woensdag 17 juli 2013

plannen die letterlijk in het water vallen

Heerlijk geslapen en om 7.30 wakker geworden. Lekker rustig opstarten en de reacties op het blog lezen. Super leuk bedankt allemaal!
Daarna naar de ontbijtzaal want dit hotel serveert ontbijt.Voor een gratis hotelontbijtje is het zelfs een heel aardig ontbijtje met wafels en pannenkoeken maken. Toast en Pastries, Cereals en zelfs worstjes en ommeletjes.
We zitten het lekker onder het rieten dakje op te eten, (Sophia noemt het de Luau) en dan blijkt dat dit hotel heel populair onder de Nederlanders is. We spreken met een andere familie en die herkent mijn moeder van een foto op het blog. Ah leuk is dat!
Na het ontbijt gaan we op weg naar de Keys. Als we de koffers aan het inladen zijn begint het me toch te plenzen. Maar na 5 min is het alweer droog en we gaan vrolijk op weg.
We rijden Key Largo op en het begint weer te regenen. We rijden weer wat verder en het is weer droog.
Bij Islamorada stoppen we bij het Theater of the sea. Niet voor het park zelf want we gaan in Orlando al naar Discoverey cove maar we hadden gezien dat je daar een boottocht kan boeken.
We boeken een eco boottrip waarbij we dolfijnen, manatees, schildpadden, roggen en vogels kunnen zien en waarbij ook nog eens gesnorkeld wordt. Geweldig, ik wilde ook graag snorkelen en zo kunnen we dieren spotten en snorkelen mooi combineren. Om 12.45 moeten we weer terug zijn bij een resort naast Theater of the Sea.
Het is nu 11.00 en we weten niet zo goed wat we in de tussentijd zullen gaan doen. We rijden wat rond en de lucht is weer pikkedonker. Om 12.00 besluiten we maar wat te eten want als we straks vier uur op een boot zitten moet er wel wat in onze magen zitten. Echt grote honger hebben we niet daarom delen we een whopper menu van de Burger King.
Daarna gaan we naar de afgesproken plek. We zijn daar net bezig met het verzamelen van onze spullen als er een vrouw op ons afstapt. Het blijkt de kapitein te zijn en ze vertelt dat de tocht door het weer is afgelast. Ze laat op haar telefoon een soort buien radar zien en vertelt dat het onweert op zee en dat de zee heel erg ruw is.
We verzetten de boottocht maar naar morgen, wat een pech maar ja met dit weer willen we inderdaad niet op zee zitten.
We besluiten dan maar over te schakelen op plan B en dat is het programma van morgen vandaag te volgen.
Het bezoeken van het Key Deer Refuse op Big Pine key.
Onderweg stoppen we nog even op Anne's beach. Dit is het eerste strandje wat we toen we hier 12 jaar geleden. (wauw wat is dat al lang geleden) voor het eerst hebben bezocht.
We lopen wat over de boardwalk en kijken naar de krabben in alle kleuren. We zien witte, oranje, gele, grijze en zelfs blauwe krabben. Sommige piepklein andere heel erg groot.
Elke keer als je in de buurt komt verdwijnen ze in hun holletjes.
Terwijl we hier lopen begint het vreselijk te stormen, de palmbomen zwiepen heen en weer. Het begint ook weer keihard te regenen en we gaan gauw terug naar de auto.
In de regen rijden we ons motel op Marathon Key voorbij en gaan in een keer door Big Pine key. Als we daar aankomen is de regen opgehouden en komt ook de zon weer tevoorschijn.
We stoppen als eerste bij de Blue Hole, een oude steengroeve die onderwater is gelopen en waar veel wildlife te zien is.
Als we er aankomen via een kort pad vertellen andere mensen ons enthousiast dat er een alligator ligt. Hij is heel moeilijk te zien maar we zien hem allemaal. Ook wijzen ze drie schilpadden aan. Een grote en twee kleintjes. We zien ook heel veel vissen. We staan rustig de vissen en schilpadden te bekijken als de Gator uit zijn schuilplaats komt en vlak voor ons neus het meer in zwemt. Zo nu kan je mooi zien hoe groot hij is.
We lopen terug naar de auto en rijden verder het Key deer refuse in. Net als we het willen opgeven zien we zo'n klein hertje een key deer. We fotograferen haar uitgebreid en rijden verder. We zien weer twee hertjes een mannetje en vrouwtje.
Nog een stukje verder bij een huis loopt nog een mannetje en weer een stukje verder naast een brug nog een vrouwtje. Ze zien er echt heel schattig uit en laten zich makkelijk fotograferen.
We besluiten weer terug te rijden naar ons hotel op Marathon Key en een tussenstop te maken op Bahia Honda statepark.
Zodra we daar naar toe op weg zijn begint het weer wat bewolkt te worden. We gaan het statepark binnen, parkeren de auto, maken ons klaar om naar het strand te gaan en..... het begint weer te regenen en niet zo'n beetje ook. Het klettert met bakken naar beneden. Aangezien het alleen hard regent en waait en niet onweert besluiten we toch in zee te gaan. Nat wordt je toch wel.
De regen klettert in ons gezicht en omdat het zo waait zijn er heel veel golven. Van snorkelen wat we eigenlijk wilden doen komt niks terecht maar Sophia vindt de hoge golven geweldig. We blijven natuurlijk wel vlakbij het strand met dit weer. Na een half uurtje hebben we het gehad. We spoelen onder de buiten douche het zand van ons af en kleden ons aan.
Natuurlijk is het nu weer droog, het waait nog wel.
We rijden even naar de andere kant van het statepark waar je over de oude brug kan lopen.
Wat een mooie uitzichten heb je hier en inmiddels schijnt de zon ook weer.
Na dit korte wandelingetje gaan we naar het hotel. Het Seadell motel op Marathon Key. Het zijn allemaal gekleurde lage gebouwtjes, echt in de Keys stijl.
We gaan eten bij een restaurantje aan de overkant wat er van buiten niet uit ziet maar waar veel locals eten en ook eten afhalen. We bestellen verse vis en het smaakt echt heerlijk!
Na het heerlijke eten gaan we nog eventjes in het zwembad die we helemaal voor ons zelf hebben en dan lekker naar de kamer.
Ondanks het weer hebben we mooie dingen gezien, maar ik hoop dat het weer morgen beter is dat we dan wel de boottocht kunnen maken.


Anne's beach



The blue hole


Key Deer refuse
 Bahia Honda






Lekker eten en het hotel


3 opmerkingen:

  1. Jammer dat de boottocht niet door is gegaan. Wij willen dit morgen gaan doen en doen dit wellicht ook bij Theater Of The Sea.

    Gaaf zeg dat jullie Key Deer hebben gezien en wat een mooie foto. Wij hebben de boulevard ook afgereden tot aan Blue Hole, maar helaas. Die Gator hebben we wel gespot bij Blue Hole.

    Veel plezier nog....

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker aan de corona nicht? ;)

    Weer is dus niet helemaal optimaal! Slaap lekker nu en ik hoop dat jullie morgen lekker de boot op kunnen.

    X

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Nou dat was een onstuimig dagje, maar jullie hebben je prima vermaakt zo te lezen.
    Morgen nieuwe kansen vwb de boottocht.
    Grt.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen