dinsdag 30 juli 2013

Een wereldreis van 1 dag

Vanmorgen waren we niet heel vroeg op, tegen 8en maar omdat we t ontbijt meenamen waren we toch nog op tijd weg en nog voor 9en kwamen we in Epcot aan. We stonden ver vooraan en hoefden niet met het trammetje.
Door de tassencontrole en de kaartjes controle en naar binnen.
Eerst een fastpass voor Test Track onze favoriete attractie en daarna door naar Soaring een andere favoriet en in de nog korte rij.
Na 10 minuten zitten we in onze hangglider en zweven we boven Californie. Zo leuk deze attractie soms lijkt t net alsof je bijna met je voeten door t water gaat, soms ruik je de geur van sinaasappelen als je over een sinaasappelplantage vliegt.
We maken een boottochtje door the land. Ik had gedacht dat Sophia t misschien saai zou vinden maar ze vindt heel erg interessant hoe alle planten en bomen van verschillende groentes eruit zien.
Het duurt nog een kwartiertje voor we in testtrack kunnen en eten in de tussentijd ons ontbijtje op.
Nu we in TestTrack kunnen halen we ook meteen nieuw fastpass voor TestTrack zodat we later nog een keer kunnen.
TestTrack is iets veranderd, je kunt nu je eigen auto creeeren die dan later wordt beoordeeld op allerlei punten. We maken natuurlijk op verzoek van Sophia een roze en ze is heel verbaasd als er gewoon een blauwe auto komt aanrijden, ze had verwacht dat de auto die we gemaakt hadden ook echt zou komen.
We maken het ritje wat ook iets verandert is. Het blijft leuk, vooral het einde als je zo lekker hard door de bochten scheurt.
Na afloop kun je ook allemaal digitale spelletjes doen. We proberen alles en laten de foto´s en filmpjes die we maken naar ons mail adres sturen.
Als we hier klaar zijn gaan we naar de living seas. We horen de meeuwen al vanaf een afstand roepen, mine, mine, mine, mine. In de schelp varen we langs allerlei figuren uit Nemo. Daarna bekijken we de aquaria met vissen, dolfijnen en manatees. Erg leuk.
Op het einde krijg ik alleen wat onenigheid met Sophia. Ze is tot nu toe hartstikke lief geweest maar een combinatie van vermoeidheid, spanning en omdat t gewoon een eigenwijze kleuter is zorgt ervoor dat ze ineens flink vervelend is.
Alsof dat al niet erg genoeg is komt er net een Nederlands gezin langs die heel kwaad tegen ons zegt dat we stil moeten zijn omdat we hun vakantie plezier bederven. Nou ja zeg. Ik kan daar zo kwaad om worden waar bemoeien ze zich mee. En bovendien wie laat ze vakantie plezier nou bederven door een ander gezin dat ruzie heeft met elkaar?
Ik laat ze naar wel wat terug gezegd te hebben voorbij gaan. We eten ons fruit en zijn allemaal weer kalm. We gaan nu eens naar spaceship earth, de grote bol. Die was de vorige keer al vernieuwd maar toen zijn we er niet aan toegekomen.
Het is heel leuk geworden. In de bol zie je de vooruitgang van de communicatie. Maar nu maken ze een foto van je en door vragen in te vullen krijg je nu op het einde een filmpje van jezelf in de toekomst te zien. Super grappig!
We gaan nog voor de tweede keer naar Test Track en hoewel we denken nu een veel betere auto te hebben gemaakt scoort ie minder goed dan de vorige.
Ook het tweede ritje is weer geweldig.
Nu hebben we alle attracties die in dit gedeelte wilden doen gedaan en we gaan naar het tweede gedeelte van het park, world showcase.
Hier heb je allerlei landen die prachtig zijn nagebouwd. Er zijn restaurants en winkels en sommige hebben attracties of films.
We beginnen bij Mexico. Doen het boottochtje van Donald Duck en zijn vrienden en natuurlijk zetten we een sombrero op.
Daarna bedenken we dat t wel eens etenstijd is.
In welk land zullen we eens eten. Italie Frankrijk, Engeland en Duitsland vallen af want dat soort eten kunnen we in Nederland of op Europese vakanties ook eten.
