandeling over de boardwalk. We zien alweer zo'n slangetje. Ik heb hem opgezocht hij heet een Racer. 


We lopen over de boardwalk. Het water is heel helder met veel waterplanten. Twee keer zien we een schildpad. Eentje laat zich redelijk fotograveren en hij eet een soort vrucht dat in het water is gevallen maar hij maakt er ruzie om met een stel vissen, grappig om te zien.





Als we bijna alles van het Aningatrail gelopen hebben denken we nou geen alligator gezien dit keer. Maar wel zie ik een soort berg van allemaal gras en bladeren en uit een natuurfilm herken ik het wel als een alligator nest. Ik kijk wat beter en in het water er naast zie ik dan toch nog een alligator liggen.


Het naastgelegen Gumbo Limbo trail laten we liggen want dat is erg tussen de bomen en er zijn vandaag vrij veel muggen.

We rijden nog een stukje door naar het zuiden, helemaal alleen over een lange rechte weg door de moerassen, we zien niet meer dan af en toe een reigertje maar het is wel bijzonder. Bij een pond waar veel vogels zouden moeten zitten stappen we uit, maar we hebben nog geen 3 stappen uit de auto gezet of we worden aangevallen door de muggen. Nou hebben we ook weer aan de plaatselijke natuur gedoneerd. Gelukkig was Sophia in de auto blijven zitten want zij is altijd nummer 1 slachtoffer van muggen. Nu nam mijn moeder die taak over en er kwamen er zelfs een paar in de auto terrecht die we door middel van muggenjacht moesten verjagen. 

Om 18.30 kwamen we bij ons hotel/motel in Homestead/Floridacity aan. Lekker het heeft hier geen verdieping dus hoefden we niet te sjouwen met de koffer. De koffers op de kamer gezet en toen door naar de Cracker Barrel aan de overkant. Je kan hier altijd heel lekker en betaalbaar eten. Het is country style en in het hele restaurant hangen allemaal grappige decoraties. Op de tafel staat altijd een spel en onze skills varieerden van pretty smart tot een moose. 




Na het eten altijd lekker de winkel door struinen. Er zijn zulke leuke Halloween spulletjes en kerstspulletjes. Ik dacht nog na over een boek over Haunted Hotels maar de koffer zit nu best wel al vol.. Voldaan weer terug naar het hotel voor een rustige avond op de kamer.

De rest van de dag geen regen meer gehad trouwens. 

1 opmerking:

  1. Wat zien je maaltijden er weer heerlijk uit klinkt allemaal als weer een hele fijne dag
    Op de muggen na .en fijn dat het verder droog bleef

    BeantwoordenVerwijderen