zondag 21 juli 2013

Een magische dag in Magic Kingdom

Vroeg opgestaan vandaag, zodat we om 7.30 in de auto zaten en nog voor 8.00 reden we het parkeer terrein van Magic Kingdom. Er waren wel al andere auto's maar toch stonden we op rij 1 van Alladin. Lekker vlug vertrokken we vanuit het Ticket en Transportation center naar Magic Kingdom.
Daar moesten we toen nog drie kwartier wachten voor we naar binnen mochten maar het was mooi weer en Sophia kon in de buggy van het huis zitten (ik zag nog wel meer kinderen van haar leeftijd en zelfs ouder in een karretje zitten, bovendien kunnen de tassen er zo lekker aanhangen)
Om even voor negenen kwam de trein vol Disney figuren aangereden en met een vuurwerk knal werd t park geopend. We zagen al allemaal bijzondere Disney figuren staan die je normaal niet ziet en Sophia mocht er 1 uitkiezen om mee op de foto te gaan, voordat we naar het nieuwe gedeelte zouden gaan.
Ze koos Louis de krokodil van The Princess en the Frog. Docter Facilier kwam er ook bij en wij stonden er als eerst bij.
Daarna gingen we zoals plan naar het nieuwe fantasyland, wat ziet dat er schitterend uit. We liepen als eerste naar het dorpje van Belle. Daar was de nieuwe attractie enchanted tails with Belle. Je loopt het huisje van Belles vader in en gaat door een magsische spiegel en komt in het kasteel van het beest. Daar krijgen (bijna) alle kinderen een rol om een toneelstukje voor Belle voor te bereiden als verrassing. Sophia mocht het paard zijn. Toen ze aan de beurt was kon ze natuurlijk de instructies niet verstaan maar dat maakte het niet minder leuk.
Daarna mochten ze nog allemaal op de foto met Belle. Het was heel leuk en Sophia was heel blij dat ze mee had mogen doen.
Daarna liepen via het dorpje van Belle naar het gedeelte van de kleine zeemeermin. Ook al zo verschrikkelijk mooi. We konden in een keer doorlopen en stapte in schelp waar je dan het verhaal van de kleine zeemeermin zag. Wat prachtig gemaakt en dat zonder rij.
Dus we besloten nog een keer te gaan nu het kon. Daarna is Sophia in Ariels grot met Ariel op de foto geweest.
Vervolgens aten we ons mee gebrachte ontbijt op en voerden we de musjes.
Nu weer door naar het circus gedeelte, ook nieuw en alweer prachtig gemaakt. Er was een hele  mooie waterspeeltuin, maar Sophia was in haar Assepoester jurk dus kon ze daar nu niet gaan spelen. We gaan nog een keer terug naar Magic Kingdom en dan mag ze daar uitgebreid spelen.
Samen met Sophia in het kinderachtbaantje van Goofy geweest ze begint er al te groot voor te worden. In de dombootjes hoefde ze ook niet.
We komen een paar clowns tegen die voor Sophia beginnen te buigen (ze draagt haar prinsessenjurk) en zeggen ons ook te buigen voor de prinses. Sophia ligt in een deuk van het lachen.
Maar wel naar de grote circus tent waar we bijna zonder rij op de foto konden met Minnie en Katrien, Goofy en Donald daarna ook nog met Pluto en Marie van de Aristocats.
Ze heeft vanmorgen van haar eigen geld een mooi handtekeningen boekje gekocht en ze is vastbesloten om hem vol te krijgen.
Wel heeft het plakband van mijn camera het weer begeven wat foto's maken moeilijk maakt. Maar we laten bij iedereen ook foto's maken met een fotopas. Daar hebben we een preorder opgenomen dus na de vakantie krijgen we alle foto's die van ons gemaakt zijn op een cd.
We stapten in de trein (alweer geen rij en het is inmiddels al 11 uur) We stappen uit bij Frontierland en halen een fastpass voor Splash mountain.
We eten lekker ons meegebrachte fruit en stappen weer in de trein terug naar Fantasyland om het karretje op te halen. (en de rest van het rondje te zien)
Rustig lopen we weer naar Frontierland waar we een nieuw fastpass halen voor Big thunder mountain en dan naar Splash mountain waar we al weer aan de beurt zijn. Sophia vindt t nu veel leuker dan twee jaar geleden.
We zien Jessie en Woody staan. Na een paar minuten gaan ze alweer weg, maar we weten dat ze altijd snel terug komen en we wachten af  Maar terwijl we daarvoor in de rij staan gaat er ineens in de naastliggende wc's een alarm af.
