zaterdag 27 juli 2013

een dag in het paradijs

Na een vermoeiende dag gisteren moesten we vandaag toch weer vroeg op. Maar het is alweer om een goede reden want we gaan vandaag naar Discovery cove en we willen wel optimaal van dit park gebruik maken.
We hoeven bijna niks in te pakken want dit park is all inclusive, eten en drinken maar ook handdoeken, shampoo enz.
Om 7.55 rijden we de parkeerplaats op en er staat al een rij mensen. Maar gelukkig zijn we deze rij snel door. Het inchecken verloopt vlotjes en zeer vriendelijk, wat een verschil weer met gisteren.
Hierna lopen we rustig het park in en genieten nu al van de omgeving en rust die hier heerst.
Als eerste gaan we lekker ontbijten, we pakken alles wat ons lekker lijkt en gaan aan een tafeltje in de schaduw. Op het tafeltje naast ons hebben de vogels een feestmaaltijd van de restanten.
Na ons ontbijt gaan we naar de kleedkamer en stoppen onze spullen in een kluisje, nemen handdoeken mee en zoeken ligbedden uit met uitzicht op de dolfijnen. We smeren ons in met de speciale zonnebandcreme en zijn meteen helemaal wit.
Nu hebben we nog een uurtje voor het zwemmen met dolfijnen begint. We gaan lekker dobberen op de lazy river. Sophia is alleen nog maar onderwater te vinden met duikbril en snorkel. Wat is het hier toch genieten in dat warme water met een zacht tropisch muziekje op de achtergrond. Heerlijk!
Als we het hele rondje gedaan hebben, hebben we nog twintig minuten over en zitten we wat te relaxen aan het strandje.
Dan is het tijd voor het zwemmen met dolfijnen. We moeten ons melden bij sanddollar cabana. Formuliertje tekenen, filmpje kijken en dan t water in. Mijn moeder gaat dit keer niet mee maar maakt foto´s.
Oeh dat water is wel koud, maar t went al snel.
We maken kennis met de dolfijn, Nathalie. Dit is een 17 jaar oud vrouwtje en moeder van diverse andere dolfijnen en zelf de dochter van t grootste mannetje dat ze hadden.
Als eerste mag de vader van een Engelse familie de dolfijn een kus geven, maar ze wil niet en ze zwemt weg.
Bij de volgende poging lukt t wel.
We mogen de dolfijn een kus geven, leren diverse handgebaren en de dolfijn doet kunstjes voor ons. Regelmatig mogen we de dolfijn aaien en dan komt t beste.
Naar t diepe water zwemmen en de dolfijn bij haar vin vasthouden en dan trekt ze je met een behoorlijke vaart door te water. Geweldig.
Jammer dat t zo snel voorbij is. Ik had ook t idee dat ik de vorige keer de dolfijn vaker had aangeraakt maar t blijft geweldig.

Na t zwemmen koop ik toch nog een foto, maar geen heel pakket zoals de vorige keer.
We halen lekker wat te drinken en wat te snacken en gaan daarna zwemmen in the tropical reef. Een groot koud zoutwater meer met allerlei mooie vissen en roggen. Een soort rog is zelfs zo groot als een flinke salontafel. We snorkelen er tussen door en de roggen laten zich ook regelmatig aaien. Sophia vind t ook prachtig want snorkelen is nu haar grote hobby.
We blijven hier een hele tijd maar als ik zie dat Sophia´s lippen helemaal blauw zijn gaan we maar weer eens naar de lazy river en stappen nu uit in de Avery. We krijgen een bakje met vogelvoer. De vogels in de eerste ruimte hebben niet veel honger maar in andere ruimtes komen er een heel stel bovenop ons zitten.
We zien dat t al bijna 15.00 is en hebben nog geen lunch genomen dus snel naar t restaurant. We kiezen allemaal lekkere dingen uit en drinken er ook een lekker wijntje bij.

Na de lunch gaan we kijken in het nieuwe gedeelte waar je aapjes en otters kan zien. De aapjes hebben zich in de schaduw verstopt maar de otters zwemmen vrolijk voor ons langs. Leuk!

We gaan nog een keer terug naar de tropical reef en genieten nog een keer van alle vissen. Een half uurtje voor sluitingstijd komt er een donkere lucht aan en precies terwijl wij lekker met een drankje (heerlijke pina colada) onder de parasol zitten gaat t regenen. Maar zelfs de regen kan ons nu niet deren want we waren toch klaar met zwemmen.
We zitten droog, de zon schijnt en t regent tegelijk, we zien de dolfijnen spelen en hebben heerlijke drankjes en snackjes.

Als t weer wat droger is gaan we ons douchen en aankleden en na een korte stop bij de publix voor brood voor t ontbijt van morgen gaan we lekker vroeg naar huis. Waar we even facetimen met Kader, het is in Nederland al nacht maar hij was nog op. Hij laat ook nog de muur in ons huis zien, die is gelukkig mooi geworden en het huis is ruim op tijd weer bewoonbaar.

Deze dag was t vele geld, want ja zo'n dagje was niet goedkoop, dubbel en dwars waard. De hele dag hebben we tegen elkaar gezegd hoe geweldig en prachtig t is en hoe gelukkig we mogen zijn dat we hier mogen zijn. Bovendien zit er bij de toegang tot dit park ook nog 14 dagen toegang tot Seaworld en Aquatica en wij hebben er ook nog de extra optie Bush gardens gekozen.

De ingang



Lekker aan t ontbijt
 De vogels ook lekker aan t ontbijt
 Dolphin swim
 Sophia wil al tijden eens in een hangmat en dit is haar kans
 Een van de grote roggen, hij/zij is groter dan Sophia is


 Onze snorkelliefhebber kan hier haar hart ophalen.
 De haaien waren achter glas, maar dat glas was zo helder dat je t bijna niet merkte, weer eens wat anders dan in centerparcs
 De lazy river

 De avery

 Een grotere versie van parkiet Joep
 En nu weer lekker aan de lunch



7 opmerkingen:

  1. Top dag zo met die dolfijnen! Dat is weer een dag om "in te lijsten", die vergeet je nooit meer.
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat ziet dat er allemaal mooi uit zeg. Het enige dat me toch een beetje tegenhoudt is dat je met zoveel mensen in het water bent bij de dolphin swim. Maar daar hoor ik nooit iemand over dus dat zal wel meevallen.
    Have Fun!!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Er zijn vier groepjes die ver uit elkaar staan, elk groepje heeft ong 10 mensen. Natuurlijk zou t leuker zijn als er minder mensen per groepje waren maar je hebt wel genoeg tijd en aandacht van de dolfijn

      Verwijderen
  3. Zo wat een super dag!! Ja dc is echt genieten zeket voor herhaling vatbaar en wat een mooie foto's geniet ze nog gr de moolenschotjes( nicole)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Super dag! Ziet er geweldig uit een dag om nooit te vergeten.
    Veel plezier vandaag, lekker relaxen waarschijnlijk. Gr Esther

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Wat een top dag hebben jullie achter de rug. Gaaf hoor. Nog veel plezier.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hahaha parkiet Joep. Zeg maar tegen Sophia dat Joep jaloers is dag ze een andere vogel op det hoofd heeft.

    Dit klinkt echt geweldig zeg! Ik ben echt stik jaloers. De lazy river klinkt ook weer goed. Jammer dat ik er niet bij was om de aandelen te bespreken...

    BeantwoordenVerwijderen