Het restaurant van Canada is te duur. Marokko doen we natuurlijk ook niet want ik vaak genoeg Marokkaans eten door Kader of zijn familie klaar gemaakt.
Blijft over China, Japan en Mexico. We kiezen voor Japan. Wel een stukje lopen vanuit Mexico maar goed.
Omdat het al drie uur is, is het niet echt lunch of dinertijd en is het rustig.
We worden naar een kamer gebracht en zitten samen met een gezellige Amerikaanse familie om de grill plaat.
De serveerster brengt een mooi gevouwen vogeltje voor Sophia. De kok maakt een mooie show terwijl hij het eten klaar maakt  We eten heerlijk, Sophia heeft kip. Mijn moeder tonijn en ik een soort sushi die ook gegrild werd en overdekt met garnalen in een sausje.
Dit restaurant was echt een goede keuze. Op het einde komt nog al het personeel van het restaurant naar onze tafel omdat de man van de Amerikaanse familie jarig is. Ze zingen voor hem, trommelen erbij en roepen dingen in het Japans. Heel erg leuk.
Als toetje had ik ijs van groen thee en smaakte verrassend lekker. We bekijken nog de Japanse winkel met de oesters die je in de schelp kunt aanwijzen en met een hele show worden opgemeten. Ook bekijken we de artieste die prachtige dieren van snoep maakt.
Na het eten lopen we van Japan naar Engeland. Als we voor Mary Poppins in de rij staan begint het wat te spetteren. Maar het wordt niet meer dan wat spetteren gelukkig.
Na Mary Poppins gaat Sophia ook nog met Alice op de foto en daarna gaan we naar Frankrijk.
In Frankrijk gaat Sophia met doornroosje op de foto. We  bekijken de film van Frankrijk, mooie film en leuk om van alles te herkennen.
We eten ook lekker nog een ijsje in Frankrijk en gaan door naar Marokko. Waar we veel dingen herkennen uit onze vakanties in Marokko.
Sophia heeft trouwens een Duffy beer op een stokje waar ze in elk land een stempel en ze schrijven of tekenen iets op de achterkant.
In Japan en Marokko hebben ze Sophia's naam geschreven, de andere landen tekenen iets in de vorm en kleur van hun vlag.
We gaan door naar Italie en mogen we een mooi handgemaakt masker opzetten.
Door naar Duitsland waar we lekker een Duits biertje drinken.
We slaan China even over want t is al bijna tijd voor t vuurwerk en we willen nog het boottochtje van Noorwegen doen.
Na afloop zegt Sophia, dat was eng he? Het was een heel tam tochtje, zeker als je t vergelijkt met andere ritjes die we deze vakantie al hebben gedaan maar de trol die erin voor kwam had toch wel indruk op haar gemaakt.
Na deze boottocht vinden we nog net een aardig plekje voor het vuurwerk op het meer. Ook weer prachtig. Mooi vuurwerk maken kunnen ze goed bij Disney.
Daarna lekker naar huis waar we meteen in slaap vallen. Alweer een heerlijke dag!

















3 opmerkingen:

  1. Wat een heerlijk park is dit toch he!! Wij hebben ok zo genoten en paar weken geleden. Laura en Alec hebben een paspoort gekocht dat ze overal hebben laten afstempelen en waar castmenbers iets in hun eigen taal inschreven. Heel leuk!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh Epcot, onze kinders vonden de Duffy bear ook zo leuk, geeft ze ook iets om naar uit te kijken in elk land! Jammer van de Nederlands, zulke mensen kunnen je humeur verpesten! Alsof elk kind niet eens een minder momentje heeft..... Maar goed, jullie hebben er gewoon een lekkere dag van gemaakt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Aaaah hoedje voor mama!
    Dat boottochtje was toch dat we bijna in slaap vielen? Haha tklinkt allemaal weer heel erg leuk!

    En chagerijnige mensen, tja. Ze hebben vast een erg moeilijk leven. Lach ze de volgende keer uit en zeg dat ze moeten doorlopen. ;)

    Dikke kus!

    BeantwoordenVerwijderen