woensdag 24 juli 2013

en.......................Actie!!!

De wekker stond vandaag om 8.00 want vandaag bezoeken we de Hollywood studio´s. Nu is er voor ons met een jong kind daar wat minder te doen dan bijv in Magic Kingdom dus we hoeven hier niet o vroeg te zijn want we willen wel tot de avond blijven om Fantasmic te zien.
Maar heel laat willen we ook niet weg want dan zijn de fastpassen voor Toy Story op. Dus 8 uur op, 9 uur weg en rond half 10 in het park was voor ons een prima tijd.
Met het trammetje worden we naar de ingang gebracht. Er moet trouwens steeds voor ons iemand komen om onze kaarten te scannen omdat we nog oude papierenkaarten hebben. Ze adviseerde ons vandaag ze om te ruilen bij guest relations maar we zijn het vergeten, ach met die oude kom je ook nog binnen.
Toen we het park in kwamen zijn we direct naar Toy story midway mania gelopen voor Fastpassen we kunnen terug komen tussen half drie en half vier. Dat komt mooi uit want om half 4 hebben we een reservering voor de Hollywood Brown en Derby.
Nu we de fastpassen hebben lopen we op ons gemak terug richting ingang. Sophia gaat met stitch op de foto en we laten ons door een fotopass fotograaf op de foto zetten in Hollywood boulevard.
De Hollywood studio´s zien er hier trouwens veel mooier uit dan in Parijs waar alles zo kaal is. Het is hier heel gezellig met leuke winkeltjes, palmbomen, lichtjes enz.
We kijken eerst rustig wat rond en gaan ook een winkeltje in. We hebben een bon om voor 1 uur iets te kunnen kopen met 20% korting. Sophia heeft besloten dat ze van haar geld de doornroosje barbie gaat kopen en mijn moeder koopt een mooie beker van Minnie.
We laten de aankopen in de winkel achter, die kunnen we als we weg gaan bij de uitgang ophalen en hoeven we er niet mee rond te lopen.
Nu gaan we naar de show van de kleine zeemeermin. Net voor ons neus schiet een grote groep Braziliaanse schoolmeisjes naar binnen. Jammer nu kunnen we niet de de eerste show in. Dus een kwartiertje wachten en dan bekijken we de show van de kleine zeemeermin. Erg leuk gedaan met poppen, echte mensen, stukjes film en licht.
Na de kleine zeemeermin regent het buiten. Het was ook toen we aankwamen heel erg heet. We duiken dus een overdekt gebouw in waar je met de Disneyfiguren op de foto kunt.
We zien de Incredibles, afgekeurd door Sophia.
Wreck it Ralf, ook afgekeurd door Sophia
En Mickey mouse als tovenaar, goedgekeurd door Sophia dus daar gaan we voor in de rij. Als we bij Mickey klaar zijn is het trouwens weer droog buiten.
We eten op een bankje ons fruit op en genieten van de omgeving. We hebben Sophia een koekje beloofd en op het pleintje bij de muppets vinden we een bakkertje dat allerlei koekjes verkoopt. Ze kiest er een in de vorm van een Mickey hoofd met chocola, veel te groot voor haar dus dat wordt delen met mama en oma. Lekker hoor.
We bekijken de streets of America, waar het net lijkt of je in New York en even later in San Francisco rondloopt. Mooi gemaakt, erg leuk.
We gaan nu eerst even een kijkje nemen in de speeltuin van Honey I shrunk the kids, de vorige keer was dit gesloten. Nu heeft Sophia hier de grootste lol. Ze klimt overal op, kruipt door alle holletjes, glijdt over blaadjes enz.
Als ze uitgespeeld is gaan we naar de 3d film van de muppets. Leuk, ik kende m al van de andere keren maar kon me niet meer alles herinneren, het is ook weer heel leuk.

Na de muppets denken we in de backlot tour te gaan. Maar we gaan uit de rij weg want de wachttijd is lang maar de attractie duurt zelf ook lang dus dat gaan we niet redden want t is ondertussen tijd voor Toy story midway mania.
Daar zijn we door ons fastpass meteen aan de beurt. Je moet in deze attractie een brilletje op en vervolgens langs allemaal toy story figuren spelletjes doen als taarten gooien, borden stuk gooien, ringen om de groene aliens gooien enz. Mijn moeder had gewonnen.

Na toy story was t nog net geen tijd om te gaan eten, dus even wat rond gelopen, winkeltjes gekeken. Leuke kerst dingetjes gezien maar t was wel erg duur.
Dan is t tijd om naar het restaurant te gaan. We moeten even wachten en worden naar onze tafel gebracht. We hebben dit gelijk gereserveerd met een ander etentje dat we nog gaan doen, dat andere etentje is er een alvast voor Sophia´s verjaardag die jarig is als we net thuis komen. Maar nu begon iedereen ook happy birthday Sophia te zeggen en was de tafel door Mickey zelf gedekt met mooie glittertjes. Ik weet niet of ze dit nu door de war hebben gehaald en dat er dan niets is bij het andere etentje nou ja pech dan.

