donderdag 18 juli 2013

Alweer plan B

Alweer lekker geslapen. Maar als we wakker worden zien we het al direct regenen. Dat belooft niet veel goeds.
We doen het maar rustig aan en hangen wat rond in de kamer. Al snel is het droog en gaan wij ook op pad. We hoeven pas om 12.30 weer bij het theater of the sea te zijn maar we rijden maar wel vast die kant op. Onderweg zullen we dan ergens ontbijten. Maar in de buurt van the theater of the sea zien we niet zoveel. Dan maar de mac donalds. Daar is ook wifi en kunnen we mooi de email van de kapitein in de gaten houden.
Als we uit te auto stappen horen we het in de verte weer donderen. Ohoh gaat t alweer de verkeerde kant op?
Het is 10.30 maar ze hebben nauwelijks meer ontbijt. Uiteindelijk lukt het ze toch nog iets te vinden. We hebben nog geen email maar het zou ook uiterlijk om 11.30 zijn dus we moeten nog even afwachten.
We lopen door de dollarfamily winkel en kopen daar haarelastiekjes voor Sophia en regenponcho's voor een dollar.
Daarna is het alweer 11.30 dus naar de mac donalds voor de mail. Helaas de kapitein geeft aan dat het inderdaad slecht weer is, maar vraagt ons nog een uur te wachten want er is een kans op opklaring.
We rijden wat rond en het begint weer te regenen. We stappen uit de auto bij de rain barrel. Een artist village. Ik had dit gelezen op een ander blog en het was precies leuk voor een half uurtje.
We lopen wat rond door de kleine huisjes tussen bomen. Er hangen lichtjes en overal wordt allerlei soort kunst verkocht. We kopen zelf een aardewerken hagedis. Mijn moeder een blauwe en ik een gele. Die wil ik aan de muur van mijn schuur gaan hangen.
Als we hier uitgekeken zijn regent het nog even wat harder. We rijden naar de burger king want die zit hier vlakbij maar daar werkt de wifi niet. Weer terug naar Mac Donalds dus maar. Daar lezen we in de mail wat we al verwacht hadden, de boottocht gaat niet door.
We rijden naar theater of the sea om ons geld terug te krijgen en besluiten maar een bezoek aan dit parkje te brengen.
Het ziet er heel mooi uit met mooie tropische paadjes. Als eerste bezoeken we de zeeleeuwenshow. Op het einde mogen alle kinderen om de beurt een ring naar de zeeleeuw gooien die hij moet vangen. Sophia doet het ook. Ik heb de foto niet gekocht maar het wel zelf gefilmd.
Daarna maken we een kleine boottocht met een bootje met een groot vierkant gat in het midden waar regelmatig een dolfijn zich in laat zien.
Als we van dit bootje afstappen wordt het langzaam weer droog.
Daarna lopen we rond en zien we de geredde zeeschildpadden. Een mist een voor en een achterpoot en de ander een kapot schild en hij drijft met een soort zwemvest.
Vervolgens zien we de papegaaien show en de dolfijnenshow. Al met al hebben we ons goed vermaakt maar het is natuurlijk niet hetzelfde als de geplande boottocht. Nou ja goede reden om hier weer eens naar terug te gaan.
Om 17.00 verlaten we het park (natuurlijk schijnt nu de zon) en rijden terug naar de Travellodge in Florida city. We eten bij de Denny's en krijgen 20%korting van het hotel. Waardoor we dus maar 25 dollar inc fooi hoeven te betalen.
Ik deel met Sophia de spaghetti en mijn moeder eet een stoofpotje.
Daarna terug naar het hotel, voor de laatste nacht in een hotel want morgen gaan we naar de villa in Orlando. We besluiten de dag met nog wat zwemmen in het zwembad en dan naar de kamer om het blog te schrijven, te lezen enz.









15 opmerkingen:

  1. Leuke foto's gemaakt vandaag.

    Jammer inderdaad van het weer. Leuk om te lezen dat jullie een beetje dezelfde dingen gedaan hebben als wij, toen we op de Keys waren. Door het slechte weer vandaag zijn wij eigenlijk direct vanuit Key West naar Fort Lauderdale gereden en heel even gestopt bij Anne' Beach. Dus geen boottocht meer.... Wij hebben in hetzelfde hotel geslapen, alleen had ik per ongeluk bij het eten gezegd dat we in het Best Western zaten (was inderdaad ook zo, maar dat was de vorige dag) en kregen we 25% korting bij TGI, terwijl we met Travelodge eigenlijk maar 15% zouden krijgen... Maar ja, toch mooi meegenomen...

    Veel plezier in Orlando en zijn benieuwd naar de foto's.
    Groetjes van de Moolenschotjes

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh haha nou dan heb je helemaal geluk gehad, mooi meegenomen toch.
      Wij maken vandaag nog een korte stop in Fort Lauderdale om de Sawgrass mall te bezoeken daarna rijden we door naar Orlando.

      Verwijderen
  2. Jammer zeg dat het zo regent in het paradijs, alles ziet er zoveel leuker uit als de zon schijnt. Gelukkig hebben jullie je toch aardig vermaakt. Lekker vandaag naar Orlando, veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja inderdaad door de zon ziet er zo prachtig uit en dat komt in de regen niet echt tot zijn recht. Maar we vermaken ons toch wel. Hoop alleen wel dat t in Orlando beter weer hebben.

      Verwijderen
  3. Jammer van de regen , maar jullie laten het net als wij niet aan jullie hartje komen!!
    Groetjes Eveline

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het is inderdaad jammer, maar je bent toch in Florida en dat blijft genieten.

      Verwijderen
  4. Wat een pech met al die regen. Zag dat het vooral in zuid FL slecht is.
    Ik zal duimen voor beter weer.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja zag het ook, maar we gaan nu naar Orlando dus hopelijk trekt het niet net nu daar heen.

      Verwijderen
  5. Ik wil ook mee naar de villa!!
    Jullie missen hier niks in ieder geval dus ook al regent het blijf lekker van de vakantie genieten.★

    Wij hebben net lekker geshopt bij de fruitwinkel van mevrouw Bakker en genieten van een schaaltje rode bessen :-D

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ja lekker goedkoop is die winkel he. In de winkel van de familie Alilou hangt ook nog, want Kader lust t toch niet.

      Verwijderen
  6. Wat jammer van dat slechte weer, gelukkig hebben jullie je prima vermaakt.
    Morgen naar de villa ook niet verkeerd ;-)
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. En ik maar werken in de zon, 28 graden in mn huis.

    Tzal vast snel opknappen Jes!
    Hev fun, dont leat id tuch joer hart, oke?

    Groetjes aan mn kleine nichtje, zeg maar dat ik een cadeautje wil uit Florida. ;)
    Koop ik iets voor haar op Lowlands. Een slayer tshirt ofzo.

    Xx Sas

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. haha nou t cadeautje komt wel voor elkaar, maar wat moet Sophia met een slachters t shirt :p

      Verwijderen
    2. Geen idee, 30 seconds to mars dan? Goede muziek smaak!!

      Verwijderen
  8. Tja dat weer, je kunt er geen plaaning op make. Toch gaan we morgen naar de kust, wie niet waagt..... Jullie laten je niet van de wijs brengen en hebben je goed vermaakt. Goede reis naar Orlando!!
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen