dinsdag 23 juli 2013

een dag in de sneeuw

Vanmorgen geslapen tot even voor 8en, dat was precies een mooie tijd. We gaan vandaag naar het waterpark Blizzard Beach. Daar hoeven we niet gelijk bij openingstijd binnen te komen maar we willen ook niet te laat omkomen dus dit is een mooie tijd.
We doen eerst even een ontbijtje aan onze bar en om 9.00 vertrekken we naar Blizzard beach.
Dit waterpark staat in het teken van wintersport overal zie je ski´s, sleeeen en sneeuw en tropische muziek wordt afgewisseld met kerstmuziek. We vinden ligbedden in de schaduw bij het kindergedeelte en we kopen een beker die we de hele dag mogen vullen met frisdrank, water en ijs.
Het is nog lekker rustig in het park en we beginnen met een rondje dobberen in de lazy river. Heerlijk is dat lekker relaxed rond dobberen. Na anderhalf rondje stappen we uit en gaan we met de stoeltjeslift inclusief ski´s omhoog de berg op. We nemen de familie raft, teamboat springs naar beneden. Het duurt lekker lang en we vinden het heel erg leuk.
Als we eruit komen gaan we eerst wat drinken en vervolgens het kindergedeelte bekijken. Voor Tike´s Peak, het gedeelte voor de kleine kinderen is Sophia al snel uitgekeken. Wel gaat ze een keer met een bandje naar beneden en een keer van t glijbaantje. Daarna gaan we ski patrol camp, het gedeelte voor de grotere kinderen. Sophia klimt met een net van ijsschots naar ijsschots en gaat daarna met een kabelbaantje over het water heen en laat zich er op het einde keurig invallen.
Ook doen we een kort ritje met een band van een glijbaan.
Vervolgens nog een keer de familie raft. Hierna gaan we even wat eten halen en vullen onze beker een paar keer en smeren ons opnieuw in want de zon brand aardig hard.
Als we wat uitgerust zijn gaan we naar de andere kant van het park. Hier kan je op je buik op matjes een glijbaan af en ook op matjes een wedstrijd met zijn allen naast elkaar doen.
Sophia krijgt een flinke voorsprong van de castmember maar omdat ze zo licht is wordt ze al snel door ons en anderen ingehaald.
Hierna doen we nog een rondje in een glijbaan met banden, Sophia en ik hebben een dubbele band. Terwijl we op mijn moeder staat te wachten die een enkele band heeft en langer in de rij moet staan begint het te regenen. Wanneer ze beneden is schijnt de zon alweer en gaan we in het golfslagbad in. Hier hebben we ook een band te pakken en golfen lekker heen en weer.
Maar dan moet iedereen uit het water. Er komt onweer aan. Als we naar ons plekje lopen zien we Donald Duck en Sophia wil daar wel even mee op de foto. Als we in de rij staan moet Donald ook weg, maar iedereen die al in de rij is mag eerst op de foto dus Sophia heeft geluk.
We gaan naar ons plekje en mijn moeder gaat nog even wat te drinken halen. Als t na een kwartiertje nog slecht weer is gaan we maar eens weg. We hebben toch alles al gedaan wat we wilden doen.
Maar wanneer mijn moeder terug is (er was een lange rij bij de drank automaat) is het noodweer echt losgebarsten het regent keihard en het onweer is heel dichtbij. We wachten dus maar even af wanneer het weer iets beter wordt. Ondertussen komt er nog een eekhoorntje achter ons zitten en daar zitten we gezellig naar te kijken.
Na een halfuur wordt de regen eindelijk wat minder en gaan we ons omkleden. Op de parkeerplaats begint het weer heel hard te regenen dus het bezoekje aan Downtown Disney wat we bedacht hadden laten we maar zitten.
Door het slechte weer en een ongeluk op de weg is er ook file en dus besluiten we maar meteen ergens iets te gaan eten.
Bij onze eigen afslag zit geen restaurant waar we zin in hebben dus rijden we iets verder. We zien een Cracker Barrel en eten lekker. Als we klaar zijn wil Sophia een potje dammen in de schommelstoelen op de veranda. Ze snapt er nog niet veel van maar vond t toch leuk.
Het is inmiddels weer mooi weer maar we gaan toch lekker naar huis. De villa is ook zo heerlijk, het is helemaal geen straf om vroeg naar huis te gaan. Om 18.30 zijn we thuis en zijn daar lekker allemaal met onze eigen dingen bezig.
Leuke nieuwe aflevering van de Big Bang Theory, het blog erop zetten. Sophia kijkt nu barbie filmpjes op de ipod. Kortom een lekkere rustige avond.










5 opmerkingen:

  1. Lekkere zwemdag hoor. Dat is echt genieten. Ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Blizzard Beach is zo leuk. Wij vinden het het leukste waterpark.
    Have fun!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker zo'n zwemdag tussendoor. Heerlijk.
    Grtz.Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er echt gaaf uit. Antie lekker te dobberen! Daar wil ik ook wel een keertje heen :-)

    BeantwoordenVerwijderen