We eten hier heerlijk en heel luxe. Het is echt een prachtig restaurant met lekkere en mooie gerechten. Mijn moeder heeft als voorgerecht de crabroles, een soort loempia´s met krab. Ik had de kaasjes en Sophia kippen soep.
Als hoofdgerecht had mijn moeder een heerlijke steak in rode wijn saus. Ik had een soort varkenshaas met een lekkere saus en Sophia kipfilet.
Als toetje hadden mijn moeder en ik chocolade mouse en Sophia ijs met een koekje.
Het was super heerlijk. En we deden dit omdat we een gereserveerde plek voor Fantasmic kregen. Nu hoeven we vanavond daar niet twee uur van te voren te zijn en we hebben heerlijk gegeten.

Na het eten flink doorgelopen naar de show van Belle en het Beest. Dit is de laatste show van vandaag en we willen het graag zien. Precies 10 minuten voor de show begint komen we eraan en we vinden nog een goede plek. Precies naast andere Nederlanders die op hun telefoon noodweer in Limburg laten zien. Gelukkig zitten we daar nu niet op een camping.

Na de show van Belle en het Beest gaan we in star tours, die hier in Amerika allemaal verschillende soorten films heeft. We zien dit keer een film in een gebergte met sneeuw en we sleeen de berg af. Leuk. Sophia vond t spannend maar wel leuk.

Na star tours gaan we terug naar de backlot tour. Als we daar in de rij staan vraagt een medewerker of ik het leuk vind om mee te doen in de show.
Dat wil ik wel en samen met twee mannen moeten we ons in regenkleding hijsen. Mijn moeder en Sophia en de families van de twee mannen mogen vooraan staan.
We krijgen veiligheidsinstructies want er is veel water en vuur om ons heen en we krijgen opdrachten. Ik ben de kapitein en moet eerst door verrekijker kijken, daarna moet ik sturen en daarna moet ik telefoneren.
Ik krijg enorme golven water over me heen maar door het regenpak is achteraf mijn topje alleen wat nattig.
Het was leuk om een keer mee te maken. Sophia was ook heel trots. Ik hoorde haar op een gegeven moment roepen toen de beelden in een film waren veranderd en het publiek de film kon zien: Dat ben jij mama!!!!!!!!!!!!!!
Mijn moeder heeft het hele gebeuren wel gefilmd maar geen foto's gemaakt dus kan niet laten zien hoe t eruit zag.

Hierna stappen we in het treintje door catastrophe canyon, blijft ook leuk.

Nu is het inmiddels bijna 20.00. We halen wat te drinken en gaan daarna naar onze gereserveerde plekken voor Fantasmic. Het hele middenvak is afgezet als gereserveerde plek en we mogen daar dan zelf uitkiezen waar we gaan zitten. Er zitten wel al veel andere mensen die eerder waren maar we zien mooie plekken op de eerste rij.
Nu is t nog iets meer dan een half uur wachten. We drinken lekker van ons drinken en er is een preshow met liedjes zingen en een quiz en de wave.
Het half uur is snel voorbij en dan begint Fantasmic.
Wat hebben we een geweldige plekken, niemand zit voor ons, we zien alles vlakbij ons gebeuren. Ik vind dit toch zo'n mooie show. Licht, vuur, water, boten, vuurwerk. Prachtig!

Na afloop willen we even naar de wc. We gaan ervan uit dat we wel lang zullen moeten wachten. Het wc gebouwtje ziet er van buiten nogal klein uit en er gaan 8000 mensen in het Fantasmic theater. Maar als we binnenkomen is het net Harry Potter, dat kleine wc gebouwtje is binnen bijna zo groot als een voetbal veld en we zijn meteen aan de beurt.
We halen de stroller op van de strollerparking. Halen onze aankopen op. Filmen nog wat in het avondlicht en laten ons nog een keer door de fotograaf op de foto zetten.

We lopen naar de uitgang, zijn meteen aan de beurt voor het trammetje en we zijn heel snel bij onze auto.
We blijven ons er over verbazen hoe goed georganiseerd en netjes het hier gaat.
Het was weer een heerlijke dag!






















4 opmerkingen:

  1. Wat een super leuke dag!!
    Dat zal vast een relaxdagje worden vandaag!
    Gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wow wat hebben jullie veel gedaan vandaag zeg en wat ziet dat eten er lekker uit.
    Heel veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik hoor tante al "hmmmmmm" zeggen bij die ene foto. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een super dag zeg, mooi park, meedoen in een film en heerlijk eten, zullen we ruilen??? Dat noodweer was in noord limburg dus hier bij ons in het zuiden heb je nergens last van hahahaha

    BeantwoordenVerwijderen