Het alarm blijft maar doorgaan en doorgaan. Iedereen wordt uit de wc's weggestuurd. Het alarm wordt afgezet maar er mag niemand meer in en ook van backstage komen er allemaal mensen naar buiten. Nu worden we ook weggestuurd want iedereen van backstage en dus ook Jessie en Woody die backstage waren.
We zien dan Splash mountain ook gesloten is.. we vragen ons af wat er gebeurt is maar gaan gewoon weer verder.
Het is inmidels bloed en bloed en bloedheet. Voor we in Big thunder mountain gaan denken we eerst even te gaan afkoelen in een restaurant. Maar om het dichts bijzijnde restaurant in te komen moeten we in de rij en daar hebben we geen zin in.
Dan maar eerst in Big thunder mountain en daarna naar een ander gedeelte om te eten.
We eten lekker bij Columbia Harbourhouse. We hebben een broodje tonijnsalade en een bord couscous met zalm en brocoli. De couscous smaakt aardig maar natuurlijk niet zoals papa m maakt, laat staan zo als Sophia's tantes het kunnen klaarmaken.
Sophia smult wel van de zalm, wat ze thuis normaal nooit wil hebben.
Na het eten bekijken we in de hitte de parade, wat is het vreselijk heet zeg.
Als de parade is afgelopen en we ons op de foto hebben laten zetten door een fotograaf gaan we fastpassen halen voor Buzz. Ineens wordt t donker, nog donkerder, het gaat waaien en dan begint het te plenzen.
Geen nood, regencapes aan en doorgaan met de plannen. Fastpassen voor Buzz en dan in Carrousel of prograss, lekker 20 min binnen zitten.
Speciaal voor mijn nichtje Saskia, its a great big beautifull tomorow! 
Als we hieruit komen is het weer droog. Er is een dansvoorstelling aan de gang. Disneyfiguren dansen tussen het publiek. Sophia doet ook heel enthousiast mee met springen en in je handen klappen.
We doen nog allemaal attracties zoals schieten bij buzz, smallworld en jungle cruise. Ten slotte krijgen we van andere mensen nog een FastPass Winnie de Pooh en daarna gaan we naar onze afspraak.
The Tomorrowland Wishes Dessert Party. We moeten even voor wachten en dan worden we binnen  gelaten.
Wauw wauw wauw. We hebben een prachtige plek met uitzicht op t kasteel, we zien de electrical parade langs komen en wij maar toetjes eten en lemonade drinken.
Vlak voor Wishes (het vuurwerk) begint gaat iedereen bij de reling staan. Eerst komt er een kleine preshow van projecties op het kasteel en dan begint Wishes. Tinkerbell vliegt vlak over ons heen en we genieten van dit prachtige vuurwerk.
Als het klaar is en we vertrekken staan er 10 castmembers om ons uit te zwaaien en ze maken allemaal een buiging voor Sophia.
1 minuut daarna slaapt Sophia in haar karretje en ze merkt er nauwelijks wat van dat we door de drukte terug naar de monorail lopen.
In de auto is ze weer klaarwakker en praat volop over wat voor geluk ze heeft gehad dat ze zoveel figuren heeft gezien.
En zoveel aandacht heeft gehad van figuren in de parade.
Terug in ons huis 23.30 valt ze meteen in slaap en ik ook even daarna.
Het was een zware maar prachtige dag!











5 opmerkingen:

  1. Even bijgelezen, wat een leuke dagen hebben jullie gehad zeg! Heerlijk! En wat een fantastische dag in het Kingdom!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb heel hard gelachen om de gaston foto.
    En je weet wat je kan doen met je great big beautiful tomorrow....
    Schijt, nu heb ik dat weer in mn hoofd. En bedankt he.

    Veel plezier nog! Ben blij dat mn lieve Sophia het zo naar der zin heeft!! (Maar ik mis haar wel heel erg.)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. We missen jullie allemaal ook. Ik moet vaak aan je denken omdat we hier ook samen geweest zijn.

      Verwijderen
    2. Sas appte me die foto al s middags. Ik kwam ook niet meer bij haha. Hoe fijn is dat Sophia?! De hele dag in je prinsessenjurk lopen en dat iedereen nog voor je buigt ook! Lijkt me heerlijk

      Verwijderen
  3. Wat een heerlijke dag zeg, dat roept mooie herinneringen op. Wat goed dat Sophia het allemaal zo lang volhoudt, echt knap.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen